Koronanäyte otettiin meidän eteisessä, koska lapsen korkea kuume yllätti

Kuopukselle nousi yllättäen todella korkea kuume. Mittari näytti 39,8, eikä hänellä ollut mitään nuhaan liittyviä oireita, eli ei yskinyt tai vaikuttanut ollenkaan tukkoiselta.


Yksi puhelinsoitto ja näytteenottajat tulivat kotiin
Tämän koronatilanteen takia soitin normaalista poiketen lääkärille hyvin herkästi kysyäkseni, että olisiko hyvä testata heti onko kyseessä korona vai seurata tilannetta kotona? Puhelimen päässä vastannut sanoi, että kyllä testi tehdään pieninkin oirein ja kysyi pääsenkö viemään lapsen tiettyyn paikkaan, jossa näitä testejä tehdään. Kerroin miehen olevan töissä ja itse yksin kotona kolmen lapsen kanssa, joista pienin kuumeessa. Julkisilla liikkuminen ei ollut suotava vaihtoehto, jos koronatesti paljastuisi positiiviseksi. Saimme siis näytteenottajan kotiin. Olin positiivisesti yllättynyt tästä mahdollisuudesta, että he tulivat kotiin asti. Tällä hetkellä koronatestin saa todellakin helposti.

Päästä varpaisiin suojavaatteisiin pukeutunut mies soitti ovikelloa
Ovelle tuli kaksi ihmistä. Näytteenottajana toimi kokonaan suojavarusteisiin pukeutunut mies ja hänellä oli työparina vähemmissä suojavarusteissa työskentelevä nainen. Yllätyin, että toisella ei ollut muuta suojaa kun vain maski naamalla. Lapsen nimi & henkilötunnus kerrottiin, jonka jälkeen työnnettiin tikku nenään, ohjelappu käteen ja sanottiin heipparallaa. Ohjelapussa luki siis kuinka tulee toimia oireilevan ihmisen kohdalla, kunnes testitulos valmistuu. 

Testitulos valmistui yllättävän nopeasti
Näytteenotosta 9h eteenpäin näkyikin jo testitulos netissä. Huh, onneksi se oli negatiivinen, eikä meidän tarvitse olla viikkotolkulla neljän seinän sisällä. Nyt toivotaan, että pienimies parantuu nopeasti ja pidetään varpaitakin ristissä ettei tämä mikälie pöpö kiertäisi koko perhettä läpi.

1 kommentti:

  1. Meillä myös keskimmäisellä lapsella nousi yskän lisäksi 40c kuume. Oireita piti olla 2vrk ennen kuin testiä otettiin. Muuten saattaisi tulla virheellinen negatiivinen tulos. Tämä siis ohje ja koko perhe testattiin sitä mukaa kun tauti tarttui eteenpäin aina ekoista oireista 2vrk päästä. Oli kyllä ravaamista kun ajoa 60km näytteenottopaikalle. Kaikilla onneksi nega, joten ihan perus flunssa menossa

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...