Neljättä kertaa synnyttämään ja kaikki turha saa jäädä pois!

Hommahan alkaa jo pikkuhiljaa sujua rutiinilla, nimittäin sairaalakassin pakkaaminen. Ensimmäisen lapsen kohdalla minulla oli mukana kaikenlaista turhaa krääsää sairaalassa ja vielä toisenkin lapsen kohdalla tuli pakattua täysin tarpeettomia asioita mukaan. Tällöin ajattelin, että tarvitsen sairaalaan jotakin viihdykettä itselleni ajankuluksi mutta ihan turhaan. Ei, en todellakaan tarvitse mukaan esimerkiksi värityskirjaa tai lehtiä. Ei sairaalaan kukaan ole asumaan menossa vaan pelkästään synnyttämään, jonka jälkeen lähdetään kotiin niin nopeasti kuin mahdollista. Eikä sinne sairaalaan kuulu mennä tunteja liian aikaisin vain hengailemaan, kuten toisen lapsen kohdalla itse menin. Sellainen max muutama tunti ennen lapsen syntymää sairaalan tiloissa riittää oikein hyvin. Omia särkylääkkeitäkään ei tarvitse oikeasti pakata mukaan, sillä ajatuksella jos synnytyksen jälkeen tarvitsee. Jos tarvitsee, niin silloin niitä tarvittaessa saa sairaalasta. 

Tässähän ollaan jo elokuun puolella ja ajattelin, että voisin olla ajoissa pakannut sairaalakassin tällä kerralla. Tai ainakin laittanut tavarat sivuun yhteen pinoon, jotka meinaan mukaan napata. Laskettu aika on ensikuussa! Toivottavasti ei mentäisi reilusti yli lasketun, sillä omat olotilat on sellaisia, että voisin sitten jo viiden viikon päästä synnyttää. Vaikka toisaalta varmaan joskus vielä tuleekin ikävä vauvamasua, sillä tämä on ja tulee olemaan viimeinen kerta kun minä olen raskaana.

Kuten olen aikaisemmin maininnut niin toiveena olisi polikliininen synnytys joka tarkoittaa, että kotiutuminen tapahtuisi vauvan ollessa vain muutaman tunnin ikäinen pieni nyytti. Etukäteenhän ei voi tietää, että tuleeko tämä onnistumaan vai ei. Siitä syystä varaudun kuitenkin siihen, että joudun jäämään sairaalaan vauvan kanssa vähintään vuorokaudeksi. Jos näin tapahtuu, niin tärkeimpänä asiana sairaalakassissa on oman mielentilan kohentamiseksi karkkia. Siis vain ja ainoastaan sellaisia herkkuja, joita ei ole raskausaikana saanut syödä. Olen päättänyt, että heti kun vauva on syntynyt, syön tasan niin paljon lakuja ja salmiakkia sisältäviä karkkeja kun vaan pystyn. Niitä jos jotakin olen kaivannut todella paljon tässä raskausaikana.

Mikäli kotiutuminen tapahtuu ripeästi synnytyksen jälkeen, niin en tule tarvitsemaan edes puhelimen laturia tai juuri mitään muutakaan. Kuitenkin varalta nappaan laturin laukkuun, sillä jos reissu venyy niin on tärkeätä saada ladattua puhelinta, viestiteltyä läheisille ja selattua somea. Kameraa en ota mukaan sillä nykypäivänä kännyköissä on niin hyvät kamerat, että omakin kamera lojuu lähinnä kaapissa kun käytän pääosin puhelinta.

Tärkeimpinä asioina pakkaan laukkuun itselleni pesuaineet, dödön ja hiusharjan, jotta pystyn käydä synnytyksen jälkeen pesulla. Olen ostanut tuollaiset minikokoiset pesuaineet, jotta ei tarvitse isoja purkkeja raahata mukana. Varalta nappaan myös hammasharjan ja -tahnan, mikäli niille tulisi tarvetta.

Lisäksi tarvitsen tietenkin kotiutumisvaatteet sekä itselleni ja myös vauvalle. Olenkin pyöritellyt mielessäni, että minkälaisissa vaatteissa haluan pikkuisen tuoda kotiin ensimmäistä kertaa sisarusten ihmeteltäväksi. 
Itse en ota parhaimpia vaatteitani mukaan vaan jotkut mahdollisimman mukavat collegehousut, löysän paidan, imetysliivit, sukat ja alushousut. Vaikka hyvin todennäköistä on, että tämän neljännenkin lapsen kohdalla "lainaan" sairaalasta kotiutuessani verkkopikkarit ihan vaan vahingossa. Ne on synnytyksen jälkeen ihan parhaat! 

Ainiin, eikä saa unohtaa, että synnyttämään lähtiessä on tärkeää muistaa napata se oma neuvolakortti mukaan jota synnärillä aina pyydetään. Näillä tavaroilla pärjää oikein mainiosti, eikä mukana ole kaikenlaista ylimääräistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...