Remontti vain siirtyy ja siirtyy. Kohtuuttoman paljon!

Juhannuksesta on kulunut nyt hurjat viisi viikkoa aikaa. Tuolloin meidän yläkerran asukkaat päättivät uittaa törkeällä huolimattomuudellaan puolet asunnostaan täysremonttiin ja siinä samalla myös pienen osan meidän asunnosta. Isännöitsijä sanoi tuolloin heti tapahtuneen jälkeen, että jos hommat sujuvat niin elokuun alussa olisi varmasti jo valmista ja asia jäisi historiaan. Arvatkaapa vain, että onko remontti edes alkanut?

Asukkaista johtuen homma seisoo
Voin sanoa, että oma hermo alkaa olla melko koetuksella tämän asian suhteen. Tällä viikolla remontin piti alkaa niin, että urakoitsijat olisivat avanneet yläkerrasta yhden seinän jotta meidän asunnossa ei ilmene mitään ikäviä yllätyksiä sitten myöhemmin. He olivat menneet naapurin asuntoon ja pystyneet ainoastaan toteamaan, että hommaa ei voida aloittaa. Asukkaalle oli aikaisemmin annettu ohjeeksi tyhjentää iso osa asunnosta, sekä poistua muualle ja mitä he olivat tehneet? Kääntäneet keittiön pöydän kyljelleen ja tyhjentäneet vain pari keittiön kaappia, mutta muissa oli edelleen reilusti tavaraa. Nämä työntekijät olivat sitten poistuneet asunnosta ja ilmoittivat vain, että homma ei ole nyt heidän käsissään. Tilanne voi edetä vasta kun kyseisen asunnon asukkaat tajuavat, että heidän täytyy keksiä tavaroille ja itselleen jokin toinen paikka. En tiedä, että onko ollut jonkinlainen kielimuuri ja he eivät ole ehkä ymmärtäneet ohjeistusta jonka englanniksi ovat saaneet, vai onko kyseessä pelkkää typeryyttä? 

Kuivauslaite pois päältä
Melko laaja vesivahinko ja siitäkin huolimatta he eivät anna edes heti ensihätään laitetun kuivauslaitteen päällä. Kartoittajan käydessä hän ei ollut havainnut edes koko laitetta, sillä se oli työnnetty johonkin nurkkaan ja sammutettu. Urakoitsiojoiden käydessä se ei ollut edelleenkään päällä ja heidän asunnon kosteuslukemat ovat olleet mittauksien perusteella hyvinkin merkittäviä. Ei ihan pienin perustein kuitenkaan lähdetä vetämään sekä laminaattia ja muovimattoa pois, jonka jälkeen jyrsimään koko lattiaa paljaalle betonille. Tällä edistymistahdilla kohta koko asuinrakennus on remonttikunnossa, kun tuhoja ei saada hoidettua ja kosteus on kuitenkin melko petollista. 

Melko kohtuutonta vain odotella
Meillä on juhannuksesta asti ollut kuivauslaite päällä. Oikeastaan 24/7, jatkuva meteli vessassa ja lisänä siitä aiheutuva lämpö. Meille on sanottu, että täytyy antaa olla sen päällä ja sitten vielä myöhemmin seinää avatessa tulee jokin tehokkaampi kuivuri. Tällöin varmasti ei jää kosteutta. Pakko sanoa, että omasta mielestäni tämä odottelu metelin keskellä eläen on melko kohtuutonta. Sähkölasku vain kasvaa, korvaus siitä saadaan joskus kun koko homma on ohi ja toinen wc on poissa käytöstä. 
Montako viikkoa menee, että yläkerta saa pakattua romunsa ja häivyttyä, jotta homma voi edes alkaa. Entä jos he eivät suostu lähtemään kun vasta lopulta jollakin oikeuden päätöksellä? Sekin vaihtoehto on aina olemassa, valitettavasti. Pahin painajainen joka alkaa pian vaikuttamaan hyvinkin toteen käyvältä on se, että remontti osuu lopulta juuri siihen ajankohtaan kun meidän vauva syntyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...