Oma kokemus perhekirppis Lanttilasta!

Vein sunnuntaina 26.3 klo 14-15 välillä kirpparille aivan hurjan määrän vaatetta, kenkiä, koruja ja mitähä kaikkea siellä nyt olikaan. Kirppispöytä notkui myyntipinoista, jossa oli pääosin lastenvaatteita.

Olin kuullut joiltakin ihmisiltä hurjiakin kirpparikokemuksia. Toiset eivät olleet saaneet kuin muutaman euron edestä myytyä tavaraa ja jotkut toiset taas olivat saaneet tavaraa hyvin myytyä, mutta sitten tavaraa myös oli lähtenyt vorojen matkaan.

Jännityksellä odotin kuinka itselleni käy. Vein oikeasti halvoilla hinnoilla tavaraa myyntiin, sillä ainoa tavoite oli päästä kaikesta ylimääräisestä eroon. En laittanut yhteenkään tuotteeseen hälyttimiä, oli sitten kyseessä 0,20cnt sukkia tai 25 euron välikausihaalari.

Päivä 1: aamulla odotin innolla että milloin päivittyy ensimmäisiä summia. Olin jo innoissani kun ekan kolmen tunnin aikana tavaraa oli mennyt yli 30€ edestä uusiin koteihin. Summasta ajattelinkin, että pöytä varmaan on aika hujanhajan sekaisin. Lähdinkin siis vielä iltasella käymään kirpparilla järjestämässä pöytää. Pari tuotetta oli siirtyneet aivan väärään pöytään, mutta siirsin ne takaisin omaan pöytään. Ekan päivän myyntisaldo olikin jo hurjat 96,80€

Päivä 2: Aamupäivällä kävin kirppiksellä, vein tavaraa lisää (mm addun kengät) ja päivän mittaan tavaraa uusiin koteihin lähti aika kivasti. Ei toki yhtä paljon kun ekana päivänä, mutta silti oon tyytyväinen paljonko meni kaupaksi. Pöytä ei ollut vielä kovinkaan sekaisin, sillä olinhan edeltävänä päivänä käynyt sen hieman ennen aukioloaikaa siivoamassa. Ensimmäinen lasten ulkovaatekkin oli mennyt kaupaksi! Myyntisaldo päivän päätteeksi oli 58,25€.


Päivä 3: Jeee, meni taas vähän paremmin tavara kaupaks verrattuna eiliseen. Kävin aamulla siivoomassa pöytää ja huomasin että muutamista tuotteista oli hintalaput lähtenyt toisille teille. En löytänyt kyseisiä hinnottelulappuja mistään, joten otin tuotteet mukaani ja vein myöhemmin takaisin. Näin myös kuinka pöydästäni joku otti koriinsa kengät, joista rahat kirjautukin pian mun myynteihin. 
Kun tavara menee kivasti kaupaks, saa lisää innostusta kirpparipöydän siivoomiseen ja mahdollisesti myös uuden tavaran tuomiseen. Myyntisaldoa kolmantena päivänä kertyi kivasti 64,3€.

Päivä 4: Myyntisaldo 40,4€... Tavaraa pöydässä vielä vaikka kuinka ja ei vaan silti menny kaupaks päivän aikana paljon mitään. Muutama kalliimpi tuote vaan. Tässäkö se nyt oli, vai onko ihmiset torstaisin vähemmän innokkaita shoppailemaan? Toiveikkaana sen suhteen, että seuraavana päivänä tulis paremmat lukemat, tai viimeistään viikonloppuna. Eihän yksi huonompi päivä vielä mitään kerro! 


Kävin aamulla siivoomassakin ja vein jotakin merkkivaatettakin pöytään. Huomasin myös että pöydästä oli varastettu yhdet korvakorut, sekä yksi rannekoru. Ilmeisesti jonkun ihmisen elämä oli viidestä eurosta kiinni? Toivottavasti meni edes tarpeeseen.

Päivä 5: Myyntisaldo 31,75.

Päivä 6: Myyntiä VAAAN 25,2€! Tää oli ihan hirvee pettymys. Lauantai päivä ja kirppiksellä oli hurjan paljon porukkaa. Kävin illalla siivoomassa pöytää ja huomasin onnekseni että muutamat nappasivat tuotteita mukaan ja niistä rahatkin kirjautuivat omille sivuille hieman aukioloajan päätyttyä. Kassajonot olivat aivan hurjan pitkiä, mutta liikkuivat nopeasti eteenpäin.


Viimeinen päivä: Kaikki tuotteet -50%. Halvalla, ihan liian halvalla jos joitakin tuotteita miettii. Kauppa kävi. Myyntisaldoa kertyi 36,85€. Todella kivasti siihen nähden, että osa tuotteista lähti ihan pilkkahintaan uuteen kotiin. Kuitenkin tavoitteenani oli päästä ylimääräisitä tavaroista eroon ja hyvin iso määrä tavaraa menikin kaupaksi.

Koko viikon aikana sain rahaa kerrytettyä 353,55€, josta meni 5% provisio. Omasta mielestä todella hyvin, sillä kaikki kalleimmat jutut jäivät roikkumaan hyllyyn. Esimerkiksi lasten välikausivaatteet (pipoja ja kenkiä lukuunottamatta) eivät tehneet kauppaa, vaikka oli edukkaat hinnat. Pääasiassa meillä meni kaupaksi lasten kengät (4-10€), lastenvaatteet (1€-5€), sekä parit miesten kengät.

Itseltäni ei varastettu onneksi juurikaan mitään! 23€ edestä katosi tavaraa pöydästä (yhdet uudet merkkihousut ja jo aikaisemmin mainitsemani korut). Kaikki muut ainakin laskujen mukaan menivät kassan kautta. 

Oma kokemus näin hurjan isosta kirpparista oli hyvä! Oon todella tyytyväinen myyntiin, sekä asiakaspalveluun. Sain todella paljon makuuhuoneen kaappeihin tilaa ja kivana plussana vielä rahaakin. Varmasti vielä uudestaankin vien tavaraa myyntiin Lanttilaan, kunhan taas kaappeihin kertyy hurja määrä kaikkea ylimääräistä.
Ainut miinuspuoli oli, kun toisista pöydistä kulkeutui tavaraa minun pöytääni. Ei onneksi isoja määriä, mutta välillä yksittäisiä tuotteita. Myös joitakin omia tuotteitani kulkeutui muualle välillä, mutta tämähän on yleinen ongelma kaikkialla.

Nyt vaan pitäisi päättää lähdenkö ostamaan itselleni Parikan pupukengät, vai säästänkö kaikki rahat lapsimessuille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jengi kitisee ku raha ei riitä ja sitä pitäs saada lisää

Rahapuu ois kätevä keksintö. Jokainen vois ostaa halvalla semmosen ja sit vaan setelit tipahtelis sieltä kuten syksyllä lehdet puista. Eikä ...