Viisivuotiaan vaatteet ja asusteet esittelyssä. Onko hän liian tarkka?

Alkuvuodesta tein postauksen meidän taaperon minimalistisesta vaatekaapista. Meillä on myös 7v tytöllä melko minimalistinen kaappi, eikä vauvalle myöskään olisi tarkoitus ostaa liikaa vaatteita. Jostain kumman syystä kuitenkin meidän viisivuotiaan tytön vaatekaappi ei ole aivan samoilla linjoilla muiden kanssa. Toki olen häneltäkin reilulla kädellä karsinut vaatteita pois pienempänä ja kasvaessaan olen yrittänyt pitää hankinnat minimissä.

Sama vaatekoko oli käytössä todella kauan
Meidän tyttö on kasvanut hyvin maltillisesti sekä pituutta, että painoa. Hän piti 3v ikäisenä 104 kokoisia vaatteita ja nyt 2,5v vuotta myöhemmin käytössä on pääosin vasta 110/116 vaatteet, joista pikkuhiljaa pienemmät ovat jäämässä pois. Samat vaatteet ovat olleet siis käytössä hyvin pitkiä aikoja ja esimerkiksi yli vuosi takaperin ostettu Gugguun välikausitakki on edelleen täysin sopivan kokoinen. Monesti puhutaan, että eihän lapsille kauan mene samat vaatteet mutta meidän neidille meneekin. Siksi tärkeätä on panostaa, että vaatteet ovat laadukkaita ja kestävät hyvin käytössä. Kengän kokokin on kasvanut vain yhden numeron verran viimeisen vuoden aikana ja hänellä on saman kokoinen jalka meidän 2v pojan kanssa. 

Mitään en osta kysymättä ensin häneltä
Nykyään en uskalla ostaa oikeastaan ollenkaan vaatteita kysymättä ensin tytöltä, että kelpaako hänelle. Monesti selailemme yhdessä kotisohvalla verkkokauppoja ja hän kertoo minulle, että mikä olisi mieluista. Muutamat ostamani vaatteet ovat jääneet lähes kokonaan käyttämättä, sillä ne eivät ole olleet hänestä niin kivoja. Värit, kuosit ja mallit täytyy olla hyvin tarkkaan valittuja. Lisäksi haastetta tuo se, että hän on todella hoikka eikä joidenkin valmistajien leveän malliset vaatteet näytä hänen päällänsä ollenkaan hyvältä. Välillä olen miettinyt, että onko hän jopa liian tarkka omista vaatteistaan kun aamulla voi mennä jopa puolisen tuntia valita kaapista sille päivälle hyvät vaatteet. 


Toinen korurasia on tytöllä vähän turhankin hyvässä jemmassa
Hänellä on kaksi korurasiaa joissa säilytetään hänen pinnejä, pompuloita, rannekoruja ja muita koruja. Hänellä on ihan perus pinkkejä ja muun värisiä ponnareita ja lisäksi olen ostanut monessa eri värissä hänelle For Minis And Mommiesilta rusettipompuloita ja - pinnejä. Ensimmäiset rusettipinnit ostin hänelle reilu pari vuotta sitten kun oli pojan ristiäiset ja sen jälkeen pian pitikin tilata monessa eri värissä niitä. Aivan ihania ja ehdottomasti sekä äidin että tyttären lemppareita! Yritin tutkia hänen huoneestaan, että mihin on toisen rasian laittanut mutta enpäs löytänytkään. Täytyy varmaan kysästä, että muistaako itse edes mihin sen on jemmannut. Valitettavasti sain siis vain toisesta napattua ylläolevan kuvan. 

Vähempikin riittäisi, mutta.. 
Neiti on hyvin tarkka siitä, että hänen kaapistaan ei saa hävittää mitään kysymättä häneltä. Kerran myin jotkut hieman naftiksi käyneet legginsit kertomatta hänelle ja ei mennyt montaa päivää kun neiti huusi minulle, että missä juuri ne legsut ovat! Siis ihan käsittämätöntä miten tarkka hän onkaan omista vaatteistaan. Toisaalta tässä on nyt sillain hyvä vaatetilanne, että uusia ei välttämättä tarvitse ostaa ollenkaan ennen kun vanhoja hajoaa tai ne jäävät pieneksi.

 Pitkä matka on kuljettu kuitenkin muutamassa vuodessa eteenpäin. Silloin tytöllä oli yhdeksi kesäksi jopa viisitoista paria kaikenmaailman kesäkenkiä. Nykyään pärjätään jo paljon vähemmällä ja osataan ostaa vain tarpeeseen. Osa vaatteista puuttuu myös kuvista, sillä pyykkiä olis ja päiväkodissa myös on varavaatetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...