Lapsen nenä kiinni telkkarissa

Nykyaikaa. On tabletteja, älypuhelimia, tietokoneita ja telkkareita. Monet lapset saavat esimerkiksi oman tabletin jo hyvinkin pienenä, jotta voi katsoa piirrettyjä. Vanhemmat antavat lapselle niin sanottua ruutuaikaa, jotta pääsee itse helpolla?

Meillä Vanessa on rämäpää! Hän ei pysy hetkeäkään paikoillaan, vaan pitää olla ihan kokoajan liikkeessä. Hänellä on vahva halu auttaa jokaisessa asiassa. Heti kun tiskikoneen avaa on joku astia tytöllä kädessä. Jos pyykkikorin nappaa kaapista niin Vanessa levittää sen heti ympäri asuntoa. Joten kyllä, melkeinpä joka päivä laitan telkkarista jossain vaiheessa pyörimään jotakin lapsien mielestä kiinnostavaa.


Hetki omaa aikaa vaikkapa niiden pyykkejen parissa ja lapset keskittyvät telkkariin. Joskus se on vain 5minuuttia, mutta joskus saattaa olla jopa puolisen tuntiakin. Myönnän! Nyt parhaillaan kun kirjoitan tätä tekstiä, pyörii telkkarissa Puuha Pete.

Minkähänlaisia pelisääntöjä muilla on lastenohjelmien suhteen? Antaako joku oikeesti lapsen tuijottaa useita tunteja päivässä ruudusta ohjelmia? Rajat on rakkautta, palikkatornien kasaaminen on sosiaalisempaa, lastenohjelmiakin voi katsoa.. Kohtuudella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...