Kolme alle kouluikäistä lasta, joilla on omat huoneet

Osa seuraajista on selkeästi pohtinut ja miettinyt, että miksi meidän lapsilla on kaikilla omat huoneet? Voin kertoa, että tähän asiaan on useita syitä ja tämä ratkaisu on meidän perheelle paras mahdollinen. Miksi jokaiselle lapselle ei tarjoaisi omaa huonetta ja tarvittaessa omaa rauhaa, jos siihen on mahdollisuus. 

Esikoisen sairauden takia hän ei voi jakaa huonetta sisaruksen kanssa
Aikaisemmin kun asuttiin samalla perhekoolla yli 20 neliötä pienemmässä asunnossa tytöt jakoivat huoneen keskenään. Silloin he nukkuivat kerrossängyssä, isompi alhaalla ja pienempi ylhäällä. Esikoisen vaikeahoitoinen epilepsia vaikutti huomattavan paljon myös pienemmän yöuniin. Pienempi heräili keskellä yötä usein siskoonsa ja uudelleen nukahtaminen oli haasteellista. Myös usein illalla nukahtaminen hänellä kesti pitkään ja aina myös oli tarkkana, että jos sisko saa kohtauksia. Ei ole pienen lapsen tehtävä huolehtia tuollaisista asioista. Edellämainitsemasta syystä on erityisen tärkeää, että tytöt nukkuvat eri huoneissa, eikä häiritse toistensa unia. 

5v tytön huone 

Minkä ikäisellä "pitäisi" olla oma huone?
Monesti vanhemmat pohtivat, että pitäisikö lapsella olla jo oma huone. Voisiko hän vielä nukkua samassa tilassa vanhempien kanssa, voisiko hän jakaa yhden sisaruksen tai jopa useamman kanssa huoneen. Tämä asia on sellainen johon ei ole olemassa minkäänlaista tiettyä kaavaa jonka mukaan täytyisi toimia. Jokainen lapsi on yksilö, jokainen perhe on erilainen ja jokaisella on myös erilaiset asunnot perhekokoon suhteutettuna. Niin moni asia vaikuttaa siihen, että voiko huoneen jakaa sisaruksen kanssa toimivalla tavalla. Toiset lapset tarvitsevat enemmän rauhaa ja toiset lapset tarvitsevat jatkuvasti aktiviteetteja ja härdelliä ympärilleen. Kouluikäisellä lapsella oman tilan tarve usein lisääntyy, mutta joskus jo 5v ikäinen voi tarvita omaa tilaa ja omaa rauhaa. Näin on meidän 5v tytön kohdalla. Hänelle on erityisen tärkeää päästä omaan huoneeseen puuhailemaan omia juttuja. Hänen mielestään on oikein mukavaa rakentaa palapelejä rauhassa tai leikkiä pitkään barbeilla ilman, että kukaan sotkee hänen leikkejään. Hän ei kestä jatkuvaa meteliä ja härdelliä ympärillä, vaan on enemmän sellainen rauhallinen, taiteellinen ja tarkka lapsi. 

2v pojan huone, joka on keskeneräinen. Kesällä mahdollisesti ajankohtaista tehdä pientä pintaremppaa. 

Loppuuko huoneet kesken vauvan syntymän jälkeen? 
Ihanteellisin tilanne tietenkin olisi, että sekä meillä vanhemmilla ja jokaisella lapsella olisi oma huone. Tarvittaessa jokainen voisi saada omaa rauhaa ja omille jutuille täysin oman tilansa. Yöunet saisivat kestää vapaa-päivinä just niin kauan kun kokee tarpeelliseksi ja muut voisivat puuhailla omissa huoneissa samalla kun yksi lapsista vielä nukkuu. Kuitenkaan meillä ei ole suunnitelmissa muuttaa tästä nykyisestä asunnosta pois aikoihin. Syksyllä syntyvä vauva tulee nukkumaan ensimmäisen vuoden tai pari perhepedissä, jonka jälkeen perheen pienimmät jakavat huoneen keskenään. Aika näyttää, että tullaanko kaipaamaan lisäneliöitä ja isompaa asuntoa mutta ainakaan tällä hetkellä se ei ole ajatuksissa.

Pian 7v täyttävän tytön huone 

Minkälaisia asumisratkaisuja teillä lukijoilla on ja minkä kokoisia perheitä? Onko monta lasta samassa huoneessa asumassa? 

1 kommentti:

  1. Meillä 7v, 5v ja 3v lapset ja kaikilla omat huoneet. Kohta 2kk ikäinen vauva meidän vanhempien kanssa ja varmaan melko pitkään saa ollakin kun ei enää huoneet riitä. Mahdollisesti nuorimmat lapset tulevat jakamaan huoneen, ellei sitten osteta isompaa taloa.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...