Raskaana tietenkin himoitsee just niitä kiellettyjä ruokia!

Voiko moni samaistua siihen fiilikseen, että kun on raskaana niin haluaisi syödä juuri niitä kiellettyjä tai ei suositeltuja ruokia. Ihan todella ärsyttävää! Onneksi esimerkiksi kaikkia juustoja saa syödä kuumennettuna, mutta tarkkana saa olla.


Rakastuin Aurajuustoon vain kuukausia ennen plussaa
Aikaisemmissa raskauksissa esimerkiksi Aurajuuston välttely ei ole tuottanut minulle minkäänlaisia ongelmia, sillä ajattelin siitä ennen vain "hyi yök". Opin kuitenkin jokunen kuukausi ennen positiivista raskaustestiä ihan oikeasti tykkäämään kyseisestä juustosta ja lopulta tilanne oli sellainen, että auraa olisi voinut olla jokaisessa paikassa. Raskauden ensimmäiset viikot tuottivat todella paljon haasteita ruokasuositusten noudattamisen suhteen, koska olisi tehnyt mieli haukata juustosta suoraan palanen eikä kuumentaa sitä jonkun ruuan seassa. Syötiin sitten reilusti pekoni-aurajuustopastaa ja erilaisia uuniruokia joiden sekaan pystyin laittamaan auraa. Nyt olen hyvin pärjännyt useamman viikon ilman, että olemme ostaneet kyseistä tuotetta mutta ajattelin kyllä lähipäivinä syödä uunissa tehtyjä lämpimiä voileipiä joiden päälle laitan aurajuustoa! Melkein voin maistaa jo sen taivaallisen maun suussani. 

Laku ja salmiakki ovat kokonaan kiellettyjä
En muista montako vuotta tämä kyseinen suositus on ollut, että lakuja tai salmiakkia ei saisi syödä ollenkaan. Ainakin aikanaan tyttöjä odottaessa pieni määrä kerrallaan oli sallittua ja muistan olleeni tarkka sen suhteen. Nykyään pitäisi olla täysin kokonaan ilman salmiakkia ja lakuja. Pakko kyllä myöntää, että olen tainnut kerran haukata tässä raskausaikana lakupatukasta palasen ja ai että kun se oli hyvää! Tiedänpä taas pakata kunnon megasäkillisen lakuja mukaan kun lähden synnyttämään ja syödä ne välittömästi synnytyksen jälkeen.
Toki namitupa on valmistanut myös muutamia raskauden aikana sallittuja salmiakkeja ja lisäksi Fazerin keltainen Salta Katten pussi on sellainen, joka ei sisällä glykyrritsiinä ja niitä saa syödä. Eivät ne kuitenkaan ole yhtä hyviä. 

EI MEETVURSTIA LEIVÄN PÄÄLLE
Toksoplasmariskin vuoksi Suomessa kehotetaan, että raskaana ollessa ei pidä syödä kuumentamattomia lihatuotteita, kuten meetvurstia tai ilmakuivattua kinkkua. Normaalisti olen voinut olla helposti puolikin vuotta syömättä meetvurstia, mutta jostain syystä viimeiset pari kuukautta olen nyt aivan tajuttoman paljon himoinnut sitä. Olen kuullutkin, että kolmen päivän pakastamisen jälkeen riskiä ei pitäisi olla ja myös kuumennettuna saa syödä vaikka pepperonimakkaraa pizzan päällä. Mun yks lempipizza nykyään taitaakin olla sellainen, jossa on pepperonia ja aurajuustoa.

Tietenkin näitä ruokarajoituksia ja suosituksia on paljon enemmänkin, mutta tässä on ne itselleni pahimmat vältettävät. Mitä ruokia muut on himoinneet raskausaikana? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...