Josefiina 1v 6kk

Tänään meillä oli Josefiinan neuvolapäivä. Aika oli varattu yhdeksitoista ja sanotaan nyt vaikka niin, että meillä oli aamulla oikeasti kiire. Josefiina heräsi vasta vähän kymmenen jälkeen, joka ei tietenkään minua haitannut. Yö oli sen verran levoton taas neidillä, että aamulla hieman pidempään nukkuminen oli vain ihanaa. Kuitenkin pitkät unet kostautuivat aamupalapöydässä. Kiireessä Josefiina ei olisi kerennyt syödä aamiaista, itse kerkesin hotkia sämpylän ja tyttö söi samalla juustoa, lisäksi velliä ja sitten pikapikapikaa vaatteet päälle ja ulko-ovesta pihalle.
Kello oli minuuttia vaille yksitoista, kun astuttiin neuvolan ovesta sisälle. Melko täsmällisiä oltiin. Lastenneuvolan oma täti oli valitettavasti poissa, joten paikalla oli sijainen. Saatiin kuitenkin tytöstä mitat otettua ja juteltiin myös hetki syömisestä, liikkumisesta, leikkimisestä ja muista tuollaisista perusjutuista.

Pian saimmekin suunnata lääkärin huoneeseen. Neuvolalääkäri kirjoitti uuden rasvareseptin Josefiinalle, sillä edellinen vanhentui muutama päivä sitten. Lisäksi lääkäri kokeili tytön masua, kuunteli keuhkoja, kurkkasi molempiin korviin ja katsoi valolla silmiä. Josefiina ei tykännyt yhdestäkään tutkimuksesta, joten ääntä käytti ja paljon. Enhän nyt mäkään tykkää jos joku täti tulee kirkkaan valon kanssa silmien lähelle.


Tytön mitat olivat seuraavanlaiset. Suluissa on 1v neuvolan mitat, eli kasvua on tapahtunut ja paljon!
Paino: tasan 10kg  (7965g)
Pituus: 79,7cm  (71cm)
Päänympärys: 47,5  (45,5)


No mitä tämä meidän puolitoistavuotias tyttö sitten osaa? -Ainakin uhmaa ja omaa tahtoa löytyy enemmän kun paljon! Josefiina osaa jonkun verran sanoja ja sitten on tietenkin niitä "omia" sanoja, jotka tarkottavat erilaisia asioita. Meillä esimerkiksi pallo oli tytön suusta todella kauan "ällö". Nykyään Josefiina osaa sanoa esimerkiksi pallo, tyttö ja vauva. Josefiina on yleensä hyväntuulinen ja hymyileväinen lapsi, mutta jos jokin asia ei mene haluamalla tavalla, niin tällöin tulee esille ihana raivotar. Hän osaa myös kiivetä rappusia hienosti ylöspäin, kävellä tuen kanssa sujuvasti ja kontata aivan hirmuisen nopeaa vauhtia karkuun. Lusikalla syöminen ei onnistu, mutta käsin syödään iloisesti vaikkapa juustoa, jota pitäisi aina vain saada lisää ja lisää. Yöpukujen riisuminen onnistuu, mikäli ensin äiti tai isi avaa napit tai vetoketjun, eli Josefiina ottaa kädet ja jalat vaatteesta itse pois. Paljon olisi myös auttamiseen halua, sillä kun tiskikone aukeaa, niin menee vain hetki ja pikkuapuri on paikalla. Meillä ei siis enään asu mikään vauva, vaan iso tyttö!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jengi kitisee ku raha ei riitä ja sitä pitäs saada lisää

Rahapuu ois kätevä keksintö. Jokainen vois ostaa halvalla semmosen ja sit vaan setelit tipahtelis sieltä kuten syksyllä lehdet puista. Eikä ...