Millä minä kuvaan?


Tähän päivään asti blogiini on lähinnä kertynyt kuvia, joita olen rakkaalla Canonin 1100D kamerallani kuvannut. Kyseisen kameran hankin 2012 vuonna, vain kaksi päivää ennen laivareissua. Silloin ajattelin ainoastaan, että pitää saada hyvä kamera mukaan ja hyviä kuvia. Olinhan lähdössä kahden kaverini kanssa reissuun, sekä isäni oli myös matkassa mukana. Äitini oli vahvasti sitä mieltä, että uuden kameran pitäisi jäädä kotiin, sillä epäili ettei kamera pysyisi ehjänä minun vauhdissani. Toisin kävi, sain 800 kuvaa muistoksi, sekä opin kamerasta paljon.
Olen kaikinpuolin pitänyt Canonin kamerasta, paitsi yksi miinuspuoli siitä tosiaan löytyy. Kameran ison koon takia en ole ottanut sitä usein mukaan, vaan olen räpsinyt kuvia kännykälläni. Jos kamera täyttää kokonaisen käsilaukkuni, silloin ei oikein muuta mukaan mahdukkaan. Järjestelmäkamerat ovat kaikki isokokoisia, ellei ole sitten minijärkkäri. Kamerasta on löytynyt itselleni kaikki mieluisat ominaisuudet. Kuitenkin suurimmaksi osaksi kuvia on tullut otettua helpolla ja nopealla automaatti-asetuksella. Videoitakin kyseisellä kameralla on jonkin verran tullut kuvattua, lähinnä tosin keikoilla käydessä. Kuvan- ja äänenlaatu on miellyttänyt.


 Oma rehellinen mielipiteeni on, että vaikka kamera maksoikin aikoinaan sen 500€ niin ei ollut kallis ostos. Hinta-laatu suhde siis aivan kohdillaan. Toki lisänä ostin silloin kameralaukun kyseiselle kameralle. Canonin oma kameralaukku oli hintava ja itse koin että epäkäytännöllinen. En jaksanut aina raahata useampaa laukkua mukanani, joten ängin kameran käsilaukkuun lompakon ja avaimien kera. Nyt tulikin vihdoin raja vastaan. Kun pitää kantaa mukana lapsen tarvikkeita, omia juttuja, sekä kohta myös toisen lapsen tavaroita, päätin tilata uuden kameran!


Uutena rakkautena omistan nytten Sonyn A5000 kameran. Tästä en ole muuta negatiivista vielä löytänyt, paisti akun lataaminen kestää todella kauan. 310min tyhjästä akusta täyteen on omasta mielestäni pitkä aika. Salama on myös jännä juttu, se välähtää NELJÄSTI ennen kuin ottaa kuvan. En tiedä onko se automaattinen juttu, vai saako asetuksista jotenkin muokattua. En ole vielä kauhean paljoa kerennyt tutustumaan uuteen kameraan, mutta viikonloppuna pääsen testaamaan ominaisuuksia muuallakin kuin perus arkikäytössä. Alkuvaikutelman perusteella kyseessä on kuitenkin ihan hyvä kamera. Kamerasta löytyy myös käännettävä näyttö, jolla on helppo ottaa kuvia itsestä, haha! Selfieiden ottamisen helppous siis tulkoon näkymään blogissakin? Isona plussana tosiaan on pieni koko ja silti löytyy useita eri ominaisuuksia. Ehkä jatkossa kamera löytyy laukusta useammin kuin paristi kuukaudessa.


Lisäksi kuvia tulee otettua PALJON kännykällä. Itselläni on Iphone 5C, ainakin vielä toistaiseksi. Ostin kyseisen puhelimen 2014 lokakuussa ja olisi jo kova hinku vaihtaa uudempaan. Iphonen kameran laatua ei voi kauheasti kehua, mutta kyllä sillä jonkinlaisia kuvia sentään saa otettua. Myös puhelimeni on aika kärsineen näköinen, ehkä osittain johtuu pikku Josefiinan käsittelystä. Blogin puolella olen yrittänyt vältellä kännykkäkameran huonolaatuisia kuvia, mutta kuitenkin välillä niitäkin on tullut käytettyä. Mutta ihan vain siitä syystä, että kameraa en ole jaksanut aina pitää mukana.



2 kommenttia:

  1. Voi mulla tuo sama sony-rakkaus :D <3 Tykkään kans kovin, ja tuon 4 kertaa välähtämisen saa kyllä pois :) Hyvää alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaaks opastaa kuinka se tapahtuu ettei menis koko päivää asiaa tutkies :D

      Poista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...