Minkälainen oli meidän Vappu?

Meidän vappu oli aivan erilainen kuin kahtena aikaisempana vuotena. -14 ja -15 vuosina olin raskaana, en voinut juoda edes sitä yhtä ihanaa breezeriä. Olimme myös aikaisempina vuosina vain ja ainoastaan kotona, sillä välimatkan takia emme voineet toteuttaa samaa perinnettä kuin ennen Vaasaan muuttoa. Nyt ja vihdoin, pitkästä aikaa sain kokea sen ihanan Vapun! Olimme sukulaisteni kanssa äitini luona.

Lauantaina aamupäivä vietettiin kotona ja kun Josefiinan päiväunet alkoivat lähestymään - lähdimme kohti asemaa. Odotimme junaa hetken verran, itse hyppäsin lasten kanssa siihen ja T tuli polkupyörällä. Matkaahan oli siis vain n 4km, eli jos olisin ollut viitseliäs niin jalat olisivat vieneet minut perille. Kävimme vielä kaupasta hakemassa Josefiinalle ruokaa ennen kuin menimme äidilleni.
Enoni oli jo perheensä kanssa siellä, sekä isovanhempani. Lisäksi tuli vielä toinen tädeistäni, sekä toinen enoni perheensä kanssa. Meitä oli siis ihan hyvän kokoinen porukka kasassa. Alkuun juteltiin, istuttiin, syötiin juustonaksuja ja odotettiin että vihdoin voi alkaa grillaamaan. Ruokalistalla oli siis kotipolttosia hampurilaisia. Muurikalla vaarini paistoi jauhelihapihvit, jonka jälkeen nosti ne vielä grilliin pysymään lämpöisenä, grillissä myös lämmitettiin sämpylät jotka äitini oli leiponut.


Pöydällä oli olutta, viiniä, kuoharii ja mehua. Jokaiselle mitä halusi. Oltiin T:n kanssa sovittu että hän saa ottaa mitä tykkää ja itse huolehdin lapsista sekä juon sen yhden ruokajuomana. Hampurilaisiin oli paljon erilaisia täytteitä joista jokainen sai valita mieluisensa. Yksi miinuspuoli oli: pihvien tekijät oli laittaneet isoja sipulin paloja - yäk! Onneks mulla oli myös oma possupihvi mukana jonka ostin lihatiskistä edeltävänä iltana!

Ruokailun jälkeen vietettiin aikaa yleisesti vaan yhdessä, juteltiin niitä sun näitä ja miehet meni virittämään mun pikkubroidin fillarii. Lukkopolkimet kiinni ja mitä lienee muuta väsäsivät. Sitten alkoikin pikkuhiljaa tulemaan ilta, jolloin lähdimmekin kotiin.



Yö oli rauhallinen ja seuraavana aamuna mua väsytti aivan tuhottoman paljon - niinkuin monena aamuna muulloinkin. Laitoin äidilleni viestin "mitä sä teet tänään, haluisiks ottaa vivin hoitoon". Vastaus oli myöntävä ja klo 11 aikaan T lähti junalla viemään Josefiinaa mummilaan hoitoon. Itse painuin lähes samantien Vanessan kanssa päiväunille. Ihan outoa kuinka sitä nyt vasta osaa nauttia kun on vain yhden lapsen kanssa. Silloin kun Josefiina oli pieni, odotin vain että hän kasvaa isoksi. Nyt sitä huomaakin että yhden vauvan kanssa on aivan tajuttoman helppoa ja rentoa. (nimenomaan vauvan! Taaperot uhmaa yms)


Nautin vapaa-ajastani, jota oikeesti se oli vaikka Vanessan kanssa kaksin oltiin. T meni pyöräilemään veljeni kanssa ja itse löhöilin pikkuneidin kanssa sohvalla katsoen netflixiä, syöden karkkia ja jopa ruuan sain syödä rauhassa ilman että kukaan tuli pummimaan - luxusta. Seitsemän tuntia tuntui todella pitkältä ajalta - ihanaa se oli, tosin yhtä ihanaa oli saada meidän touhuuva esikoinen takaisin kotiin! Olin yllättynyt kuinka hienosti Josefiinalla oli mennyt mummilassa. Kuulemma päiväunetkin oli nukkunut ilman tuttia - olin kohtuu järkyttynyt, miten ihmeessä se onnistu? Ehkä Josefiina ei uskaltanut kiukutella mummille!

