Neuvolakäynti ja hakemuksia!

Tänään oli sitten pitkästä aikaa neuvolakäynti. Vasta kolmas kerta, jos lääkärikäyntiä ei lasketa mukaan.  Pakko kyllä sanoa että mulla on mukava neuvolatäti, sen kanssa on helppo jutella ja se ottaa osan asioista huumorilla. ¨
Tässä toisessa raskaudessa käyntejä on paljon harvemmin, sillä seuraavan kerran neuvolaan menen vasta 1.10 ja sillon raskausviikkoja onkin jo huimat 30! Neuvolatäti ei mitannut vieläkään kohdunpohjan korkeutta, vaikka yleensä näillä viikoilla mitta otetaan. Onhan jo rv 23+5. Neuvolatäti myös kyseli, että tunnenko liikkeet. Vastaus oli "tunnen ja selkeesti". Mies on myös tuntenut jo meidän pikkupätkiksen potkut masun läpi!

Tämän kerran tiedot:
- Lähtöpainoon tullut lisää 5kg
- Verenpaine 120/72 (hyvä)
- Hb 114 (vähän laskenut, mutta ei onneks tarvii rautaa alkaa syömään!)
- Vauvan sykkeet 140


Vauvan sykkeet on alhasemmat kun mitä kertaakaan ensimmäisessä raskaudessa. Nyt päässä pyörii ajatus "olisko se poika". Muutenkin tämä toinen raskaus on ollut niin erilainen. Tänään sain neuvolakäynnillä myös mukaani raskaustodistuksen, joka pitää kelaan toimittaa hakemusten liitteenä. Hakemukset tein jo netissä, hui kun niitä olikin taas paljon ja nyt päätöksiä odotellessa. Pakko sanoo että on tuo kela monimutkainen laitos, kaikki tehty hankalaks. Tällänen blondi miettii kaikenmaailman asioita ja kaiken järjen mukaan onnistuin ne oikein tekemään kuitenkin. En tajua kuinka voi olla hankalaa, koska oonhan mä jo kerran aikaisemmin samat hakemukset täyttänyt.
Tämän toisen lapsen kohdalla päätin, että en ota äitiyspakkausta vaan mielummin sen rahana. Josefiinan jäljiltä on tallessa kaikki pieni oleellinen, kuten esimerkiksi veden lämpömittari. Äitiysavustus rahalla voin ostaa vauvalle pakollisia hankintoja, kuten harsoja yms.

Lisäksi sain neuvolakäynniltä mukaani esitietolomakkeen täyttöohjeen, jossa lukee myös salasana jolla pääsen kirjautumaan netissä täyttämään sen. Siinä on siis sairaalalle meneviä tietoja, kuten veriryhmää, sairauksiin liittyvää (ei ole), mahdolliseen hätäkasteeseen liittyvää yms. Pitääkin miehen kanssa jutella ehkä hieman enemmän nimivaihtoehdoista ennen kuin kyseiset tiedot netissä täytän.
Lopuksi pahoittelut kuvien vähäisyydestä. Aiheeseen liittyen en oo kuvaillut mitään, joten kännykkälaatuinen kuva on ainoa nytten!

2 kommenttia:

  1. En tiedä kaipailetko postausehdotuksia, mutta ehdoitan kuitenkin! Tämä olisi aika hauska ja yksinkertainen ns. "testi" vauvan sukupuolen tunnistamiseksi! http://www.voice.fi/ilmiot/tytto-vai-poika-monta-hauskaa-tapaa-selvittaa-tulevan-lapsen-sukupuoli/8/51582 tekisit noi jutut, ja kertoisit täällä blogissa, kumpaa sukupuolta vauva testin mukaan edustaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postausehdotukset on aina tervetulleita! :) Ehkä jossain vaiheessa saan aikaiseksi tuon tapaista myös! :)

      Poista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...