Helppo & Maukas Piirakka

Teen teille paljastuksen. Mä olen tässä vuosien aikana tehnyt tasan yhden kerran aikaisemmin itse suolaiseen piirakkaan pohjan. Tasan yhden ainoan kerran ennen tätä syksyä. Silloin vuosia sitten se maistui aivan kamalalta ja sen jälkeen päätin ostaa aina valmispohjan pakastealtaasta, sulattaa ja painella vuokaan.


Tein itse ja säästin
Nyt tässä loppukesästä olen ottanut rahakäytön suhteen säästölinjan. En ole ostanut oikeastaan mitään ylimäärästä, paitsi satunnaisesti kaupasta herkkuja ja ajattelin tehdä itse piirakkapohjan.

Tee sinäkin nopea suolainen herkku kahvivieraille
Ajattelin jakaa teille tämän piirakan reseptin. Itse olen tehnyt parilla eri täytteellä: Tonnikalaversion ja kinkkuversion.

Pohja:
Tarvitset 100g voita, 75g juustoraastetta, 2,5dl jauhoja ja 3rkl vettä. Ensin sormin nypit voin ja jauhot murumaiseksi, sitten sekoitat juustoraasteen ja lopuksi vesitilkan. Painelet piirakkavuokaan ja pohja on valmis.
Mielettömän nopeaa! Toki voi odottaa ainakin puoltuntia kauemmin valmispohjan sulavan ja vielä maistuvan huonommalta.


Täyte
1 paprika
2,5dl ruokakermaa (olen käyttänyt 3 juuston kermaa)
1 prk tonnikalaa, oman maun mukaan kinkkua tms (vapaa valinta)
75g juustoraastetta
Mustapippuria
3 kananmunaa
0,5dl maitoa
Pohjan päälle täytteet, juustoraastetta päälimmäiseksi ja sitten mausteet. Munat, maito ja kerma sekasin, jonka jälkeen kaadat vuokaan. Uuniin 200 astetta ja suunnilleen 30min. Valmis syötäväks!

Mitkä on teidän lempitäytteet suolaiseen piirakkaan? :)

2 kommenttia:

  1. Annatko lapsillesi aina herkkuja kun itsekin syöt? :) Mulla on 3v kaksoset ja cälillä mietin et onko liikaa tyyliin kerran viikossa jäätelöt, niin mielenkiintoista miten muut tekee, sulla kun näyttää usein olevan kaikkea hyvää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on turhankin usein jotain hyvää, oikeassa oot. Suolaiset herkut, kuten piirakka menee meillä helposti esim iltapalana.
      Makeita herkkuja syön useimmiten sillon kun tytöt on päiväkodissa tai nukkumassa. Esikoinen syö huomattavasti vähemmän herkkuja kun meidän keskimmäinen, eli ei edes viikottain.
      Käydään usein mun äidillä, jossa lähes poikkeuksetta on pöydäs herkkua ja silloin tytöt saavat myös. Kotona pyrin siihen, että vaan kerran viikkoon söis. Mutta usko huvikses, että välillä oman vessareissun aikana vaikka pakastimesta on varastettu jäätelö :D

      Poista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...