Tee vaan lapsia niin ei tarvii mennä töihi

"Oot vaan niin laiska ja tehny lapsia, ettei sun tarvis mennä töihin". Näinkö se on? Onko olemassa ihmisiä jotka tekee lapsia vaan siksi, että voisi olla kotona laiskottelemassa.


Aamusta iltaan sohvalla makaamista ja lempisarjoja
Niin, yhden vastasyntyneen vauvan kanssa voi vaikka maata sohvalla imettämässä ja katsoa telkkaria lähes kokoajan. Sitä helppoutta ei kuitenkaan kovin montaa viikkoa kestä ja äkkiä huomaakin, että lempisarjaa ehtii katsoa vain illalla yhden jakson. Huom: jos pysyy hyvällä tuurilla hereillä.

Lapsia ei tehdä, niitä saadaan
Lapsien saaminen ei ole aina itsestäänselvyys. Toiset eivät saa lapsia edes vuosien yrityksen jälkeen ja toiset tulee melkein raskaaksi kun mies katsoo niihin päin. Jokainen uusi elämä on yhtä ihmeellinen.

Aamusta iltaan valppaana
Aina jos käännät selkäsi edes viideksi minuutiksi tehdäksesi jotain, niin tällöin tapahtuu jotain kamalaa. Lapset heittää jauhopussin lattialle, piirtää tussilla seinään, repii kirjasta sivuja irti tai jotain muuta. Vanhemman täytyy olla taukoamatta valppaana, ettei lapset pääse sekoilemaan vapaasti.


Siivousta lapsienhoidon ohella
Meillä tiskivuori on enemmän sääntö kun poikkeus, vaikka lähes jokaisena päivänä astianpesukone pyöriikin. Pyykkikorissa on aina likaisia vaatteita, sillä viiden hengen perheessä tulee ihan mieletön määrä pyykkiä. Pyykkikone pyörii myös lähes päivittäin, vähintään jokatoinen päivä ja siitä huolimatta pyykkikorissa on aina kasa pyykkiä. Imuroida sais jokaisena päivänä, jotta ei jostain kulmasta löytyisi pölypalloa jne.

Päivät on aikatauluttamista ja kellon katsomista
Meillä asuu yksi eskarilainen (pidennetty oppivelvollisuus) ja yksi päiväkotilainen. Lisäksi on kuopus jolla on vielä hyvin epäsäännöllinen rytmi. Hän nukkuu silloin kun väsyttää ja syö silloin kun on nälkä. Aamulla herätään ja hoidetaan aamuhommat, sit päiväkodille ja kiireellä kotiin ja aamupuuro nälkäiselle kiukkuiselle minimiehelle. Aamulla alkaa jo kellon jatkuva tuijottaminen ja asioiden aikatauluttaminen, joka loppuu illalla kun lapset on nukkumassa.


Eikös oo aika rentoa olla "vaan" kotiäitinä?
Ulkoilut, aktiviteetit, neuvolakäynnit, leikkimiset, lääkärit yms mitä nyt lasten kanssa onkaan vie kuitenkin paljon aikaa ja lisäksi olet kokoajan valmiudessa. Ei se vaan rentoa sohvalla makoilua ole. 

5 kommenttia:

 1. Siis oikeesti en ymmärrä sitä miks ihmiset puhuu sitä että suunnilleen oikeesti makaa ja lomailee kun on lapsen kanssa kotona. Ei todellakaan. Siis haloo. Toi lause tulee just niiden suusta jolla ei ole lapsia tai on miehiä. Kun sä käyt normi töissä sun työpäivä päättyy joskus. Kun olet kotona sun työpäivä ei pääty. Ja viikonloput! Perheen äiti on silloinkin töissä. Oma kokemus on se että töissä käynti oli helpompaa. Mutta kotona lasten kanssa taas palkitsevampaa.

  VastaaPoista
 2. Mä yhdyn kyllä tähän ihmettelyyn, mikä osa tästä arjesta on sitä lomaa? :) Helpommalla mä ainakin töisä pääsisin, vain yhden ihmisen verran asioita hoitamassa, kuin kotona pyörittäessä arkea vajaa 1v,3v,4v,6v ja esiteinin kanssa.. Kerhoa,eskaria,koulua, vanhempainiltaa,neuvolaa ja 7hlö arki. <3 Minä vain olen tehnyt mieheni kanssa päätöksen panostaa pikkulapsi-ajan kotiin ja sen jälkeen taas työhön. Lapsetkin on tehty ihan rakkaudesta, 7työvuoden päätteeksi välissäkin töissä hetken lepäillen. Ehkä se mustavalkoisuus antaa lohdun toisille omaan tilanteeseensa? :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Joo, ei tod oo tämä kotiäidin työ lepäillä! Meillä 2 pientä, 1,5v ja 3,5v. Ja kyllä riittää koko ajan pikku jaloilla vipeltelyä! Siinä ei kyllä kerkeä päivällä ees telkkua avata:D paitsi klo 17, kun alkaa pikku kakkonen ;)

  Tsemppiä meille kaikille kotiäideille<3 Tää on varmasti ihmisen parasta aikaa, mutta välillä myös aika rankkaa.

  VastaaPoista
 4. Ei tämä lomaa ole, mutta varmasti omalla kohdalla ainakin helpompaa kun ensin lasten roudaaminen ilman autoa päiväkotiin joka päivä, töihin/opiskelemaan julkisilla, kotiin ja yhtä lailla kotitöitä ja lasten kanssa oloa olisi iltaisinkin plus mahdollinen opiskelu (lapset reilu 2,5v ja 5v joka parina päivänä viikossa pkssa). Siihen nähden... Vauvan laskettu aika on lokakuussa ja ensi vuonna sitten päivittäistä eskariin viemistä ja hakemista luvassa.

  Mutta tällä hetkellä arvostan todella paljon tätä rennompaa jaksoa ja mahdollisuutta olla kotona ylipäätään. Katsotaan montako vuotta tämä on vielä mahdollista. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä sitä ehti kotona lasten kanssa enemmän kun nyt työssä(olen ollut kotiäiti). Töihin menee pelkästään 10h ja sen jälkeen pitäis siivota, laittaa ruokaa, harrastukset ja lääkäri/neuvolat. Se n.12h mitä kotiäidillä on päivän aikana kaikkeen edellä mainittuun, työssä käyvä tekee 2-3h aikana.
  En väheksy kotiäitejä voisin itsekkin jäädä jos mahdollisuus olis.

  VastaaPoista

Koronanäyte otettiin meidän eteisessä, koska lapsen korkea kuume yllätti

Kuopukselle nousi yllättäen todella korkea kuume. Mittari näytti 39,8, eikä hänellä ollut mitään nuhaan liittyviä oireita, eli ei yskinyt ta...