Saako lapsen leluja hävittää?

Kuinka moni vanhempi samaistuu siihen tunteeseen, että lastenhuoneessa on todella paljon leluja. Löytyy duplopalikoita, junarataa, isoja & pieniä nukkeja, barbeja, pikkuautoja, palapelejä, petsejä ynnä muuta.


Kaikki levällään lattialla
Meillä oli aivan mieletön määrä kaikenlaisia leluja. Iso läjä turhia leluja joilla ei edes leikitty. Kuitenkin ne lelut täytyi heittää aina pitkin lattioita ja lelukaaos oli läsnä ihan jatkuvasti. Jokaiselle ei ollut selkeästi omaa paikkaa, joten ne päätyivät helposti sikinsokin laatikoihin ja uuden leikin alkaessa täytyi taas levittää kaikki pitkin lattiaa.

Yhdessä huoneessa olevilla leluilla leikkisi vaikka koko päiväkodin lapset
Meidän tyttöjen huoneessa olevilla leluilla olisi saanut kokonaisen päiväkodin lapset viihtymään. Jokaiselle ois ollut leluja tarjolla ja vieläpä jäänyt ylikin. Sekalaista pikkusälää, erilaisia sarjoja ja sieltä sun täältä meidän kotiin päätyneitä leluja. Olin ilkeä äiti, joka laittoi osan leluista eteenpäin uusiin koteihin. Osan myin kirpputorilla, joitain myin nettikirppiksellä ja jokusen lahjoitin päiväkotiin jossa tytöt ovat.


Saako lasten leluja karsia?
Oma mielipiteeni on, että saa ja myös välillä on pakko on osasta luopua. Jos vaan vuosia kerää leluja lisää ja lisää, niin hetken päästä yksi huone on lattiasta kattoon pelkkää lelua. Leonilla on yksi pieni laatikollinen leluja ja tytöillä on sitten enemmän. Vieläkin voisi vähentää, mutta onpa ainakin valinnanvaraa. Valitettavasti lähtötilanteesta ei ole kuvia, mutta voin kertoa että useampia kassillisia tavaraa on lähtenyt eteenpäin. 

Lapsen järjestelmällisyys
Meidän keskimmäinen lapsi rakastaa kaikkea pikkusälää. Hän on hyvin tarkka sekä järjestelmällinen, että mikä kuuluu mihinkin. Hän laittaa tietyt lelut aina automaattisesti samaan paikkaan. Petsit ja niiden sälä päätyy automaattisesti oikeaan laatikkoon. Niillä leikitään yhtä leikkiä, eikä sekoiteta vaikka duploleikkeihin. Hiljattain hän sai kaupasta ensimmäiset Hatchimalsit ja hänen toivelista synttäreiden, sekä joulun suhteen on selkeä: "minä haluan lahjaksi hätsejä ja pipsa possu-juttuja".


Selkeät paikat leluille
Meillä on hyvin selkeästi paikat jokaiselle omalle lelulle. Lisäksi on pieni sekatavaralaatikko, jossa on kaikki yksittäiset lelut tai sellaiset joita on vain muutamia samanlaisia. Selkeät paikat helpottaa sekä siivoamista ja lelujen esille ottamista leikkejä varten, että ei syntyisi lastenhuoneeseen kaaosta. Olen myös pyrkinyt opettamaan, että ennen uutta leikkiä siivottaisiin vanha leikki pois.

Meillä nykyään kerätään vain tiettyyn sarjaan kuuluvia leluja
Nyt oon yrittänyt pysyä lelujen suhteen kohtuudessa ja kerätä ainoastaan tiettyyn sarjaan kuuluvia leluja, eikä niitäkään liikaa. Lelujen täytyy mahtua käytössä oleviin säilytyspaikkoihin, eikä niitä tungeta jokaikistä kaappia täyteen.

Kiinnostais tietää, että mitkä on muiden lasten lempileluja? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...