Mitä vauvatarvikkeita meiltä löytyy?


1. Vauvan ruokailua varten meiltä löytyy iso kasa harsoja, osa uusia ja osa Josefiinan vanhoja. Tällä kertaa ehdottomasti halusin myös imetystyynyn, sillä Josefiinaa kun imetin oli jatkuvasti hartiat jumissa ja epämukava asento. Löysinkin aivan loistavan alennuksen, sillä imetystyyny maksoi vain 20€, normaalin 50€ sijaan. Olisin halunnut Pingu-kuvioisen tyynyn mutta smurffit vain oli alennuksessa, joten tyydyin siihen. Toivon että imetys onnistuu ilman mitään apuvälineitä, mutta varalta olen hankkinut myös rintakumit. Esikoisen imetysaikaan viisastuin, koska en ollut ennen sitä kuullutkaan rintakumista ja sen käytöstä. Rintakumi oli Josefiinan vauvaa-aikana imetyksen pelastus, joten nyt olen varautunut ainakin. Lisäksi meiltä löytyy varalta tuttipulloja pari kappaletta, jotka ovat olleet todella vähällä käytöllä Josefiinan vauva-aikana. Silloin niitä käytettiin ainoastaan vellin juomiseen. Uudet tuttipäät ostin niihin ja kaapista löytyy pari purkkia korviketta, hätätilanteen varalta. Lisäksi paljastus: meiltä löytyy myös jo vauvan ensilusikka, vaikka sitä ei tule tarvitsemaan moneen kuukauteen.


2. Vauvan nukkuminen. Meiltä löytyy yöpukuja, muutamat tutit, lakanoita, 2kpl muovitettua froteekangasta, pinnasängyn kertakäyttöisiä suojuksia (vaipan ylivuotoja varten), reunapehmuste ja uniriepu, jossa pingu. Lakanoita/pussilakanoita en ole ostanut uusia, sillä niitä löytyy laatikosta reilusti. Reunapehmuste ostettiin uusi, sillä Josefiinan käytöstä poistunut oli aika huonokuntoinen. Uniriepu myös on vauvalle aivan uusi, vain hänelle tarkoitettu. Pinnasänkyä meiltä ei löydy. Josefiinan sänky on toki olemassa kun tyttö nukkuu meidän kanssa samassa, mutta haluan pinnasängyn jonka saa sivuvaunuksi meidän sänkyyn. Luultavasti käy niin, että ei saada aikaseks ostettua sellaista ja lopulta mietitään et mites nyt nukutaan. Pitäisi vaan saada aikaiseks etsiä halvalla sellainen, sillä uudet sängyt on aika hintavia.


3. Vauvan kylpemistä varten on tallessa Josefiinan vanha vauva-amme ja jalat. Vaikka väri onkin vaaleanpunainen, käy se myös vaikka uusi tulokas olisikin poika. Lisäksi huppupyyhkeitä meiltä löytyy useampia, sillä josefiinalla niitä on ollut ihan liikaa. Ehkä haluan vauvalle jonkun uuden ihan ikioman pyyhkeen jossain vaiheessa, mutta se ei ole pakollinen ostos. Lisäksi meiltä löytyy vauvaa varten ostettu kylpyankka, johon esikoinen ei ole saanut edes koskea. Kylpytuki meiltä myös löytyy varastosta, mutta se on omasta mielestäni äärimmäisen hankala ja lapsi ei pysty silloin olemaan läheskään niin vapaasti, sekä milläs vauvan selän pesee jos se vaan makaa kylpytuen päällä. Saatiin se Josefiinan vauva-aikaan lahjaksi ja käyttämättä jäi. Lisäksi kylpyveden lämpömittari löytyy kaapista ja kylpyharja myös, kun ostin vauvalle uuden oman sellaisen. 


4. Vauvan viihtyminen. Alkuun todennäköisesti lapsi vaan nukkuu ja syö, mutta yllättävän äkkiä vauvat alkaa olemaan hereilläkin. Meillä on Josefiinan vauva-ajoilta tallessa sitteri, jota vauva saa myös käyttää. Ainakin ensimmäisen lapsen kohdalla se oli aivan ehdoton juttu, joten luulen että tulee olemaan kovassa käytössä tämän toisenkin lapsen kanssa. Lisäksi meiltä löytyy sellainen puuhamatto, jota en jaksanut kuvatakseni kaivaa varastosta. Vauvahelistimiä löytyy, sekä kuvassa näkyvä lelu. En tiedä mikä sille on oikea nimitys, mutta lapsi voi maata sen päällä ja leikkiä, niskan lihakset myös kehittyy siinä vaiheessa enemmän.


5. Vauvan hoito. Vaipanvaihto, rasvailu, napatyngän putsailu, mitä kaikkea tähän nyt sit ikinä sisältyykään. Meillä on hoitoalusta, joka on kiinnitetty Malm-lipaston päälle. Lipaston laatikosta löytyy vauvan 50-56cm vaatteet, joten ovat helposti käden ulottuvilla. Samanlaiseen ratkaisuun päädyttiin myös Josefiinan vauva-aikana. 
Vaippoja meillä ei vielä ole jemmassa, kun ainoastaan yksi paketti Liberon 1koon vaippoja. Täytyykin ostaa vaippoja lisää lähipäivinä, koska ikinä ei tiedä milloin pieni päättää syntyä. Hoitovoidetta, perusvoidetta, babyoilia, kertakäyttöisiä hoitoalustoja, sinkkivoidetta, bepanthenia, septidiniä, vanupuikkoja, vauva-vanupuikkoja ja kosteuspyyhkeitä meiltä löytyy. Vauva-aikana tosin kaikkein helpointa on käydä pesemässä pienen pylly lavuaarissa ja kuivata pyyhkeeseen. Kuitenkaan aina ei olla vain kotona, joten silloin kosteuspyyhkeet ovat hyviä.



6. Vauvan vaatetus. Laatikosta löytyy vino pino bodyja, sukkia, housuja, yöpukuja ja ainakin yksi 56cm polarn o pyretin jumpsuitti. Ohuita pipoja ja tumppuja löytyy. Meillä on siis aivan todella paljon alle 62cm vaatteita, jotka ovat neutraaleja. Olen ostanut jonkun verran (paljon) nyt uutena, juuri siitä syystä etten tiedä kumpaa sukupuolta oleva vauva meille on tulossa. Kun mietin, niin vaatetta meillä on aika hyvin varmaan 68cm asti ja jos toinen tyttö tulee, niin ei varmaan tarvitse uusia ostaa edes, sillä on paljon tallessa Josefiinan vanhoja!


7. Vauvan ulkoiluhan tapahtuu vaunuissa. Meillä on tällä hetkellä vain yhden lapsen vaunut. Ollaan päädytty miehen kanssa siihen, että todennäköisesti ostamme bumbleride indie twin nimiset tuplavaunut. Hinta on huima, mutta pakollinen hankinta kuitenkin. Lisäksi vauva tulee varmaan paljon nukkumaan päiväunia jossain vaiheessa pihalla, joten meiltä löytyy myös itkuhälytin! Käytettiin sitä tosi paljon, kun Josefiina oli 10-14kk vanha ja vieläkin satunnaisesti. Vaunulelu vauvalle on ostettu uusi, sekä ulkovaattetta löytyy ainakin talveksi ja kevääksi, luultavasti myös syksyksi. Pari päivää sitten pesin myös makuupussin, joka tulee olemaan vaunuissa käytössä, sillä eihän nyt ole mitään kesähelteitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...