Kesälomareissumme!

Tää postaus tulee nyt oikein urakalla myöhässä, sillä kesälomareissulla oltiinkin jo melkein kuukausi sitten! Tästä voi tulla äärimmäisen pitkä tai sitten pyrin kirjottamaan hieman lyhyemmin.
Mieheni T:n kesäloma alkoi kesäkuun vikalla viikolla ja suuntasimmekin junalla jo 30.6 äitini luokse. Junamatka oli yhtä pitkä ja rankka kuin aina ennenkin, mutta oli se palkitsevaa päästä perillä äidin herkkupöytään syömään iltapalaa. Junassa oli useampia lapsia ja heidän käytös oli sitä luokkaa että voiko uteliaampia yksilöitä enään ollakkaan? Valitsimme tietenkin suoran junayhteyden oman mukavuuden kannalta, sillä olihan meillä matkalaukku, käsilaukku, hoitolaukku, vaunut, turvakaukalo ja lapsi huolehdittavana.

Äitini luona olikin sitten kaikenlaista tekemistä, tosin ei enään samana päivänä kun sinne saavuttiin. Seuraavana päivänä suuntasimme pikkusiskoni ja äitini kanssa ISOOON lastentarvikeliikkeeseen. Kävimme katsomassa siellä abc design zoom 2015 tuplarattaita ja ne on ihan yhä ihanat livenä kuin kuvassa! Äitini ja T olivat molemmat sitä mieltä että ne ovat enemmän kuin minibussi, mutta jälkeenpäin kun ollaan pohdittu niin pituudesta huolimatta ne on helppo laittaa kasaan ja ainakin omasta mielestäni aivan täydellisen ihanat! Ja mikä parasta, niihin saa monia eri värejä, eli näillä näkymin meille olis ne sitten loppuvuodesta tulossa, vaikkakin lompakkoon tulee iso lovi sen takia.
Lastentarvikeliikkeen jälkeen suuntasimme autolla ostoskeskukseen, jossa kävimme lähinnä vain muutamissa vaatekaupoissa. Löysin esikoiselle muutamia vaatteita ja samoin myös tulevalle vauvalle. Ostin myös täsmälleen samanlaiset yöpuvut sekä vauvalle, että esikoiselle (saavat sitten samaan aikaan käyttää niitä), itselleni löysin myös yhdet housut joka oli tosin semmonen ostetaan nyt varalta hankinta, sillä tajusin vasta kotoa lähtiessä, että otin liian vähän vaatteita mukaan kun viikon verran poissa kuitenkin oltiin. Shoppailun jälkeen olikin jo kova nälkä ja piti suunnata äidin herkkuruokapöytään, jossa saimme nauttia ihania grilliherkkuja!


Ruokailun jälkeen saimmekin nauttia lapsimäärän paljoudesta, neljä serkkuani (kaikki alle 3v) saapuivat äitini asunnolle, sekä heidän huoltajansa. Oli mukava nähdä heitä pitkästä aikaa ja voi apua kun mun nuorin serkkutyttökin oli kasvanu ihan hurjana kun viimeksi nähnyt ristiäisissä alkuvuodesta! Mutta kyllä se vaan vahvisti mun vauvakuumetta, onneks on jo masuasukki latautumassa tuolla kohdussa, hih!

Seuraavana päivänä olikin meillä T:n kanssa laatuaikaa tiedossa. Saimme ensimmäisen kerran esikoisen syntymän jälkeen nauttia kahdenkeskisestä ajasta yli 12h, sillä suuntasimme Tallinnaan päiväristeilylle, josta ajattelinkin myöhemmin tällä viikolla tehdä ihan oman postauksen. Reissussa meni myöhään, vaikkakin seuraavana aamuna oli jo aikainen herätys, sillä lähdimme isäni luokse autolla.
Matka meni ihan sujuvasti, vaikka tyttö päättikin vähän alkumatkasta raivota väsymystään. Lähes perillä kävimme vielä ruokakaupassa ja perille päästyämme melkein suoraan suuntasimmekin ruokapöytään (ah, kermaperunoita, lohta ja fetaa). Saimme viettää päivän aikalailla rauhassa oman perheen kesken, sillä isäni lähti töihin ja jätti meille oman autonsa (huippua!). Nautittiin ihan vaan rennosti hiljaisuudesta, leikittiin tyttäremme kanssa ja piirrettiin, kunnes tuli ilta ja NÄLKÄ, jolloin päätimme lähteä lähimmälle grillille syömään makkaraperunat. Takaisin ajoimmekin "pienen" mutkan kautta, jotta tyttö sai nukkua pienet iltapäikkärit autossa. 


Sitten olikin jo lauantai 4.7.
Isäni meni töihin, me jäimme taas keskenään, mutta emme pitkäksi aikaa. Minun ja Josefiinan kummitäti tuli moikkaamaan meitä ja viettikin aikalailla päivänsä meidän kanssa. Oli mukava tavata hän pitkän ajan jälkeen taas. Nyt on pakko kehua, siinä on oikeesti ihan huippukummi! Järjestää aikaa tapaamisille aina kun ollaan edes suhteellisen lähellä, vaikka ei naapurissa tosiaan kertaakaan olla oltu, kyselee kuulumisia ja muistaa merkkipäivät! Ainakin hyvän kummitädin oon tytölle osannu valita ja hän onneksi suostui. Saatiin samana päivänä myös muita vieraita, joten lauantai olikin vierastäytteinen päivä, mutta oli kiva nähdä sukulaisia. Illalla sitten nätissä ulkoilmassa grillailtiin ihan reilusti ja maha oli ruuasta pinkeenä! Kiitos vaan isälleni huipputarjoilusta näin jälkeenpäin.


ribsejä ja kanansiipiä!
Josefiina pääsi myös ensimmäistä kertaa tällä reissulla istumaan mönkijän kyydissä! Ajettiin tositosi hiljaa pellon toiselle puolelle käymään mönkijällä ja tyttö ei edes pelännyt kovaa pärinää. Katseli vaan ihmeissään ympärilleen. Sunnuntaina suuntasimme myös autolla reilu puolentunnin päähän cittariin ja vaatekauppaan, josta löydettiinkin T:lle pari paitaa ja Josefiinalle mekko, joka makso huimat 3€, huippulöytö! Saatiin myös kauppareissun jälkeen seuraksemme isoäitini ja isoisäni, joita oli kanssa ihan kiva nähdä pitkästä aikaa.
Maanantaina oltiinkin sitten vaan rennosti isäni luona iltapäivään asti kunnes lähdettiin takaisin äitini asunnolle, jossa yövyttiin vielä yksi yö. Kuitenkaan ei viihdytty siellä kuin hetki, sillä päätimme lähteä maanantai-iltana kuuden aikoihin helsinkiin pikkusiskoni kanssa. Kävimme kaupoissa, josta löydettiin T:lle kengät ja masuvauvalle aivan täydellisen ihanat housut, oli myös ihana hinta! Käytiin myös burgerkingissä syömässä ja voi että kun siel on oikeesti aivan törkeen hyvää ruokaa, ei siis voi edes verrata mäkkäriin tai heseen.


Oltiin takaisin äitini luona vasta illalla kymmenen aikoihin, tyhmästä päästä kärsii koko ruumis... Nimittäin seuraavana aamuna oli taas aikainen herätys, jolloin suuntasimme juna-asemalle ja takaisin kotiin. Oli mukava reissu, vaikka rankka, mutta silti ehkä ensi kesänä uusiksi kahden lapsen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...