Meidän tuplavaunut!

Raskausaikana jo alkuvaiheessa aloimme T:n kanssa selailemaan netistä erilaisia tuplavaunuja. Meillä kun autoa ei ole niin halusimme panostaa siihen että vaunut ovat laadukkaat, kestää kauan, kulkee hyvin talvellakin ja sitä rataa, lista on loputon.

Yksi rajoittava tekijä oli vaunujen leveys, siitä syystä todella monet oli ehdoton ei. Halusimme että niillä mahtuu pienistä paikoista, myös takapihan ovesta. Olisimme toki voineet leveyden puolesta ostaa jotkut vaunut, joissa lapset tulevat ns päällekkäin. Itse kuitenkin vahvasti olin sitä mieltä, että ei ole kiva toiselle lapselle kun ei näe mitään sieltä alta. Toinen syy oli myöskin se, että sellaisissa vaunuissa on kovin pieni ja ahdas "kolo" josta lapsi pitäisi sinne alas laittaa, joten kaikki sen kaltaiset kärryt lähti pois ja valikoima pienentyi taas reilusti.


Lopulta pitkän tutkailun jälkeen jäi jäljelle bugaboon kärryt, hintaluokka n.1500€.. Bumbleriden indietwinit, hintaluokka n 1000€... ABC:n kärryt, hintaluokka n.800€. Kuten arvata saattaa niin kaikkein kalleimpiin ei ollut varaa, sillä vain yksi ihminen taloudesta käy töissä ja minimipalkalla. Veronpalautusrahat tuli sopivasti vaunujen hankinnan aikaan, joten niillä saatiin kustannettua ne, eikä tarvitse osamaksukorkoja maksella vielä lisäksi.


Mihinkä me sitten päädyttiin? -vastaus on: Bumbleride IndieTwin tuplarattaat. Minun uusi rakkaudenkohde! Pakko hehkuttaa, että en oo parempia vaunuja työntänyt ikinä. Ne ovat yllättävän kevyet työntää, vaikka ovat kahden lapsen kärryt. Vaunut ovat tukevat, isot pyörät, kääntyvät etupyörät, joissa helppo lukitus, sekä molemmilla lapsilla suhteellisen tilavat oltavat. Lisäksi vaunut on tarvittaessa näppärät laittaa kasaan, sekä tavarakori on kivan tilava. Lisäksi näistä löytyy lisänä mukiteline.

Yhden miinuspuolen olen havainnut, siis yhden ainoan ja mikä se sitten onkaan? - esim bussiin mennessä on hankala hahmottaa, että missä kohdassa vaunujen etupyörät ovat.. Mutta luulen, että ajan kanssa senkin asian tajuaa automaattisesti. Uudet on aina uudet ja niihin menee aikaa tottua, mutta rehellisesti sanottuna : rakastan meidän tuplavaunuja ja yhden lapsen yhdistelmät niiden rinnalla tuntuu aivan todella huonoilta. Sadesuoja voisi olla tosin myös hieman paremmin suunniteltu, sillä niissä on onnettoman pienet kolot.


Jotkuthan ovat tietenkin sitä mieltä, että kun on näinkin "iso" ikäero lapsilla niin tuplavaunut ovat turhat tai käytetyillä pärjäisi sen parisen kuukautta. Kuitenkaan ihan niin ei aina ole. Meidän pian 1v 8kk ikäinen tyttö ei osaa kävellä vieläkään ja meillä vaunuilla liikutaan jokaiseen paikkaan. Autoa kun ei ole niin kauppareissut, lääkärireissut, neuvolakäynnit yms hoidetaan vaunutellen. Siitäkin syystä haluttiin panostaa vaunuihin kun liikutaan vain niillä ja meillä varmasti on käyttöä tuplavaunuille ainakin siihen asti, että Josefiina on 3v. 


Rehellisesti sanottuna voisin suositella kaikille näitä vaunuja! Ei ole tullut vielä sellaista tilannetta ettei olisi vaunujen leveyden takia mahtunut johonkin sisälle tai johonkin hissiin. Joten jos joku miettii onko nämä tuplat hintansa arvoiset, vastaus on kyllä. Laadusta on valmis maksamaan, sillä jos olisi parit kehnommat kärryt ostanut 1-2v aikana niin sekin olisi äkkiä tullut saman hintaiseksi. Meillä on lisävarusteina vaunuissa molemmilla lapsilla dookyt, eli vaunuverhot, sekä molemmilta löytyy vaunulelut. Josefiinalla on lamazen apinalelu, jonka hän sai ristiäislahjaksi isotädiltään. Vauvalta löytyy kaksi vaunulelua. Toisen hän sai kummitädiltään joululahjaksi ja toinen oli hankittu jo ennen pikkuisen syntymää. Lisäksi meillä on lämpöpussi Josefiinalla. Vauvalla on oma vaunukoppa + siellä makuupussi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...