Synnytystapa-arvio

Tänään aamulla sainkin herätä ennen Josefiinaa, syödä aamupalan rauhassa ja pukea vaatteet päälle. T piti vapaapäivän töistä, sillä itse suuntasin aamulla yhdeksän aikaan bussipysäkille ja Josefiina jäi kotiin. Menin bussilla kaupungille, josta kävelin keskussairaalalle. Sairaalan kahdeksannesta kerroksesta löytyvä äitiyspoliklinikka olikin määränpäänä, sillä minulla oli varattuna aika synnytystapa-arvioon.


Päästyäni perille kerkesin vain hetken istua odottamassa, kun lääkäri jo pyysi minut huoneeseen. Ensimmäisenä hän kysyi kuulumiset, miten raskaus on mennyt ja sitten pyysikin minut jo pötköttämään tuoliin. Vedin paidan lähes korviin ja hän alkoi ultraamaan vauvelia. Selkeästi raivotarjonnassa oleva lapsi, jolla kaikki juuri sillä tavalla kuin pitää. Painoarvioksi saatiin 2700g ja lääkäri arvioi syntymäpainon olevan korkeintaan 3500g. Saimme myös tietää sukupuolen 95% mahdollisuudella, mutta se jääköön salaisuudeksi. Muut saavat tietää vasta kun pikkuinen on syntynyt.


Seuraavaksi oli aika sisätutkimuksen. Elämäni hirvein kokemus! Lääkäri totesi että limakalvot on vaan niin arat, että siitä syystä kipu johtuu. Suunnilleen huusin hänelle "ai vi***, sattuu, s***ana, lopeta ny jo". Kyyneleet valu ja lääkäri sanoi ainoastaan "hengitä, älä panikoi, saanko mä tutkia ollenkaan". Teki mieli huutaa että ei saa. Voin vaan kuvitella kuinka kamalan hirveetä synnyttäminen sitten on! Saan siis synnyttää tämän joulukuisen alateitse ja hyvä niin, sillä pystyn helpommin hoitamaan sitten myös esikoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jengi kitisee ku raha ei riitä ja sitä pitäs saada lisää

Rahapuu ois kätevä keksintö. Jokainen vois ostaa halvalla semmosen ja sit vaan setelit tipahtelis sieltä kuten syksyllä lehdet puista. Eikä ...