Muistilista vauvaa odottaville!

Monet esikoistaan odottavat ei tule ajatelleeksi kaikkea mahdollista mitä vauvan kanssa saattaa tarvita tai miettii vasta kotiuduttuaan, että apua kun jotain puuttuu. Listaan tähän alapuolelle asioita joita lähes poikkeuksetta tarvitsee lapsen kanssa. Jokainen tietysti voi soveltaa asioita, että kokeeko jonkun yksittäisen asian tarpeelliseksi ja pakko myöntää että ihan kaikkea meillä itsellämmekään ei ole. Esimerkiksi esikoisen kohdalla ei ollut imetystyynyä ja niska/selkä kipuja siitä johtuen, joten nyt se on todellakin ostoslistalla ennen vauvan syntymää! 
Meillä esikoisen aikaan oli jemmassa lähes kaikki, toki joitain yksittäisiä pieniä ostoksia tuli tehtyä ja joitain asioita ostettua lisää, kuten esimerkiksi harsoja. Nyt onkin enemmän miettiminen siinä että mitkä oikeasti oli pakollisia, mitä toinen vauva tarvii ja mitä on esikoisen jäljiltä tallessa, eli ei voi vain marssia kauppaan pitkän ostoslistan kanssa ja ostaa kaikkea. Tai voihan toki niin tehdä mutta sitten olis osa asioista tuplana ja jäis käyttämättä, joten ei oo järkeä tehdä niin.
Äitiyspakkaus jakaa myös paljon mielipiteitä, siinä on onnettoman vähän ihan pienelle vauvalle juttuja ja ne vaatteet on ainakin omasta mielestäni aika tylsiä. Toki pakkauksesta löytyy myös ihan pakollisia juttujakin, mutta tämän toisen lapsen kohdalla en meinaa ottaa äitiyspakkausta, sillä ostan ennemmin sillä rahasummalla jonka kelasta saa niin mieluisia asioita. Esikoisen kohdalla pakkauksessa olevia asioita ei kovin paljoa käytetty, joitain yksittäisiä juttuja lukuunottamatta. 
Meillä onneksi on todella paljon asioita säästössä kun Josefiinakin on niin pikkuinen vielä, joten ainoat asiat mitä pitää pakosti hankkia on imetystyyny, vauvan sänky, vauvan vaatteet, tuplarattaat ja jotain pikkusälää. Vauvan vaatteita on kyllä niin ihana ostella, että niitä meinaa meillä ainakin vahingossa kertyä liikaa. Esikoisella on järkyttävät kasat 74cm vaatteita joista ihan kaikki ei oo käyny vielä päällä edes kertaakaan. Mutta ei ainakaan käy niin että loppuis kesken, vaikka iskis laiska viikko ettei jaksais pestä pyykkiä. 


Vauvan Hoito: 
- Hoitoalusta/Hoitopöytä
- Vaippoja 
- Bepanthen/sinkkivoide
- Perusvoide
- Kuumemittari
- Nestemäinen panadol tai suppoja
- Kosteuspyyhkeitä 
- Vauva vanupuikkoja
- Normi vanupuikkoja
- Vanulappuja 
- Septidin desinfiointiainetta 

- Babyoil
- Harsoja
- Tutteja
- Vaipparoskis

Vauvan Vaatteet:
- Bodyja
- Housuja
- Tumppuja
- Sukkia
- Sukkahousuja ?
- Haalari
- Villavaatteet
- Yöpukuja
- Ohuita pipoja
- Ulkopipo
- Ulkoilu hanskat/töppöset
- Villasukat

Tässä on meidän tallessa olevat 50-56cm neutraalit vaatteet, eipä noita kauhean paljoa ole! Jos tulee poika niin pääsen shoppailemaan ja paljon! 


Vauvan Kylvetys:
- Kylpyamme + jalat
- Huppupyyhe
- Veden lämpömittari
- Kylpylelu
- Kylpytuki (itse en oo ikinä tarvinnu, epäkäytännöllinen omasta mielestä mutta jokaisella on omat mielipiteet)

Vauvan nukkuminen: 
- Pinnasänky
- Reunapehmuste
- Aluslakanoita
- Pussilakanoita
- Peitto
- Uniriepu tai unilelu
- Muovifrotee sinne lakanan alle

Äidin omat tarpeet: 
- Siteitä
- Liivinsuojia
- Imetysliivit
- Imetystyyny

- Imetyspaitoja
- Omaan sänkyyn sängynsuojus
- Rintapumppu (kannattaa ostaa vasta sitten jos oikeesti tarvii)

Vauvan Viihtyminen: 
- Sitteri
- Leikkimatto
- Vaunulelu

Muut jutut:
- Vaunut
- Turvakaukalo
- Dooky tai muu vastaava vaunuverho
- Lämpöpussi / Makuupussi
- Varalle tuttipullo + 1-2 prk korviketta
- Varalle rintakumi
Äitiyspakkauslaatikollisen verran meillä on tallessa esikoisen jäljiltä 50-68cm vaatteita, päällä neutraaleja ja pohjalla lähes kaikki super ällön vaaleanpunaista. Rehellisesti sanottuna esikoisella oli ihan pienenä sellasia päiviä että 5-10 bodya päivässä pyykkiin, joten en luota siihen että alle 20kpl 56cm bodyja pärjäis! 


4 kommenttia:

  1. Kauheasti kaikkea, meillä on pärjätty paljon vähemmällä... lapsia kaksi ja kolmas tulossa

    tunarkea.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on ihan miten haluu pärjätä! Eikä kaikki tietenkään pakollista ole, meillä vaan esimerkiksi ammeen jalat oli ihan pakolliset kun taas monet on sitä mieltä että ei tarvitse niitä :) Jokainen soveltaa asioita oman elämän mukaan! :)

      Poista
  2. Kiitti listasta. Itse odotan toista lastani ja edellisestä sen verran aikaa että on päässyt unohtumaan 😄 Meille viimeksi tarpeettomia oli tuosta listasta vaan hoitopöytä ja vaipparoskis. Rintareppu oli meillä ihan must,mies tykkää kans käyttää.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...