Montako vuotta on ok olla kotiäitinä?

Nykyaikana tulee huomattua, että ihmiset arvostelevat toisia monenlaisista asioista. Yksi melko puhuttu aihealue on kotiäitiys. Montako vuotta on ok olla kotiäitinä?


Toiset haluaa hoitaa kokonaan itse lapsia niin kauan kuin mahdollista ja mikäli taloudellinen tilanne sallii, ovat he kotona kolme vuotta lapsen syntymän jälkeen. Toiset joutuvat jo taloudellisistakin syistä laittamaan lapsen vuoden vanhana päiväkotiin ja palaamaan töihin. Osa myös kokee, että alle kolmevuotiaan on hyvä mennä päiväkotiin jossa on samanikäistä seuraa ja itse palaavat vaikka opiskeluiden pariin.

Omasta mielestä kukaan ei ole oikeutettu sanomaan toiselle ihmiselle, että miten hänen pitäisi toimia. Jokainen tekee omat valinnat, jotka ovat just sen tietyn perheen kohdalla oikeita. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa toimia. 


Yksi inhottavimmista asioista on painostaminen ja jatkuva kysely samasta aiheesta. Kukaan ei halua kuunnella jokaisena viikonloppuna tai jopa useammin läheisen sanovan "kai sä nyt laitat jo lapses päiväkotiin ja meet töihin". Sama pätee muihinkin asioihin. Kukaan ei oo oikeutettu painostamaan toista ihmistä laittamaan lasta päivähoitoon, ei lopettamaan imetystä kun lapsi täyttää vuoden, eikä mihinkään muuhunkaan!

Itse olen ollut kotona helmikuusta 2014. Jätin opinnot kesken ja jäin kotiin kasvattamaan mahaa. Siitä on kulunut aikalailla 4,5vuotta. Uuden vauvan syntyessä olen ollut viitisen vuotta kotona ja haluan varmasti myös hoitaa pienintä kotona kolmevuotiaaksi. Joku varmasti voi olla sitä mieltä, että on tyhmää olla kahdeksan vuotta peräkkäin pelkästään kotona hoitaen niitä omia lapsia.
Mielelläni kuulisin muiden ajatuksia otsikkoon liittyen :) saa heittää kommenttia alle!

7 kommenttia:

  1. Peukut kotiäitiydelle! Itsekin olen ollut kotona kohta 4 vuotta ja uuden vauvan syntyessä (joka voi tapahtua nyt koska tahansa), meillä jatketaan samalla systeemillä, joka on mun mielestä aivan parasta niin äidille kuin meidän lapsillekin 👍💕

    VastaaPoista
  2. Mutta eikö sun lapsi ole päiväkodissa eikä kotona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoinen osapäiväsesti kyllä, kuntouttavista syistä. Pääosin kuitenkin hän myös on kotona :)

      Poista
  3. Mä olen samaa mieltä, se on perheen oma asia ja olen aika lailla samassa tilanteessa kun sinä. Mä jäin kotiin sairaslomalle opinnoista lokakuussa 2013, lapsi syntyi tammikuussa. Kävin kääntymässä vanhojen opintojen parissa muutaman kuukauden ja suoritin kotiäitiyden ohella vuoden 2.asteen valokuvausopintoja, mutta miellän olleeni kotiäitinä kaikki nämä vuodet koska lapsi ei ole ollut varsinaisesti hoidossa. Kotona aion olla ainakin vuoden vielä ja yksinäni haaveilen kolmannesta haha.

    Tuo jatkuva kysely sukulaisilta ja läheisiltä on ikävää. Se panos jonka antaa perheensä eteen tuntuu mitättömälle, kun pitäisi olla töissä tai koulussa jne. Milloin ollaan huolissaan tulevasta eläkkeestä ja milloin siitä ettei ehdi luoda kunnon uraa ja millon vaan kysellään tavan vuoksi :D

    Kyllä mua välillä syyllistää se, että elatusvastuu on suurilta osin miehellä, mutta koska talous on kunnossa ei tää meidän perheen näkökulmasta ole ongelma. Arki pyörii ja molemmilla on ne omat vastuualueet.

    VastaaPoista
  4. Mä olin kans kotona 8v pienten lasten kans. Halusin hoitaa lapsia kotona koko sen ajan, kun oli mahdollista. Tiukkaa se teki taloudellisesti, mutta en kadu.

    VastaaPoista
  5. Tuttu tunne, kun joku kyselee "meinasitko olla mitenkä pitkään"
    Meillä tytöt 5/13, 6/14 & 7/16 ♥️
    Ja kaikki olen hoitanut. Eikä ole kiire töihin. Itse en halua lapsia päiväkotiin. Haluan itse nähdä lapsen kehityksen ja oppimisen.

    VastaaPoista
  6. Meillä 4 lasta ja kotiäitinä pian 10v. Aion olla nuorimman eskariin menoon asti. Näitä vuosia kotona lasten kanssa ei saa takaisin. Etuoikeus saada seurata omien lasten kasvua ja kehitystä.Meidän perheelle tämä on paras ratkaisu.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...