Alkaako syksyllä päiväkoti? Älä unohda näitä!

 Jokainen päiväkodin aloittavan lapsen vanhempi miettii, että mitä kaikkea sinne päiväkotiin oikein pitääkään viedä? Asioissa voi olla päiväkotikohtaisia erojakin, joten aina kannattaa kysyä jos on yhtään epävarma olo. Kuitenkin sellainen peruslista on hyödyllinen jonka ympärille on helppo lähteä miettimään, että mahtaako siltä omalta lapselta puuttua jokin tärkeä asia päiväkotiuraa varten.


Riippuen lapsen iästä ja siitä, kuinka paljon hän sotkee on päiväkodissa hyvä olla vähintään yksi varavaatekerrasto. Sisältäen siis sukat, housut, paidan ja alushousut jos lapsi ei ole vaippaikäinen. Kesäaikaan varavaatteita tarvitaan jopa enemmän, sillä ulkona käytettävät vaaatteet vaihdetaan sisälle tullessa. Tällöin tulee olla erikseen sisä-, ulko- ja varavaatteet, eli useampi vaatekerrasto. 

Jokaisella lapsella tulee olla varsinkin lämpimillä keleillä omat vesipullot päiväkodissa. Kun kävimme tutustumassa taaperon kanssa tulevaan ryhmään kesäkuun alussa, niin heti ryhmän aikuinen sanoi että tuokaa oma vesipullo kun poika aloittaa hoidon. Meillä on vesipullo ollut jokaisen lapsen päiväkotiuran aloittaessa yksi ensimmäisistä ostoksista, sillä kotona on oma ja päiväkodissa oma. En tykkää kantaa jatkuvasti edestakaisin vesipulloja tai kuravaatteita. Aina on muutenkin ihan riittävästi kannettavaa ja muistettavaa.

Päiväkodissa ulkoillaan säällä kun säällä ja siitä syystä on erityisen tärkeetä, että lapsella on säähän sopivat ulkovarusteet. Ei kukaan voi kaatosateessa kuralätäköissä pomppia pelkästään välikausitakki päällä. Kuravaatteet on siis ihan ehdoton juttu. Housut ja takki tai vaihtoehtoisesti haalari. Lisäksi kurahanskat ja kumisaappaat täytyy muistaa.

Talven lähestyessä on hyvä viedä myös villavaatekerrastoa päiväkotiin, jotta he voivat kerrospukea lapsen kun toppahaalari olisi vielä liikaa mutta välikausivaatteet liian vähän. Eli monenlaista muistettavaa on ja monenlaisia varusteita tarvitaan, jotta päiväkodissa pärjää.

Päiväkotiin jokainen lapsi voi viedä omat xylitolpastillit. Itseasiassa ainakin meidän päiväkodissa niitä on jopa vaadittu ja sanottu aina kun ovat vähissä. Olen kuitenkin meidän aloittavalta eskaritytöltä kuullut, että on hölmöä kun päiväkodissa saa aterian jälkeen vain yhden pastillin vaikka niitä kotona saakin kaksi kuten suositus on. Ehkä näin päiväkodin työntekijät välttyvät jatkuvasti uusien pastillipurkkien pyytämiseltä, sillä onhan sekin yksi asia muistettavien listalla aina lisää. Oman unilelun saa myös viedä päiväkotiin mutta ainakin meillä sääntönä on, että lelu ei saa kulkea jatkuvasti kotiin ja takaisin. Unilelua täytyy siis säilyttää päiväkodin sängyssä, jossa vain lepohetkellä sitä saa halia.


Eli lyhyt yhteenveto: varavaatteita (vähintään yksi vaatekerros), kuravaatteet, kumisaappaat, vesipullo, unikaveri, päiväkotireppu, xylitolpastillit, tytöille ponnareita jotta hiukset saa kiinni, vaippaikäiselle vaippoja ja aina ulkoiluun sopiva ulkovaatetus. Lisäksi omia piirrustuksia varten meillä on jokainen lapsi tarvinnut oman kansion. Onneksi niitäkin saa kaupasta monia kivannäköisiä. Ainiin! Sisätossut myös monesti halutaan päiväkotiin lapsille, joten muista myös ne.

1 kommentti:

  1. Meillä on siitä ärsyttävä että vesipullo lähetetään
    Kotiin pestäväksi perjantaisin. No arvatkaa unohtuuko se kotiin?
    Sitten olen miettinyt, näin korona aikana vesipullot ovat vieretysten korissa ulkona...

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...