Toivepostaus: Viisi ateriaa päivässä, mitä meillä syödään?

Oon muutamia kertoja kysynyt Instagramin puolella seuraajiltani postaustoiveista ja ideoista. Useita vastauksia saaneena ajattelin nyt yhden toivepostauksen toteuttaa. Useampi ihminen toivoi, että voisinko enemmän kirjoitella blogin puolelle ruokajuttuja ja asian suhteen en lupaa mitään. Kuitenkin nyt saatte kurkata tämän lapsiperheen yhden päivän ruokalistan ja nähdä mitä meillä syödään!



Aamupala: Mysliä & Vaniljajuguu, kaakaota ja 1 halkaistu toasti.
Aamupaloissa on tosi paljon vaihtelua. Tytöthän syö päiväkodissa aamupalat arkena, joten usein oma aamupala on hyvin pikapikaa valmistettu ja Leon syö pikapuuroa usein aamuin-illoin. Ehkä kerran viikossa, viikonlopun lisäksi syön oikeasti kunnon aamupalan. Tänään se näytti tältä! 


Lounas : Suolainen piirakka

POHJA:
1dl ruisjauhoja, 200g voita, 3dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja 6-8rkl vettä. Ensin nypit voin ja jauhot murumaiseksi, jonka jälkeen suola ja vesi joukkoon. Taikina riittää juuri ja juuri yhdelle pellille. Pohjasta tulee täydellisen ohut. 

Täytteen valmistus:
1-2 paprikaa, 3dl maitoa, puolikas paketillinen koskenlaskijaa, pussillinen kinkkua, paketillinen pekonia, mustapippuria, tuoretta basilikaa, 2pss juustoraastetta (175g/pussi) ja 150g cremefraichea. 
Pilko pekoni paloihin, ellet ole ostanut valmiiksi pilkottua. Laita kylmälle pannulle paistumaan ja kun on hyvännäköistä lisäät joukkoon myös pilkotut paprikat. Annat muutaman minuutin olla pannussa välillä sekoitellen. 
Tämän jälkeen lisäät pekonipaprikaseoksen päälle 0,5dl jauhoja ja kaadat 3dl maitoa. Katso, että tässä vaiheessa pannu on miedolla lämmöllä ja lisäät perään koskenlaskijajuustoa. Odota ja ann paksuuntua. Viimeisenä joukkoon mustapippuria, purkillinen cremefraichea, kaksi pussia juustoraastetta ja tuoretta silputtua basilikaa. Seoksesta tulee melko paksua, joka on helppo levittää piirakkapohjan päälle. Sitten vain uuniin: 200-astetta, n 25-30min.



Välipalana smoothieta

Meidän perheessä kaikki tykkää juoda smoothieita ja niitä tehdäänkin hyvin usein. Yleensä lähes aina smoothiessa käytämme pohjana kaurahiutaleita sekä jogurttia. Lisäksi sekaan päätyy vaihtelevasti eri marjoja, hedelmiä, mehua tai maitoa. Tällä kertaa smoothie valmistui kätevästi kiivistä, mansikasta, banaanista, maidosta ja jo edellämainitsemista kaurahiutaleista ja jogurtista.


Päivällinen: Basilika-tomaattikanaa & riisiä

Rasiallinen kirsikkatomaatteja, puolikas koskenlaskijajuusto, mustapippuria, paprikajauhetta, herbamarea sekä kanafondia, paketillinen kanasuikaleita, vettä ja vehnäjauhoja

Kanakastikkeen valmistus:
Ota kanasuikaleet huoneenlämpöön n. 30min ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää pannuun nokare voita. Kun voin "kuohunta" lakkaa niin laita kanat pannulle. Paista kunnes saavat väriä sopivasti pintaan.
Paistamisen aikana pilko tomaatit ja basilika jo valmiiksi odottamaan. Sen jälkeen kanojen mukaan voikin heittää n. 4dl vettä, kanafondin, tomaatit, koskenlaskijan ja muut mausteet. 
Kun kastikepohja on hetkisen verran porissut, lisäät helpon jauhosuurusteen joka on sekoiteltu 0,5dl jauhoja + 1dl vettä. Tämän jälkeen voitkin odotella riisien valmistumista ja nauttia ruuasta. 


Iltapala: Sämpylää & Hedelmiä

Todella usein iltapalana meillä on leipää. Onneksi kukaan ei nirsoile, joten välillä on ruisleipää, välillä vehnä"pullaa" ja välillä esimerkiksi kaurasämpylöitä. Vaihtelevasti illalla on myös tarjolla joko hedelmiä tai viiliä/jogurttia. Joskus saattaa olla illalla tarjolla myös smoothieta, jos välipalana on ollut jotakin muuta. Satunnaisesti, ei siis edes joka viikko lapset saavat illalla suklaamuroja, jolloin yleensä mikään muu ei sitten kelpaa lisäksi. 

Tässä postauksessa oli nyt vain esimerkkinä yhden päivän ruokailut, kun vihdoin muistin jokaisen aterian kuvata. Ihan normaalia ja suhteellisen helppoa ruokaa meillä valmistetaan. Meillä syödään myös usein iltaisin tai aamuisin esimerkiksi puuroja (vispipuuro, kaurapuuro, mannapuuro). Pyritään monipuolisuuteen, mutta välillä on myös ihan okei mennä sieltä missä aita on matalin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...