Vinkit rattaita vihaavan taaperon kanssa selviytymiseen!

Onko jollakin muulla myös lapsi joka vihaa rattaita. Uhmaikäinen joka haluaisi roikkua vaan sylissä ja välillä tutkailla maailmaa. Juosta pitkin nurmikenttää ja tutkia kukkia. Lapsi jolle voi sano "heihei", vilkuttaa ja kävellä pari askelta itse toiseen suuntaan, kun pään kääntää niin lapsi vilkuttaa hymyillen myös 'heihei".


Kai tämä on ohimenevää. Tämä äiti tuskailee kun lapsen kanssa liikkuminen ei ole millään tapaa helppoa enään, Vanessaa ei saa valjailla rattaisiin kiinni tai koko pk-seutu kuulee tytön raivon. Kuitenkaan ei jaksais jatkuvasti työntää rattaita tyhjänä ja kantaa lasta toisella kädellä.


Päiväkotimatka. No siitä ei tarvitse edes kertoa kuin yhellä sanalla: HIRVEÄ! Eilen oli ensimmäinen kerta kun pitkästä aikaa piti hakea Josefiina hoidosta, tietenkin Vanessan kanssa. Meinas tällä äidillä usko loppua ja järki lähteä. Kuitenkin siitä selviydyttiin ja päästiin kaikki kotiin ruokapöydän ääreen.


 Tänään valitsin sadesään ja 1,5km matkan helpottamiseksi suosiolla bussin. Silläkin uhalla, että lapsi oksentaa. Meillä on valitettavasti taipumusta matkapahoinvointiin. Tänään meni matka suhteellisen näppärästi, jee! Kuitenkin olis ollut vielä helpompaa ilman paria kiukkukohtausta.

Mun vinkki on, että tilanteen vaatiessa lahjo vaikka lapsi kärryihin. Itse sorrun tähän yllättävän usein. Jotakin välipalaa tai herkkuja naposteltavaks, jonka jälkeen puolijuoksua kohti määränpäätä. 


Kirjat,lelut tms ei oikein meillä enään toimi. Paitsi jos ne on uusia. Joskus se kuuluisa Jim-patukka myös yhden haukun jälkeen ojennetaan äidille ja sitten halutaankin jo syliin roikkumaan.

Pitäis ottaa testiin sellainen vaihtoehto, kuin seisomalauta. Toivoa että se helpottaisi meidän matkoja ja toisi itselle mielenrauhan, sekä stressittömät matkat. Se mikä ei tapa niin vahvistaa, kuten tämä kauhea vaihe. Helpottaa ajatella, että kyllä tämä ohi menee! Jos jollakin on hyviä vinkkivitosia niin saa heittää kommenttia niin päästään kokeilemaan.

4 kommenttia:

 1. Ei mitään vinkkivitosta ole, mutta tunnen tuskasi. Meillä lopulta tilanne meni siihen, että nykyään suosiolla kävelemme hoitomatkat. Helpompi kuitenkin, kun kiskoa rattaitakin mukana. -kirmi

  VastaaPoista
 2. Hanki taaperolle potkupyörä ja antakaa mennä.

  VastaaPoista
 3. Selvästi on tullut aika luopua rattaista. Varaa kunnolla aikaa tuohon 1.5 kilsaan. Meillä lapset alkoivat kävelemään ilman rattaita parivuotiaina.

  VastaaPoista
 4. Täällä kans ääni potkupyörälle

  VastaaPoista

Kohti Joulua: Joululahjatärppejä ja herkkuja!

Kohti joulua" on Kaksplussan blogiverkostolaisten oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat ovat muk...