Tiesitkö ilmaisista välipaloista ja aterioista, joita lapset voivat saada?

Kesä on täällä ja niin on myös ilmaiset välipalapussit! Kuinka moni edes tietää, että joillakin paikkakunnilla on saatavilla täysin ilmaisia eväspusseja tai lämpimiä ruokia lapsille? Suosittelen tutustumaan näihin, mikäli asutte sellaisella alueella josta tämmöisiä etuja löytyy.


Ilmaisia piknikpusseja leikkipuistoissa
Jo viime vuonna monelle lapsiperheelle tuli tutuksi Vantaalla ilmaiset piknikpussit, joita jaetaan vain valikoiduissa leikkipuistoissa ympäri Vantaata. Me emme vuosi sitten käyneet kertaakaan hakemassa ilmaisia eväitä lapsille ja tänään sattumalta oltiin sopivaan aikaan liikenteessä. Pitihän siitä sitten napata pitkän ja kuuman leikkipuistoilun loppupuolella eväspussi ihan jo mielenkiinnostakin, että mitä herkkuja sieltä oikein löytyykään.

Olin hyvin positiivisesti yllättynyt sisällöstä! Pussissa oli yksi omena, yksi banaani, mehukeitto, riisipiirakka ja välipalakeksi. Todella kattava sisältö ainakin näin omasta mielestäni ja ihan jokaiselle lapselle ainakin jokin edellämainituista maistuu paremmin kun hyvin. Meidän pojalle ehdottomasti lempparit näistä olivat välipalakeksi sekä mehukeitto.

7.6-9.7 välisenä aikana eväspusseja jaetaan Vantaalla kuudessa eri paikassa, jotka ovat seuraavat: Nissaksen asukaspuisto, Vihertien asukaspuisto, Korson asukaspuisto, Rautkallion puisto, Tikkurilan kirjastopuisto ja Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo. 

Huomasin myös ilmiön, jonka varmasti moni muukin huomaa näissä eväspussien jakamisissa. Todella monet vanhemmat lapsineen saapuivat juuri ennen jakohetkeä. 5-10 minuuttia aikaisemmin alkoi porukkaa valumaan kohti jakopaikkaa ja heti pussit saatuaan suuntasivat takaisin kotiin tai autolle. Näin myös yhden mopopojan joka päristeli mopollaan hakemaan pussin ja heti sen jälkeen pois. Näitä kun saa hakea kaikki alle 18-vuotiaat. Ymmärrän, että nämä pussit ovat monelle lapsiperheelle kesäaikana iso apu taloudellisesti, mutta mielestäni silti on melko törkeätä tulla vain hakemaan eväät ja häipyä välittömästi sen jälkeen. Miksi ei jäisi samalla leikkimään lasten kanssa ja viettämään aikaa, sillä asukaspuistoissa on monenlaisia erilaisia järjestettyjä aktiviteetteja ja lukematon määrä ulkoleluja saatavilla. Tänään oli esimerkiksi vesileikkejä, laulupolku ja sellainen puuhakärry jossa oli mm. väritysjuttuja saatavilla. 

Helsingissä ilmaista puistoruokailua
Itselläni ei ole kokemusta Helsingin puolella olevista puistoruokailuista, mutta olen kuullut sieltä saavan ihan kunnon ruokaa alle 16v lapsille kesäaikana. 7.6.-10.8 välisenä aikana useammassa eri puistossa jaetaan vaihtelevia ruokia, eikä mukaan tarvitse ottaa muuta kuin omat aterimet ja vesipullon. Kuulostaa melko kätevältä ja edulliselta. Täytyy varmaan käydä ihan mielenkiinnosta kurkkaamassa minkälaista sapuskaa sieltä on saatavilla ja maistuuko meidän pienelle miehelle esimerkiksi ilmainen kasvissosekeitto tai italianpata. Samalla voisi tutustua johonkin täysin uuteen leikkipuistoon, sillä kesällä ulkoilu on iha parasta puuhaa! Helsingissä puistoruokailua järjestetään 33 eri puistossa, eli todellakin valinnanvaraa on siinä minne voi mennä. 

Kuinka moni hyödyntää lasten kanssa säännöllisesti ilmaisia puistoruokailuja ja järjestetäänkö tälläisiä muilla paikkakunnilla kun vain täällä Vantaa-Helsinki alueella?

1 kommentti:

  1. Vantaan naapurikuntalaisena eväspussit ovat ihan vieras juttu. Olisipa kiva, jos myös muut kunnat innostuisivat tarjoamaan vastaavia. Tiedän, että esimerkiksi Keravalla on maksuton puistoruokailu, joka on ymmärrykseni mukaan suunnattu pääosin koululaisille. Hienoa silti, että nuorista pidetään huolta!

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...