Aamupalaks särkylääkettä ja lapsi normaalisti päiväkotiin!

Aina alkusyksystä kesälomalaiset palaavat päiväkoteihin ja kouluihin. Pöpöt ja kaikenmaailman ällötykset leviää herkästi. Kouluikäiset ovat useammin kotona sairastamassa taudit kunnolla ohi, kun taas päiväkotiin vanhemmat saattaa viedä lapsen seuraavana päivänä, kun vielä aamulla on oksenneltu ympäri asuntoa. Jokaisen kannattaisi pohtia mikä on ok ja missä menee raja.


Lapsi hoitoon kun itse makaa vessan lattialla pitämässä wc-pöntölle seuraa?
Olen kuullut muutamaltakin ihmiseltä, että ovat vieneet lapsen päiväkotiin ollessaan itse vastataudissa. Vienyt lapsen hoitoon, jotta saanut itse rauhassa makaa, jutella pöntölle norjaa ja nukkua. Usein vatsatauti kiertää koko perheen läpi, joten se pikkuinen kultamuru oksentaa hyvin pian myös. Ehkäpä jo siellä päiväkodissa ja hetken päästä on puoli ryhmää sairaana kotona. Oliko parin tunnin omaloma sen arvoista, että muiden päiväkotilaisten perheet käy saman rumban läpi?

Joka hemmetin vuotena täiepisodeja, mistä ne ällöttävät otukset tulevat ja miksi niitä levitetään päästä toiseen?
Niin, jokainen perhe ei hoida täitä heti tai edes kunnolla pois. Luojan kiitos meidän perheessä ei ole kun vasta kerran ollut niitä ja silloinkin vain esikoisella. Muilla kerroilla ollaan onneksi vältytty, täytyy koputtaa puuta. Täit ei katoa kenenkään päästä ja kodista, vain sillä yhdellä shampookäsittelyllä ja lakanoiden vaihdolla. Kannattaa hysteerisesti siivota koti, kammata hiukset useaan kertaan ja varalta pestä pää ainakin kahdesti. Varmista huolella, ettei lapsesi hiukset kuhise pesunkin jälkeen ällötyksiä ja vie vasta sitten päiväkotiin. Muista tarkastaa pää joka päivä niin kauan, ettei täitä ryhmästä löydy keneltäkään ja muutenkin aina välillä. 


Aamupalaksi panadolia ja normaali päivä?

Flunssa ei ole este päiväkodille, koululle tai vaikka kaverin luona kyläilylle. Toki kylään mennessä on hyvä ilmoittaa etukäteen asiasta ja kysyä onko asia ok. Yskä ja pieni räkäisyys ei ole este normaalille päivälle. Jos lapsi on selkeästi väsyneempi, voi miettiä olisiko parempi olla ainakin yksi päivä kotona lepäilemässä. Kuumeessa ei kuitenkaan voi viedä päiväkotiin, eli aamupalana ei toimi panadol jonka jälkeen asiat menisivät normaalin arkipäivän mukaisesti. Olen meinaan kuullut, että näinkin on tapahtunut.


Muistakaa pöpöjen iskiessä parannella itsenne ja lapsenne kunnolla, sekä minimoida tartuntojen riskit! :)
Meilläkin oli lauantaina viimeinen kuumeeton päivä ja vasta keskiviikkona keskimmäinen meni päiväkotiin. Sai rauhassa toipua ja nyt on vain pientä nuhaa jäljellä. 

2 kommenttia:

  1. Aina asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Minun lapseni haettiin hoitoon kun aloitin yöllä oksentamisen, jatkoin päivällä ja kuume iski myös. Olin täysin voimaton. Lapseni haki hoidosta sukulainen ja palautti illalla. Olin kotona vielä 2pv, koska vointini oli hyvin heikko. Ei todellakaan olisi ollut lasten edun mukaista olla kotona! En voinut heitä hoitaa. Lisäksi päiväkoti tiesi asiasta, käsienpesunsa tehostettiin. Tauti ei kiertänyt perheessemmä muita.

    VastaaPoista
  2. Aika harvasta työpaikasta voi olla pois niin kauan, että olisi varaa pitää monta kuumeetonta päivää lasta kotona.

    VastaaPoista

Toivepostaus: Viisi ateriaa päivässä, mitä meillä syödään?

Oon muutamia kertoja kysynyt Instagramin puolella seuraajiltani postaustoiveista ja ideoista. Useita vastauksia saaneena ajattelin nyt yhde...