Pahviset pillit pilaavat nautinnon ja menevät mössöksi!

Luin joskus aikaa sitten uutisen jossa mainittiin, että kaikki muoviset ruokailuvälineet, pillimehujen pillit yms vaihtuvat pahviin, bambuun ja muuhun ympäristöystävällisempään heinäkuun alussa. Monissa paikoissa oli jo paljon aikaisemmin luovuttu esimerkiksi muovipilleistä, joita ei kaupan hyllyllä ole aikoihin enää ollutkaan. 

Aikaisemmin poistui erikseen pakatut muovipillit myynnistä
Muistan kauan sitten hamstranneeni kaapit täyteen muovista valmistettuja pillejä, sillä lapset haluavat aina smoothieta juodessaan pillit. Lisäksi jos joku pienistä on kipeänä, niin pillillä juodessa neste maistuu paremmalta. Tällöin jo harmittelin sitä tosiasiaa, että pahviset pillit menevät ihan todella nopeasti mössöksi ja ovat lapsille äärimmäisen huono vaihtoehto. Onneksi meiltä löytyy kaapista vielä satoja käyttämättömiä muovipillejä, joten sen suhteen ei ole ongelmaa. Valitettavasti nuo pillit ovat kuitenkin liian leveitä, eikä niitä pysty hyödyntämään esimerkiksi pillimehupurkeissa.

Kyykin kaupan alahyllyllä valikoimassa muovipilleillä varustettuja mehuja
Meillä aika harvoin ostetaan lapsille pillimehuja. Ne ovat lähinnä sellaisia retkieväitä jos olemme jossain reissussa. Tänään kävin lähellä olevassa Citymarketissa ostamassa viikonloppua varten hieman evästä ja pillimehujen kohdalla tajusin, että ei hitto kun lähes kaikissa on pahviset pillit! Siellä sitten kyykin kaupan mehuhyllyllä valikoimassa, että mistä mausta löytyy vielä muovipillejä ja ne nappaan ostoskärryyn. Jouduin tekemään kompromissin, sillä haluamaani hedelmä täysmehua ei ollut ollenkaan hyllyssä muovipilleillä, joten ostin sitten omenamehua.
 Pengoin aikani hyllyn valikoimaa ja onnekseni löysin vielä ihan hyvin näitä kunnollisiakin muovipilleillä varustettuja mehuja. Varmaan pari ihmistä mun ohi mennessä ihmetteli, että miks niin kauan siinä kyykin ja tutkailen. Mietinkin, että pitääköhän sitä käydä hamstraamassa näitä mehuja kaappiin jemmaan tulevia retkiäkin varten?

Olkoon vaan kuinka ympäristöystävällistä tahansa, niin epäkäytännöllistä ainakin
Annappa pahvipillillä varustettu mehulla täytetty pahvipurkki taaperolle. Mehusta on saatu juotua korkeintaan puolet, jonka jälkeen pilli on aivan mössönä ja juominen on mahdotonta. Mun inbox suorastaan räjähti instagramin puolella kun kerroin valikoivani mehuja. En saanut yhtäkään viestiä, jossa olisi ylistetty tätä kamalaa uudistusta. Sen sijaan moni kertoi valikoivansa muovipilleillä varustettuja mehuja, joita saa myydä niin kauan kun hyllyssä on. Lisäksi useampi oli sitä mieltä, että kun pillimehuja pääosin juovat pienet lapset niin on kyllä ihan yks maailman tyhmimmistä asioista laittaa niihin pahviset pillit. 

Makuelämys pilalla
En tiedä onko tämäkin vain tottumuksista kiinni vai ihan tosijuttu, joka ei muuksi muutu? Kuitenkin itse olen myös koko ikäni juonut muovipilleillä erilaisia juomia ja nyt olen viimeaikoina saanut yhä useammasta paikasta pahvipillin juomaani. Pakko sanoa, että maku muuttuu ihan erilaiseksi. Esimerkiksi mäkkärissä limua pahvipillillä juodessa se ei maistu ollenkaan hyvältä. Pahvipillimehua en halua edes maistaa. 

Eihän muovista kuitenkaan olla luovuttu kokonaan. Pakkausmateriaalit ovat monesti edelleen muovia, joten miksi pillit ei voisi edes olla!?

6 kommenttia:

  1. Kannattaa ostaa kestopilli, ei lapselle ehkä lasista tai metallistakaan, mutta esim silikonipilli. Aina repussa mukana!

    VastaaPoista
  2. Hahaa mäkään en tykkää yhtään pahvipilleistä vaikka niin ekoa ovat olevinaankin :D ja mun mielestä pillit eivät ole se ongelma, voitais aloittaa vaikkapa noista kertakäyttömaskeista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pillit ja kertakäyttömaskkit on hieman kaksi eri asiaa. Kertakäyttömaskin täytyy olla hygieninen ja puhdas. Sillä voidaan hieman suojella muita ja ehkä itseäänkin tarttuvalta taudilta. Pilli nyt taas on ihan eri asia.

      Poista
  3. Tuo on niin totta, ja samoten kahvin sekoittimena ne puiset tikut... Aivan kamalia, kahvi maistuu todella pahalle jos sellaisella sekoittaa!

    VastaaPoista
  4. Sitä pillimehun pillikoloahan voi vaikka saksen terällä pyöräyttää vähän suuremmaksi niin mahtuu se isompi pilli.

    Kyllä minusta on ihan oikea ratkaisu luopua kaikesta ylimääräisestä muovin käytöstä, missä se on vain mahdollista. Näihin asioihin on vain totuttava jos haluamme että meidän lapsenlapsillammekin on vielä planeetta missä juoda niitä pillimehuja. Se pilli voi kuullostaa kovin pieneltä asialta, mutta ei se sitä ole. Sillä on loppujen lopuksi aika suuri merkitys.

    Oon muuten samaa mieltä niistä puutikuista ja tietynlaisista paperimukeistakin, jotka saa kahvin maistumaan ihan pahvilta. Samanlailla kun sitä kestopilliä voi kantaa mukana, voi myös kantaa pikkulusikkaa, ja monesta kahvilasta saa kahvin ottaa omaan mukiin. Ne kahvimottien kannetkin kun ovat niin turhaa muovijätettä. Maailma tarvitsee käyttäytymismallien muutosta, ja niihin nyt vaan meidän pitää tottua.

    VastaaPoista
  5. Toi on kamalaa. Hyvä siinä sairaskohtauksen jälkeen yrittää juoda kun muutenkin silloin vaikea

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...