Minkälainen ostaja olet? Karkasko homma käsistä?

Aina välillä olenkin kirjoittanut tänne blogiin liittyen lastenvaatteisiin. Nyt ajattelin jakaa oman tarinan siitä, miten tutustuin muuhun kuin henkkamaukan ja kappahlin vaatteisiin... Ja kertoa miten se oikein meni.

Aivan liikaa vaatteita!
Kun esikoinen oli vauva, niin hänellä oli yksi ikean lipasto täynnä vaatteita. Yksi iso laatikko täyttyi pelkästään 50/56cm kokoisista vaatteista, jotka olivat pääosin ostettu H&M, Kappahl ja Citymarketista. En ikinä ollut edes kuullut pienten lasten merkkivaatteista ja kävelin vain lähimpiin kauppoihin ostamaan vaatteita. Saimme myös hyvin paljon lahjaksi ja käytettynä, joten itse ei olisi tarvinnut ollenkaan shoppailla. Vaatteita olisi riittänyt hyvin vaikka kolmosille, vaikka vauvoja oli vain yksi.

Kurkkaus tämänhetkiseen tilanteeseen tankokaappiin. 

Tutustuin Polarn O Pyretiin
Esikoisen ollessa vuoden vanha ostin ensimmäisen vaatteen Polarn o Pyretin myymälästä. Silloin muistaakseni 35€ maksava jumpsuit tuntui todella kalliilta. Kuitenkin meille kotiutui silloin pikkuhiljaa enemmän ja vähemmän popin raitavaatteita ja myös joitakin kuosillisia. En ostanut niitä hinnan takia tai esittääkseni muille, vaan ostin koska ulkonäkö miellytti ja laatu oli myös parempaa.

Lapsimessuilla tutustuin Mini Rodiniin ja Gugguuseen
Vanessan ollessa vauva pääsin ensimmäisen kerran lapsimessuille. Kiertelin ympäriinsä ja ihastelin vaatteita. Erityisesti tykästyin Gugguun vaatteisiin, yksinkertaista ja kivannäköistä. Kuitenkin hintalappua katsoin hieman järkyttyneenä ja tällöin en vielä kotiuttanut ensimmäistä Gugguun vaatetta meille. Messuilta tarttui mukaan tällöin Mini Rodinin housut, sekä Molon takki. Siitä se "hulluus" lähti, kuten mulle on sanottu.

Kesän alennusmyynnit koukuttivat
Kesänä 2016 alennusmyynneistä ostin kevään mallistoista meille sekä Gugguuta, Blaata ja Mini Rodinia. Vaatekaappejen sisällöt alkoivat pikkuhiljaa vaihtua laadukkaampiin vaatteisiin. Vaatteisiin jotka kestivät paremmin käyttöä, jälleenmyyntiarvo pysyi hyvänä ja olivat huomattavasti eettisempiä. Tällöin alennusmyyntejä oli paristi vuodessa ja silloin meni herkästi enemmän rahaa kerrallaan, kun osti jemmaankin alesta. Nykyään on jatkuvasti alennuksia ja alekoodeja verkkokauppoihin. 

Vanessa, syksy 2016

Ensimmäiset merinopipot ostin vasta ovh-hinnalla
Syksy koitti ja olin päättänyt ostavani Gugguulta merinopipot tytöille. Ne oli saatava, hinnalla millä hyvänsä. Tällöin niitä tehtiin huomattavasti vähemmän ja saatavuus oli rajallinen. Pipoja ei riittänyt kun pienelle osalle halukkaista. Lähdin aamulla jonottamaan jälleenmyyjän liikkeen taakse, porukkaa kasaantui paikalle ja yli puolet jäivät ilman. Itse lähdin tyytyväisenä uusien pipojen kanssa kohti kotia. Asusteet onkin niitä, joita olen alusta asti ostanut normihinnalla ja edelleenkin ostan.

Vaatekaapit alkoivat olemaan liian täynnä.

