Viisi helppoa juhlaherkkua! Oletko jo kokeillut nämä?

Tuskailetko sinäkin joskus juhlien suhteen? Halusin tulla jakamaan muutaman helpon ja herkullisen vinkin helpottamaan teidän lukijoiden seuraavia juhlia. Aina ei tarvitse maksaa tilauskakusta paljoa tai nähdä itse usean tunnin vaivaa juhlien tarjoiluihin. Helposti voi saada myös kivannäköistä ja hyvältä maistuvaa syötävää juhlapöytään.

                      1. Donitsitoukat

Nämä kuvassa näkyvät donitsitoukat on superhelpot ja nopeat tehdä. Jotta nämä onnistuu, ei tarvitse edes osata leipoa! Nämä on loihdittu suoraan Pirkan valmisdonitseista, jotka nappasin kaupan pakastealtaasta. Lisäksi ostin lakuja ja neljä tikkaria.
Kuvasta näkeekin toteutuksen. Eli donitsit halkasee keskeltä, laittaa väleihin lakuja ja tikkarit tökkää paikoilleen. Tikkareista kannattaa hieman lyhentää tikkua, jotta pysyvät paremmin paikoillaan.


                    2. Suolainen piirakka 

Suolainen piirakka on aina melko varma valinta. Meidän juhlissa on aina vieraille maistunut hyvin ja on kokeiltu monenlaisia täytteitä. Mun luottoreseptiä on moni kehunut ja myös pyytänyt, sen löydät klikkaamalla tästä.


 3. Pienellä vaivalla söpö täytekakku

Moni ajattelee, että täytekakun tekeminen on hirveä työmaa. Kakkupohjan leipomiseen ei mene kun hetki, mutta jos laiskottaa niin voi kaupan hyllystä napata valmiin mukaan. Jos käyttää valmispohjaa, ei kakun tekemiseen mene kun muutama minuutti. Väliin voi laittaa vaikka vaan mansikkaa, jos ei ehdi sen kummosempia tehdä. Kiire ei ole este hienolle kakulle. 
Kuvan kakussa on päällä vaniljamassaa ja mustaa sokerimassaa, josta on koristeet tehty. Kermavaahto reunoille. 

4. Pikkuset wrapit

Nam! Tässä on nyt isommat versiot kuvassa, mutta pienet toteutetaan samalla tavalla ja leikataan vaan pienemmiksi. 
Täytteitä voi soveltaa oman maun mukaan. Tuorejuustoa pohjalle, tonnikalaa, pieneksi pilkottua salaattia, tomaattia ja kurkkua. Päälle vielä hieman juustoraastetta, jonka jälkeen rullalle. Meillä nämä kelpaa jopa koko perheelle ja voin sanoa, että keskimmäinen lapsi on hyvin nirso. 

5. Hedelmäsalaatti & kermavaahto

Hedelmäsalaattia voi tehdä monenlaista. Hedelmät vaan sekaisin isoon kulhoon hetkeä ennen juhlia, kermavaahto toiseen ja tarjolle. Terveellinen ja herkullinen vaihtoehto. En tiedä kai yhtäkään ihmistä, jolle hedelmäsalaatti ei kelpaisi. 


On olemassa monia muitakin hyviä juhlaherkkuja. Vuosia sitten tein esikoisen 3v juhliin viinirypäleistä matoja, joilla oli silmät. Ne oli aivan hitti! Yhtäkkiä juhlissa meni useampi rasiallinen rypäleitä lasten suuhun, koska ne oli tehty houkuttelevan näköisiksi.
Pitäsköhän tehdä jossain vaiheessa toinen samankaltainen postaus, johon laittaisin ohjeen niistäkin? Mitkä on muuten teidän lempiherkut juhlissa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koronanäyte otettiin meidän eteisessä, koska lapsen korkea kuume yllätti

Kuopukselle nousi yllättäen todella korkea kuume. Mittari näytti 39,8, eikä hänellä ollut mitään nuhaan liittyviä oireita, eli ei yskinyt ta...