Kosteata juhannusta, vettä katosta ja turvonnu seinä - hemmetin naapurit!

Olis sitä ollut sata kivempaakin tapaa viettää näin juhannuksena iltaa miehen kanssa. Päivä meni kivasti perheen kesken ja käytiin mun äidin luona kylässä, mutta kotiin saapuessa odottikin sitten hieman ikävämpi yllätys. 

Wc:n lattialla odotti vesilammikko
Huomasin pian kotiin saapumisen jälkeen, että vessan lattialla, pyykkikoneen edessä oli melko reilusti vettä. Mietin hetken, että onko meidän pyykkikone vuotanut ennen lähtöä kun pesin aamupäivällä useamman koneellisen pyykkiä mutta ei kyse ollut kuitenkaan siitä.
Hetken paikallistamisen jälkeen havaittiin, että seinän välissä on vettä ja päivystävä huoltomies kävi tsekkaamassa tilanteen. Sanoi, että ehkä siellä joku pieni reikä saattaa putkessa olla ja lähti soittamaan asiasta eteenpäin. Pian tämän jälkeen miehelle tipahti päähän vesipisara katosta. Sieltähän sitä vettä sitten tiputteleekin meille, yläkerrasta! 

Naapurista ei tietoakaan, mutta kämppä lainehti
Melko ripeällä tahdilla asiat alkoivat edistymään. Putkimies ja huoltomies kävivät kurkkaamassa yläkerran tilanteen, joka oli kuulemma melko katastrofaalinen. Siellä oli jätetty pakastin sulamaan näin lämpimänä kesäpäivänä ja ainoaksi turvaksi heitetty pieni rätti imemään sulamisesta aiheutuneet vedet. Tämän jälkeen he olivat lähteneet johonkin. Kuinka valopää saa olla jos kuvittelee, että monen sentin paksusta jäästä tulee vain hieman vettä? Koko keittiö kuulemma lillui vedessä ja edelleen pakastimessa oli usean sentin peittävä jääkerros. Pakastimen laatikotkin olivat halkeilleet jään takia. Huoltomies ja putkimies olivat omatoimisesti irroittaneet koko laitteen seinästä ja kantaneet kylpyhuoneeseen, jotta ei kastele enempää asuntoa. 
Lisäksi yläkerran asukkailla oli pyykkikone vuotamassa. Putkimiehen mukaan pyykkikone oli vuotanut jo useamman viikon ajan, sillä lyhyessä ajassa ei kuulemma tulisi ihan noin pahaa jälkeä aikaiseksi. Vesihana oli ollut heillä jatkuvasti päällä. Koko vesivahinko oli täysin heidän oma syy, joten ei muuta kuin onnea vaan vahinkojen maksamiseen. 

Iltamyöhään revitään sit kattoa auki
Vasta myöhään illalla meille tulee joku putkimiehen soittama tyyppi, joka repii meidän katon auki ja sen jälkeen yläkerran lattian. Kello on jo vartin yli yhdeksän ja tässä sängyllä makoilen odottaen, että hän saapuu tekemään töitä. Kuulimme myös, että ainakin yläkerran asukkaat joutuvat muuttamaan pois ja ilmeisesti jopa pysyvästi. Mitäkö meidän asunnolle tapahtuu? Joudutaanko muuttaa väliaikaisesti johonkin vai asutaanko pian remontin keskellä? Jonkinsortin remonttia on siis varmasti tulossa, mutta kuinka laaja niin se selvii pian. 

Että ei muuta kun hemmetin rentouttavaa ja mukavaa juhannusta. Lapset kiljuu varmaan puoli yötä metelin takia ja omat hermot on koetuksella jo muutenkin tän tilanteen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...