Meni hetki ja huomasin kaapeissa olevan paljon vaatetta. Olin ostanut alennuksista jemmaan sopivaa ja isompaa. Lisäksi oli iso läjä myös niitä aikaisemmin haalittuja merkittömiä vaatteita, jotka eivät päässeet käyttöön muiden rinnalla. Tällöin en vielä myöntänyt vaatetta olevan liikaa - kyllähän lapset vaatteita tarvii. Oli erikseen rymyvaatteet ja vaatteet hienompaan menoon. Kotivaatteet olivat erikseen ja esikoisella päiväkotiin erikseen. Siitä voi jo päätellä paljonko niitä oli.


Karsin 30% vaatteista pois

Kauan sitten karsin kaapista osan pois, oikeastaan about 30% lähti vaatemäärästä pois per lapsi. Suurimman osan tällöin myin. Sen jälkeen aloin miettimään jokaisen ostoksen kohdalla, että tarvitaanko sitä oikeasti. Ihan kivoja juttuja on lähes jokaisessa mallistossa ja monella eri merkillä, mutta meille kotiutuu nykyään vain tarpeen mukaan vaatteita. Jos lapsella on jo perusvaatteiden lisäksi vaikka viisi mekkoa, tarvitseeko hän myös kuudennen? Yritän pitää vaatekaapit sellaisena, että kaikki vaatteet oikeasti tulisivat käyttöön. Okei, myönnetään että joskus lipsun ja ostan vain koska oli kiva, tai kun lapsi sanoi haluavansa.

Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaista teidän muiden ostokäyttäytyminen on? Joko omien vaatteiden, meikkien ynnä muun suhteen.. Tai ostatko lapsellesi ihan liikaa ja puolet jää lähes käyttämättä? Jätä kommenttia ja te jotka kirjoitatte omaa blogia, haastan teidät kertomaan aiheesta ! 

5 kommenttia:

  1. Haaste vastaanotettu :) Minulta tulossa posutauksia liittyen mm. omiin vaatteisiin aiheella "imetyskapseli" perustuen siis kapselivaatekaappiin ja sitten myös vauvan vaatteisiin ja tarvikkeisiin. Miellän siis itseni minimalistiksi ja pyrin ostamaan vain tarpeeseen. Kotini kaapit avaan hiljattain tekemässä 31,5 neliötä sarjassa, josta saa jo nyt irti asioita erilaisiin tavaramääriin liittyen. Sarjan postaukset löytyvät tämän linkin takaa: http://www.jennyfer1980.fi/search/label/31%20neli%C3%B6t%C3%A4

    Terveisin blogikollegasi Jennyfer 1980

    VastaaPoista
  2. Ostan harvoin, mutta ostan vain kirppiksiltä, vaatteita vaatehullulla on ja paljon. Johtuu pitkälti siitä, että teen myös itse vaatteita ja tuunaan vanhoja. Nyt on siivottu kaapit ja iso osa on pinossa odottamassa uudelleen muokkausta. Muutamat lähtee Hope yhdistykselle. Pyrin siis siihen, että kaikki käytetään meillä loppuun jossakin muodossa.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
  3. Ostan paljon secondhandia, mutta myös uutta. Lapselle ostan vain parasta, sellaista mikä miellyttää omaa silmää. Itselleni sama juttu. Lapsi tarvitsee useamman vaatekerran kuin minä, joten näillä mennään :D

    VastaaPoista
  4. Itselläni on liikaa vaatetta, ja ostan vaatteita, vaikka varsinaista tarvetta ei olisi.

    Pojan vaatteet sen sijaan ovat aina olleet maltilliset. Niitä on riittävästi, mutta ei liikaa. Ostan suuren osan kirpparilta, koska vaihdikkaalla nelivuotiaalla vaatteita kuluu yllättävän paljon. Siksi kovin kalliita merkkivaatteita ei tule hänelle ostettua. Ainoastaan ulkovaatteet ja kengät ovat hinnakkaampia, koska ulko-olosuhteet ovat Suomessa vaativat.

    VastaaPoista
  5. Vaatteet ja meikit ostan yleensä uutena mutta olen nyt hyvin onnistunut välttämään turhia ostoksia, ei enää tee mieli shoppailla koska vaatteita on jo sen verran ettei lisääkään oikeastaan mahdu... hyvä postaus! 💚

    https://jasukuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...