Kuinka karu some on?

Onko moni ajatellut asiaa, että miten sosiaalisessa mediassa voi asiat muuttua. Yks kirjoittaa tekstiä, jonka lukija voi tulkita ihan toisella tavalla. Asiaa voi ajatella moneltakin eri kantilta.

Yks hehkuttaa jotakin uutta hankintaa ja toinen tulee sanomaan jotakin poikkipuoleista. Yks kirjottaa vähän pilke silmäkulmassa jonkun lauseen ja jengi vetää aivosolunsa siitä solmuun, ajatellen että onpas tyhmästi kirjoitettu. Mitä sitä uskaltaa sanoa ja kuinka tarkkaan kannattaa miettiä mitä kirjoittaa?

Itselleni yksi henkireikä on tämä blogi, tänne kirjoitan syvempiä ajatuksia tai ihan vaan arkisia postauksia. Joskus mietin ajan kanssa voiko jonkun tekstin julkaista, joskus saan postauksen kuvineen valmiiksi puolessa tunnissa ja julkaisen sen heti. Osa teksteistä on aika henkilökohtaisia, osassa halutaan antaa muille ihmisille jonkinlaista mietittävää ja osassa teksteistä on vaan arkista höpinää.


Usein isoissa ryhmissä facebookissa joku ymmärtää väärin. Kommentti voi kertoa melkein mistä tahansa, niin siitä voi nousta isokin paskamyrsky (kuten somessa puhutaan). Joukkolynkkausta myös näkee usein.
Entä kun jonkun toisen mielipide eroaa sadan muun mielipiteestä, sitä joutuu perustelemaan ja kaupanpäälliseksi voi saada ihmiset puhumaan ties mitä ilkeästi. Tähän ilmiöön törmää yllättävän usein useissa ryhmissä.

Eikö jokainen ihminen saisi vapaasti sanoa mielipiteensä, ei jokainen voi olla täysin samaa mieltä kaikista asioista. Yleensä äidit on yks pahimmista tässäkin asiassa. 

Useilla äiti-ihmisillä on joku pakonomainen tarve nostaa itsensä jalustalle ja olla parempia kuin toisten? Kaikki äidit on samalla viivalla, kukaan ei oo parempi kuin toinen tai ainakaan sitä ei voi vertailla. Jos et vielä oo kurkannut vanhaa postausta niin tästä pääsee lukemaan : äitien hävyttömyys.

Tälläisiä pohdintoja tänään, jokaisen kannattaa muistaa että sananvapaus ja huumorintaju olis aika hyviä avainsanoja. Jos vetää herneen nekkuun eriävästä mielipiteestä niin ehkä kannattaa poistua somesta?

2 kommenttia:

  1. Mikä tässä tekstissä oli se punainen lanka? Hankalasti luettavaa tekstiä jossa ei ollu selkeää alkua eikä loppua? Mitä on tapahtunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyesti: tähän ilmiöön usein törmää somessa. Valitettavan usein. Vaikka se ei kohdistuisi itseen millään tapaa, niin siihen kiinnittää huomiota. Jokainen voisi siis miettiä miten reagoi toisien sanomisiin, pitääkö negatiivisesta saada aina ihmiset kynnet pystyssä hyökkäämään? Miksei positiiviset kommentit aiheuta samaa. Jokaisella on mielipiteensä.

      Poista

Kuinka usein...?

Nyt on blogeissa kiertänyt haaste, jossa kysytään kuinka usein? Kuinka usein sheivaat, valehtelet tai vaikkapa siivoat jääkaapin? Nyt minä ...