Vauvavuosi meni aivan silmänräpäyksessä ohi

Tämä postaus on omistettu rakkaudella yksivuotiaalleni!


Tänään on sinulle suuri päivä. Vauvavuotesi on takanapäin ja täytät jo yhden vuoden. Hurjaa, kuinka vauhdilla aika on kulunut!

Vuosi sitten, ennen kuin synnyit et ollut hetkeäkään yksin vaan olit koko ajan ollut osa äitiäsi. 24.1. klo 00:40 synnyit lumisena pakkasyönä ja täydensit meidän perheemme. Isäsi ehti vain hetkeä aikaisemmin sairaallalle ja pääsi näkemään sinun ensihetkesi. Ne ensimmäiset minuutit ja jopa tunnit elämästäsi vietit väsyneen mutta mielettömän onnellisen äitisi rinnalla. Pitkään olimme sinua toivoneet ja odottaneet. Ihana pieni poika. Äitisi tuoksutteli vauvatuoksuja, silitteli sinua, ihmetteli kuinka pieni oletkaan ja tutustui uuteen perheenjäseneen kaikessa rauhassa. 

Vauvavuosi on sisältänyt paljon itkua, naurua, väsymystä, ihmetystä ja rakkautta. Olemme luoneet sinulle turvallisuuden tunteen olemalla lähelläsi, halailemalla, sylittelemällä ja pusuttelemalla. Kun sinulla on ollut paha mieli ja on itkettänyt, olemme sylissä kantaneet sinua ympäri asuntoa vaikka keskellä yötä. Vaikeitakin hetkiä on siis mahtunut vauvavuoteen, mutta olemme niistä selvinneet ja hyviä hetkiä on todella paljon enemmän.


Itku on ollut ainoa tapasi kertoa, ettet ole iloinen. Silloin olet ilmaissut tyytymättömyytesi itkulla ja olen parhaani mukaan yrittänyt lohduttaa sinua. Välillä on ollut raskasta kuunnella pitkään jatkunutta itkuasi, jolloin olen kokenut riittämättömyyden tunnetta. Olet sitten millä tuulella tahnsa, niin olet mielettömän rakas. 
Aina iltaisin olen ottanut sinut kainaloon, silittänyt päätäsi ja tuijotellut ihania kasvojasi, sekä pieniä sormiasi. Öisin olen nukkunut vieressäsi, ollut lähellä, imettänyt ja tarvittaessa myös lohduttanut sinua. Sylin lisäksi rinnasta olet saanut tarvittaessa lohtua. 

Olen nähnyt kaikki tähänastiset kehitysvaiheesi. Kuinka esimerkiksi olet oppinut ryömimään, konttaamaan, nousemaan seisomaan, taputtamaan, kiipeilemään, vilkuttamaan ja kävelemään tukea vasten. Ensiaskeliasi vielä odotamme, mutta varmasti näemme myös ne pian. Osaat olla itsepäinen ja menevä tyyppi. Innolla odotan mitä kaikkea seuraava vuosi kanssasi tuo vastaan. Toivottavasti paljon hyvää ja lukemattomia ihania muistoja.


Hyvää ensimmäistä syntymäpäivää rakas poikani, nyt olet taapero! Sunnuntaina juhlitaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...