Meidän lapsille on tehty paljon ihania uniikkeja asioita!

Olen useamman vuoden ajan ostanut aina mieluisia kankaita useammaltakin eri valmistajalta. Ehdottomasti omia lemppareita ovat olleet Vimman lettikangas, Metsolan eläimet ja uusimpana suosikkina Marimekon Unikko. Olen myös ostanut 2019 tammikuista odottaessani yhdet Mini Rodinin lakanat ihan vain siksi, että niistä pystyi tekemään makuupussin ja vaunuverhon. Ne oli aikanaan ihan pakko saada tietystä kankaasta ja kyseiset tuotteet pääsevät nyt meidän tulevalla vauvalla myös käyttöön!

Itse en osaa ommella ompelukoneella, en osaa käyttää saumuria, en osaa virkata, enkä osaa oikeasti yhtään mitää käsitöitä. Olen joskus peruskoulun ala-/yläasteen vaihteessa tehnyt yhdet collegehousut koulussa valmiiksi asti ja silloin tarvitsin todella reilusti opettajan apua, eikä minulla ollut minkäänlaista käsitystä hommasta. Saman vuoden toinen käsityöjuttu jäi aivan puolitiehen, sillä hommat eteni todella hitaasti. 

Joskus kaupasta ei vain löydy mieluisia asioita ja on onni, että lähipiiristä löytyy ompelutaidon osaava ihminen. Itselläni iski jälleen kerran vaikea tilanne, sillä kaukalopussi oli pakko saada vauvalle. Netistä ei löytynyt ainoatakaan vaihtoehtoa, joka olisi miellyttänyt riittävästi omaa silmää. Ehkä olen vain liian valikoiva? Ei tarvinnut kun laittaa viestiä, että onnistuisiko tälläinen, ostaa sopiva kangas, jonka jälkeen sain jäädä odottelemaan työn valmistumista. Viikonloppuna sain vihdoin vauvan kaukalopussin, joka on siis aivan täydellinen! 

Toki vaihtoehtona myös olisi näin osaamattomana tukea suomalaisia ompelijoita joita on lukemattomia määriä, mutta ikinä ei voi tietää osuuko kohdalle oikeasti ammattitaitoinen tai onko työnjälki aivan kammottavaa. Näistäkin kun on saanut valitettavasti lukea monenlaisia tarinoita. Kannattaa siis perehtyä hieman ennen kuin tekee tilauksen, että on varmasti osaava ihminen ja asiat sujuvat ongelmitta, eikä rahat mene hukkaan. 


Jokainen meidän lapsista on saanut uudet, omat mummin tekemät villavaatteet. On ollut kettuvillapaitaa, pätkishaalaria ja pipoa jossa lukee muru. Kaikkien lasten villavaatteet ovat myös jemmassa, sillä eihän niistä voi luopua. Ihania muistoja jokaisen vauva-ajoilta. 


Lisäksi meidän lapsilla on ollut monenlaisia erilaisia sisävaatteita, uniikkeja kappaleita, jollaisia ei tule vastaan samanlaisia kaduilla kävellessä. On ollut jumppiksia, paitoja, housuja, bodyja, legsuja ja mekkoja. Osa on ollut ihan ehdottomasti lemppareita joita olen säästänyt kun on jäänyt pieneksi. Osan olen myynyt eteenpäin jos olen tiennyt, että se ei pääsisi meillä enää käyttöön. Osa on jemmassa ihan vaan sen takia, että en raaski luopua niistä. Yhdet mun omista lemppareista on nämä kuvassa näkyvät tummapohjaiset lammaskuosiset vaatteet. Aikanaan kun tytöt olivat pieniä niin jumpsuit oli esikoisella ja housut vauvalla. Jumpsuit on ollut jokaisella meidän lapsella käytössä ja tulee olemaan myös tulevalla vauvalla sitten kun on sopiva. 

Usean vuoden ajan äitini teki kunnon prinsessa juhlamekot meidän esikoiselle. Useampiin syntymäpäiväjuhliin tehdyt mekot löytyvät kaapista edelleen ja jokainen niistä on ollut useammin kuin kerran käytössä. Esikoisen jälkeen ne päätyivät toiselle lapselle käyttöön ja sen jälkeen ovat olleet kaapissa jemmassa. Ihania, mutta valitettavasti jo pieniä! Ei niistä silti voi luopua. 

Jos vain itse osaa, lähipiirissä on joku tai on mahdollisuus tukea kotimaisia ompelijoita, niin voin vahvasti suositella hankkimaan juuri sellaisia tuotteita mitä itse haluaa. Etenkin kun aina kaupasta ei edes löydy juuri sellaisia asioita mitä haluaisi. Kankaita on mielettömän paljon ihania ja niistä pystyy loihtimaan monenlaisia kauniita asioita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...