Korona-altistuminen, pikainen epäluotettava testi ja eikun töihin. Ai, mikä karanteeni?

Jos toimintatavat on alkanut mennä tälläisiksi, niin enpä ihmettele että korona levii kovaa vauhtia. Olisko aika ottaa vastuuta? 

Mietin tässä vaan, että kun yhdellä työpaikalla on todettu koronatapaus viikonloppuna. Ohjeistus esimieheltä oli: kaikki heti testiin ja sit normaalisti töihin, jos testi on negatiivinen. 
Anteeks, mut mikä hiton logiikka tässä on?

Ensinnäkin: jos koronavirus on vasta itämässä, ei se näy silloin testissä. Negatiiviseksi testattu voi alkaa oireilemaan vasta useammankin päivän päästä ja saada positiivisen tuloksen myöhemmin. Tällöin kerkee monen päivän ajan levittää virusta ympärillä oleville ihmisille, eli tässä tapauksessa työkavereille ja mahdollisesti myös muille.

Tässä kyseisessä tapauksessa oli yritetty kysyä, että kenellä tartunta oli? Olisi saanut edes jonkinlaisen käsityksen siitä, onko mahdollisesti ollut lähikontaktissa sairastuneen kanssa. Esimies ei tietenkään voi kertoa alaisilleen, että kenestä on kyse. Kuitenkin hän oli kertonut, että tietää työntekijän olleen tekemisissä koronapositiivisen kanssa ja käski suoraan testiin. Samoin toimi monen muun työntekijän kohdalla. 

Eikö nämä kaikki altistuneet täytyisi asettaa karanteeniin, eikä laittaa ripeän ja epäluotettavan testauksen jälkeen taas työskentelemään samoihin tiloihin, sekä mahdollisesti jatkamaan koronaketjua. 

Tää kyseinen toimintatapa on kyllä niin perseestä kun vaan voi olla. Meilläkin esimerkiks on kotona yks riskiryhmäläinen, jonka kohdalla ei tiedetä kuinka korona vaikuttais. Olisko korona vaan lievä "pikkuflunssa" vai olisko se mahdollisesti jopa kohtalokasta? Toivottavasti tästä ei tarvitse edes ottaa selvää.

Voisiko tälläisessä tilanteessa jo ajatella, että viruksen leviämistä annetaan jatkua tarkoituksellisesti. Kun tiedossa on, että testitulos ei ole luotettava jos virus vasta itämässä niin miksi siihen luotetaan näin sokeasti? 

Tässä taas on yksi tapa levittää tautia aina vaan eteenpäin, eikä katkaista kyseistä tartuntaketjua ajoissa. Kuka ottaa vastuun siitä, jos kaikki sairastuu työpaikalla ja sairastuttaa vielä omat perheenjäsenetkin? Tässä tilanteessa siis vois kysyä, että ajatellaanko tässä edes ollenkaan ihmisten terveyttä? 

5 kommenttia:

 1. No ihan yhtä tyhmää on se, että koronaepäillyn perhe saa viuhtoa vapaasti ympäri kyliä vaikka kotona on selvästi oireinen, eli jos kyseessä on korona, on se takuulla muillakin perheenjäsenillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kans totta ja tyhmää. Toinen voi odottaa tuloksia ja muu perhe saa mennä missä tahtoo. Sit kun tulos on positiivinen, niin kaikki jää vasta sit kotiin.

   Poista
 2. Eli. Sitä rajaa ei pitäisi vetää siihen, että testin tulokseen voi luottaa ja yrittää pyörittää yhteiskuntaa nyt niin hyvin kuin tässä tilanteessa vain voi? Sinulla on ilmeisesti samalla ratkaisu siihen miten suomen talous hoidetaan jos kaikkien pitää ihan vaan varmuuden vuoksi hiihdellä kotona päivät pitkät vaikka on testeissä käynyt. Se on helppo huudella käskyjä miten pitäs tehdä kun on kotona päivät ja elelee kelan rahoilla. Samaan aikaan kun huolehditaan terveydestä on talous ihan yhtä tärkeä. Vai meinaatko että ne rahat mitkä sinullekin kelpaa Kelasta tulee jostain vain tupsahtamaan ja se on pohjaton kaivo mihin ei tartte verotuloja. Se voi myös tuntua pieneltä, että jos joku sinun elinpiirissäsi pitäisi jäädä karanteeniin, että eipä paljon vaikuta suomen talouteen mutta nyt ei voida ajatella kovin suppeasti tai vain tätä hetkeä. Aika itsekästä ajatella että pelkästään terveyttä pitää miettiä. Aina löytyy näitä jotka omasta mielestään hoitaisi asiat asiantuntijoita paremmin, hoh hoijaa. Saa olla aika kiitollinen Suomen hallitukselle siitä, että Suomella on edes mahdollisuus tällä hetkellä elää näinkin "normaalia" elämää.

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän kyllä huolesi kun kotona erityislapsi, mutta pakko ihmetellä että miten uskalsit esim. Käydä baareissa kun ne vielä oli auki? Aika iso riski siinäkin että olisit tuonut taudin kotiin lapsille. Töissä sentään on käytävä mutta baarit ja yökerhot sun muut outletit on ihan omavalintaisia jos haluaa elää suojassa koronalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa kävin rauhallisempaan aikaan, mutta silloinkin olin tarkka turvaväleistä, omassa pienessä porukassa ja huolehdin myös lisäks tarkasta käsihygieniasta.

   Poista

Joulukuun 1: Esittelyssä 5v lapsen joululahjat. Miten olis vaikkapa raha ja merkkilaukut?

Moni miettii näin joulukuun ensimmäisenä päivänä, että mitähän ostaisi lapselle lahjaksi? Miten välttyä järkyttävältä lahjavuorelta ja useil...