Onko pohdinnassa erikoisempi nimi? Miten olisi vaikka Muna, Kalja tai Ruma? Nyt järki päähän!

Nykyään tuntuu, että entistä useampi huutelee netissä kaipaavansa lapselle nimiehdotuksia. Usein kriteerinä on, että ei mitään tavallista nimeä ja haetaan hieman erikoisempia nimiä. Mistä johtuu, että lapselle halutaan antaa erikoinen nimi? Eikö ihan tavallinen Mikko tai Minna olis ok?

Vuosi sitten tuli uusi nimilaki - lapselle nimeksi vaikka Timanttitiina
Lueskelin nimiasioita netistä ja törmäsin siihen, että nimilain muuttumisen jälkeen on annettu joillekkin lapsille omasta mielestä jopa äärimmäisen idioottimaisia nimiä. Millä oikeudella vanhemmat mahdollisesti pilaa lapsensa elämän antamalla nimeksi Ruma, Muna, Kalja, Kana, Kala tai Lada. Hyvin isolla todennäköisyydellä aikuisena on nimenvaihdos edessä. Edellämainitut olivat kuitenkin vain pieni osa niistä järjettömistä mutta hyväksyttävistä nimistä. Onneksi vielä ei sentään ole mahdollista antaa lapsen nimeksi Jeesusta tai Jumalaa, muutenhan jokatoisen lapsen nimi pian olisi Jumala ja tällöin he voisivat kokea olevansa kaikkivaltiaita. Nimi voi kuitenkin olla erikoisempi, mutta ei kai sen tarvitse olla hirmuisen omituinen.


Neljä nimeä ja yhdistelmä sukunimi?
Nimilain muutoksen myötä tuli mahdolliseksi myös antaa lapselle neljä nimeä, sekä yhdistelmä sukunimi. Mietitäänpäs esimerkkiä, jossa äidillä on vaikkapa Hollantilainen sukunimi ja isällä Suomessa suosittu sukunimi. Tällöin lapsen sukunimi voisi olla: Van Den Berg - Virtanen. Etunimiä halutaan useampia, joista yksi on vaikka lapsen isän puolelta suvusta periytyvä Liisa ja äiti haluaa omasta suvusta periytyvän nimen Arabella. Lisäksi ovat yhdessä tuumanneet lapselle kaksi muutenvain hauskan kuuloista nimeä. Loppujenlopuksi yhteistuumin lapsen nimeksi tulee : Nuppu-Maria Liisa Kaunokki Arabella Van Den Berg-Virtanen. Niin, että mikä oli? Järjenkäyttökin on sallittua.

Meidän lapsilla ei ole perussuomalaiset nimet
Itse en halunnut lapsille ihan niitä tavallisimpia suomalaisia nimiä. Omat kriteerit olivat, että etunimessä ei saa olla R-kirjainta ja suomalaisten täytyy kuitenkin osata lausua nimi ongelmitta. Koska asumme Suomessa on helppoa kun kaikki osaa lausua nimen. Mistä meidän lasten nimet tulivat, kenen idea nimi oli ja liittyykö siihen jonkinlainen tarina?


Josefiina Vivianna Alexandra:
Esikoisen etunimen olin päättänyt jo vuosia ennen hänen syntymäänsä. "Jos saan joskus tyttölapsen, hänen nimeksi tulee Josefiina". 
Vivianna nimi keksittiin lapsen isän kanssa yhdessä ja Alexandra on myös minun kolmas nimeni, joten se siirtyi luonnollisesti myös lapselleni. Lasta kuitenkin kutsutaan pääosin lempinimellä Vivi.

Vanessa

Vanessa Cecilia Anastasia:
Vanessan nimeen ei liity minkäänlaista tarinaa. Nimet oikeastaan tuli vain mieleen ja pyöriteltiin me myös muitakin nimivaihtoehtoja. Lopulta päädyttiin näihin ja tykkään kyllä edelleen keskimmäisen lapsen kaikista nimistä todella paljon.


Leon Mikael Alexander:
Kuopuksen nimeä pohdittiin melko kauan. Toinen nimi on sama kun hänen isänsä toinen nimi. Gabriel nimi olisi ollut mielestäni ihana, mutta en halunnut kuitenkaan räppäri Mikael Gabrielin mukaan häntä nimetä. Alexander on vähän samankaltainen esikoisen kolmannen nimen Alexandra kanssa. Etunimi Leon on lyhyt ja helppo, mutta ei kuitenkaan jokaisella vastaantulijalla oleva nimi.

Minkä nimisiä lapsia teillä muilla on ja miten olette valinneet lapsellenne nimen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Somen tuttu ilmiö: joku muu tuntuu tietävän aina paremmin muiden asiat.

Bloggaajat, instavaikuttajat, tubettajat ja muut julkisuudesta tunnetut on varmaan huomannut, että aina on joku sellainen ihminen, joka tunt...