11 kommenttia:

  1. Onko sinulla ikäisiäsi kavereita? Tunnut aina olevan äitisi kanssa. Itseäni huolettaa sävy jolla puhut esikoisestasi. Taapero ei kiukuttele ilman syytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täh :D en suinkaan ole aina äitini kanssa, toki ollaan nykyään melko läheisissä väleissä ja paljon tekemisissä.
      Mitä esikoiseen tulee, hän on hieman erityislapsi ja siitä syystä välillä on kohtuu rankkaa - olen onnellinen siitä että täällä on mahdollisuus saada apua sukulaisilta jos koen sitä tarvitsevani. Turhaan huolestuttaa, ihan yhtä rakkaita ja tärkeitä molemmat lapset ovat mulle! (vaikka ovatkin aivan kuin yö ja päivä)

      Poista
  2. Olen blogia lukiessani kiinnittänyt huomiota siihen, että ei ole hirveästi tullut päivityksiä siitä, että olisitte viettänyt aikaa miehen perheen kanssa. Niin toivottavasti tulette toimeen myös sen puoliskon kanssa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh,sen enempää yksityiskohtiin menemättä... Niin, aikaa ei tosiaan ole tullut vietettyä. Enpä muista edes milloin viimeksi olisin nähnyt T:n sukulaisia enemmän kuin 10min kerrallaan. Asiat ei aina ole niin yksinkertaisia ja siitä syystä mennyt näin. Ei oo multa millään tapaa pois, jokainen valinnut oman polkunsa jota kulkea ja miten toimia.

      Poista
  3. Varmaan auttais siinä esikoisen hoidossa, jos teillä olisi arkirutiinit. Teiltä puuttuu säännölliset ulkoilut ja yhteiset ruokailut. Ihme, ettei ls ole huolissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis anteeks mitä! Meillä kyllä on rutiineja minkä mukaan kellotetaan muut asiat. Olis mielenkiintosta tietää kuka siel anonyymin huutelee ja luulee tietävänsä kaiken. Yhteisistä ruokailuista voin sanoo sen verran että ehkä yhteisiä ruokailuja ei kauheesti oo kun ite syön sen kaks kertaa päiväs.
      Lapset voi hyvin, kasvaa ja niillä on paljon ihmisiä elämässä läsnä jotka rakastaa, niin etköhän sillon voi mennä jonkun muun blogiin aukoo päätä kun ei oo ees pokkaa omal nimel alkaa selittää tommosta kuraa!

      Poista
  4. Tiedän rutiini on neuvola ja vastaavat. Yksikään meno ei ole lasta varten. Kerho? Puisto? Ei vaan hese ja shoppailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sä sit vissiin asut täällä mun, T:n ja lasten kanssa kun tunnut noin hyvin tietävän. Ja hyi yök - hesessä ei edes ole hyvää ruokaa, parempiaki paikkoja on ;)
      En tiiä millä tavalla rutiinit tai muut liittyy blogitekstiin, joka kertoi vappuviikonlopusta, joka siis oli kaukana normaalista arjesta.

      Poista
  5. Voi näitä anonyymeja.. Älä välitä niistä, he tuskin kovinkaan fiksuasorttia ihan itse ovat, kun aina on jotain pahaa sanottava, voi voi.

    Tähän väliin - olet loistava äiti omille ihanille tyttärillesi! :)

    Teidän vappunne kuulusti todella mukavalta sekä rennolta, oli varmasti ihanaa saada viettää pitkästä aikaa vappua läheisten ihmisten kanssa. :)
    Hyvää alkavaa kesää sekä jaksamisia arkeen, se on välillä tosiaankin hieman rankkaa, uhmakkaan taaperon kanssa varsinkin - kun mikään ei kelpaa vaikka saisi sen banaanin mitä pyysi, mutta kun olisikin halunnut maitoa ;)

    Terkuin, yhden uhmakkaan taaperon äiti :)

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...