1-vuotiaalta lähti maitohammas!


Äääksis! Nyt meillä sattuu ja tapahtuu ikäviä juttuja. Mistä tätä epäonnea oikein satelee? Eilen tuli oikein huonoäiti-fiilis. Ilta ja väsynyt lapsi, normaalista hidastunut reagoinnin nopeus ja kaatuminen. Voimakas itku ja heti perään verenvuotoa. Alle 5min myöhemmin tyttö oli jo tyytyväinen ja nautiskeli tissimaitoa.

Vanessa kaatui ja kolautti itsensä pieneen puiseen leluarkkuun. Tällä kertaa ei ollut onnea onnettomuudessa, sillä ylhäältä irtosi toinen etuhammas. Tässä vaiheessa sanonkin, että ONNEKSI lapsilla on suussa väliaikaiset maitohampaat ja pysyvät rautahampaat tulevat vasta vanhempana. Kova kolahdus voi aiheuttaa ongelmia myöhemmin, mutta vain aika näyttää kuinka asia on. Onneksi ollaan otettu molemmille tytöille tapaturmavakuutukset.

Illalla heti soitinkin päivystävään hammaslääkäriin. Sieltä saatiin ohjeeksi odottaa aamuun, sekä tarvittaessa antamaan lapselle särkylääkettä. Kiireellistä tarvetta ei siis ollut näyttää hampaita kenellekkään. Maitohampaita ei ikinä istuteta takaisin, kuten rautahampaille voidaan tehdä.


Nyt meillä asuu harvahammas. Käytiin tänään hammastohtorilla jonka kanssa lähinnä juteltiin. Kolmen viikon päästä on kontrollikäynti, jolloin katsotaan onko ruhje suussa parantunut ja samalla tsekataan että kaikki muut jo suussa olevat hampaat on kanssa oikeilla paikoillaan ilman vauroita.
Pitäisi olla kokoajan silmät selässä ja käsien lapsen ympärillä suojelemassa, jotta aina voisi välttyä ikäviltä tapaturmilta.

1 kommentti:

  1. Apuva! Mutta onneksi tosiaan on nuo maitohampaat näillä pienillä, että sieltä tulee se rautahammas vielä myöhemmin :)

    VastaaPoista

Tuntui, etten saa happea kun kuulin lapseni sairaudesta

Kun saa kuulla, ettei lapsi ei ole terve... Noh, menee pakka "vähän" sekaisin.  Elämäni kamalimpia hetkiä oli kun sain...