Voihan tulehdus!

17.12 illalla mietin että onpas mulla outo olo, jollain tavalla kipeä eikä vain väsynyt. Mittasin kuumeen juuri ennen nukkumaanmenoa ja mittari näytti yli 38 astetta. En voinut ottaa lääkettä, sillä olin ottanut suunnilleen 2h aikasemmin buranaa, sekä panadolia kun sattui. Eihän siinä muuta voinut kuin levätä, joten aloin nukkumaan.

Yöllä kuitenkin heräsin 2-3 aikaan järkyttävään kylmyyteen, menin vessaan ja aloin tärisemään ihan tajuttomasti. Pääsin nippanappa vessasta takaisin sänkyyn ja tärisin vaan ihan hulluna kylmyydestä, en pystyny edes lopettamaan sitä ja olin ihan varma että kuolen siihen. Jälkeenpäin ajattelin, että ehkä johtui äkillisestä kuumeen noususta, sillä aamulla 5 aikaan kykenin ylös sängystä ja mittasin kuumeen. Mittari näytti huimat 39.7 astetta. Lääkettä nassuun ja laskikin parin asteen verran. Kuitenkin oli edelleen todella kipeä olo, enkä kyennyt oikein tekemään mitään. Vessassa käyminenkin oli jo paljon. 


Aamulla 8-9 aikaan piti syödä jotakin aamiaista, pieni lasillinen jugurttia... Se oli tuskaa! Meinasin jokaisella lusikallisella oksentaa koska oli niin inhottava olla. Terveyskeskukseenkin olin soittanut, ohjeeksi saanut että aamupäivän aikana pitää mennä käymän siellä. Hetkeä ennen kuin lähdin terveyskeskukselle oli taas kuume pompsahtanut yli 39-asteeseen. En edes muista millon viimeksi olen ollut niin kipeänä


Terveyskeskukseen mentiin ennen yhtätoista ja pienen odottelun jälkeen hoitaja jo kutsuikin minut huoneeseen. Tulehdusarvo katsottiin, joka oli kohonnut yli sataan ja lääkäri tuli tunnustelemaan rinnassani olevaa kipeää kohtaa. Diagnoosi oli siis rintatulehdus, johon sain antibiootit. Lääkkeitä pitää ottaa tasaisin väliajoin (8h välein). On hieman syvältä sanonko mistä, kun pitää illalla klo 11 ja aamulla klo 7 herätä ottamaan lääkettä. Siihen päälle vielä vauvan imetysheräilyt ja meillä asuu sellainenkin tissitakiainen ettei oo tosikaan. Välillä voi nukkua jopa 2-3h, jonka jälkeen tissiä voidaan syödä pätkissä yhtä monta tuntia. On muuten aivan erilainen vauva kuin isosiskonsa oli. Ehkä tästä vielä toivutaan, kunhan saisi kuumeen ja tulehduksen katoamaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka usein...?

Nyt on blogeissa kiertänyt haaste, jossa kysytään kuinka usein? Kuinka usein sheivaat, valehtelet tai vaikkapa siivoat jääkaapin? Nyt minä ...