Lempeitä neuvoja pienten lasten äideille

Äitiys on iso asia ja monenlaisia hormonimyllerryksiä tulee jokaiselle vastasyntyneen äidille vastaan. Joskus sitä ei osaa olla itselleen ollenkaan armollinen, vaan pyrkii ylisuorittamaan ja vaatii itseltään jopa liikaa. Ajattelin tehdä tälläisen pienen listan, johon tulee läjä lempeitä vinkkejä. Voin itse palata listan pariin tarvittaessa vauvan syntymän jälkeen tai tästä voi olla hyötyä monille muille. Muistakaa hyvät naiset seuraavat asiat:

Jos joku tarjoaa sinulle apua niin ota se vastaan. Oli sitten kyse kotiaskareista tai sen pienen ihanan vauvan hoidosta. Oma jaksaminen on tärkeää ja myös omia akkuja täytyy ladata.

Unohda stressiä tuovat aikaraamit ulkoisessa palautumisessa. Kehosi on tehnyt maailman upeimman asian, eikä se näytä nyt tai välttämättä enää koskaan täysin samalta kuin ennen raskautta. Yhdeksän kuukauden tauottomasta työstä ei päivissä toivu kukaan tai mikään. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Olet täydellinen ja kaunis ihminen joka tapauksessa.

Ota myös pieniä rentoutumishetkiä kodin ulkopuolella vauvan kanssa tai ilman vauvaa. Nauti kahvilassa käynnistä ystävän kanssa tai käy vaikka kasvohoidossa. 

Anna itsellesi reilusti aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen ja hakea rauhassa päiviin uusia rutiineja. Kaikista vanhoista rutiineista ei tarvitse pitää kiinni, jos se tuntuu liian haasteelliselta. 

Nauti ihan kaikista hetkistä vastasyntyneen kanssa, vaikka välillä tuntuisi raskaalta ja väsyttää. Vauva-aika menee kuitenkin niin nopeasti ja sitten sitä tulee yhtä nopeasti myös ikävä.

Siivous ja kotityöt voivat odottaa, eikä kaikkea tarvitse tehdä heti. Älä stressaa jos kotihommia jää tekemättä sillä ensiaika menee täysin pieneen, uuteen perheenjäseneen tutustumiseen. 

Baby blues on myös ihan normaalia ja yleistäkin. Itke jos itkettää. 

Kukaan ei ole kaikkien mielestä täydellinen, mutta juuri sinä olet varmasti täydellinen äiti sille omalle pienelle lapselle. Rakasta, pidä lähellä ja hoida parhaalla osaamallasi tavalla.

Rakastakaa täysillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...