Kymmenen helppoa tapaa marjojen hyötykäyttöön

Kesällä kypsyy ehdottomasti ja ylivoimaisesti parhaimmat marjat, sillä mansikka on minun mielestäni kaikista parhainta! Toki meillä syödään paljon myös mustikkaa ja esimerkiksi puolukasta tehdään vispipuuroa. 
Meidän arjessa marjoja käytetään melko reilusti. Syömme niitä monenlaisten makeiden herkkujen joukossa tai sitten ihan vaikka vain puuron kera. Tuoreina voi mennä helposti kipollinen pelkästään marjojakin.

Monesti ihmiset kyllä miettivät, että mihin kaikkeen oikein voisi hyödyntää mitäkin marjaa. Olen nähnyt useita aloituksia Facebookin puolella, joissa on kysytty vinkkejä ja siitä inspiroituneena ajattelin jakaa kymmenen erilaista tapaa miten voi hyötykäyttää näitä maukkaita ja terveellisiä marjoja. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana ja marjoja voi fiiliksen mukaan vaihdella!

1.Marjakääretorttu
2. Mansikka-Vaniljaviinerit
Näiden tekemisessä ei voi huonompikaan leipuri epäonnistua. Valmistukseen ei tarvitse mitään muuta kuin voitaikinalevyjä, marjoja ja vaniljakreemiä. Yksi purkki Valion vaniljakreemiä riittää hyvin kymmeneen valmiiseen leivonnaiseen. 


3. Jäätelö & Mansikat

4. Kaurapuuro marjoilla

5. Vispipuuro & marjat
Vispipuuroa voi tehdä monista eri marjoistakin. Olen tehnyt mansikasta, mustikasta ja erilaisista viinimarjoista. Kaikki on hyviä mutta tietysti monet tekevät aina sitä perinteisintä puolukkavispistä.
6. Erilaiset smoothiet ja fruitiet
Meidän 5v tyttö ei suostu syömään puuroa oikeastaan ollenkaan, joten usein hukutan smoothieiden sekaan kaurahiutaleita. Mutta niissä täytyy olla ehdottomasti myös mansikkaa, jotta siitä tulee pinkkiä! Oma lemppari smoothie sisältää myös reilusti mansikkaa.
7. Pannukakku & marjat
8. Mansikka-Raparperikiisseli

9. Mansikkarahka
Yksi jokaisen kesän herkuista on mansikkarahka! Valmistus on nopeaa, sillä vatkataan vain kerma ja sekoitetaan se maitorahkaan. Sitten lisätään hieman sokeria ja vähän mansikoita, jotka myös vatkataan ja lopulta annokset koristellaan vielä mansikoilla. Nam!
10. Juustokakut
Netti on täynnä satoja erilaisia kakkuohjeita. Tässä meidän kakussa on mustikka-vanilja juustokakku, jonka päällä on valkosuklaata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...