Äitiyspakkaus jäi käyttämättä. Raha on ehdottomasti parempi vaihtoehto!

Äitiyspakkaus sisältää monenlaisia tuotteita. Löytyy bodyja, housuja, toppahaalaria, ensikirja, unikaveri, kondomeja, ruokalappu, makuupussi ja vaikka mitä muuta! Kuulostaa siis äkkiseltään ajateltuna, että pakkaus on täydellinen ja missään nimessä sitä ei kannata jättää ottamatta.

"Eihän 170€ saa edes ostettua puolta siitä mitä pakkaus sisältää" 
Ai ei vai? Tietenkin se riippuu paljon siitä, että mitä ostaa. Ostaako kaiken ihan uutena kaupasta normaalilla hinnalla vai suosiiko kirppistelyä ja hyvien alennuksen kyttäämistä. Vajaalla kahdella sadalla saa ostettua kuitenkin hyvin paljon erilaisia asioita ja myös viime raskaudessa otin äitiyspakkkauksen sijaan rahan. Tuolloin käytin ison siivun rahasta Minna Parikan vauvatossuihin. Siinä on yksi harvoista asioista joita olen säästänyt, koska en ole vaan halunnut luopua niistä. Mutta kuitenkin tein hyvin paljon myös ihan oikeasti tarpeellisia hankintoja ja yksikään ostettu asia ei jäänyt käyttämättä lojumaan vaatekaappiin. Klikkaamalla tästä pääset lukemaan vanhan postauksen, jossa esittelin mitä kaikkea viimeksi rahalla ostin. Olisin tuolloinkin saanut ostettua paljon enemmän, jos olisin jättänyt Parikat hankkimatta.

Oma kokemus: pakkaus jäi lähes käyttämättä
Esikoista odottaessa tosiaan otin äitiyspakkauksen, jota oli ihana käydä läpi ja ihastella raskausaikana pieniä vaatteita. Kaikki oli niin uutta ja jännää, että en edes ajatellut ottavani rahana tuolloin. Ajattelin, että pakkaus on sellainen "kuuluu ottaa"-juttu. Kuitenkin lopulta tuli huomattua, että todella moni pakkauksessa ollut asia jäi käyttämättä. Syitä oli monia. Toppahaalari oli väärän kokoinen talvella, vaatteiden värit eivät ollut mitään lemppareita ja housut olivat todella huonon mallisia hoikalle lapselle. Hyvin harva asia pääsi pakkauksesta lopulta käyttöön. Mutta suurin osa lähti ajan myötä kiertoon erilaisten kirppiksien kautta. Tallessa meillä on makuupussi sekä kynsisakset. Se pakkauksen laatikko tosin on ihan kivan kokoinen ja siinä olenkin säilyttänyt vuosien aikana tavaroita mutta itse voisin sanoa, että 170€ arvoinen säilytyslaatikko on melko kallis. Joku voi olla sitä mieltä, että pelkästään omaa tyhmyyttä oli jättää iso osa vaatteista käyttämättä. Mutta pakko puolustautua ja sanoa sen verran, että en mä esimerkiksi itselleni pue leveälahkeisia farkkuja jotka tuntuu epämukavilta, koska pillifarkut on paljon kivemmat päällä. Lapsienkin kohdalla teen valinnat tarkkaan, jotta vaatteet ja niiden yhdistelmät näyttävät kivalta.

Itse olen kokenut, että äitiyspakkkauksen sisältö ei ole ollut miellyttävä ja siitä syystä en ole pakkausta valinnut pienempien lasten kohdalla. Tälläkin kerralla tilille tulee tuo 170€ raha, jolla sitten ostan mieluisia asioita. Jos Kelan pakkauksen sijaan saisi valita Reiman Baby Boxin, niin sen jopa voisin ottaa ja varmasti pääsisi myös kaikki tuotteet käyttöön. Se on huomattavasti kivemman näköinen! 
Kiinnostaisiko teitä nähdä myöhemmin jälleen postaus, että kuinka rahat käytin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...