Normaali arkipäivä!

Kyllä, ajattelin tehdä postauksen siitä minkälainen on meidän arkipäivä yleensä. Minkälaista meillä kotona on silloin kun T on töissä ja ollaan tytön kanssa kahden kotona, eikä tarvitse lähteä neuvolaan tai muualle. Meillä on kuitenkin todella vaihtelevia päiviä ruokailujen ja päiväunien suhteen, mutta kuitenkin yleensä kuljetaan sellaista kultaista keskitietä, eli syödään kun on nälkä ja nukutaan kun on väsynyt. Tänään vähän katsoin kellonaikojakin ja tätä postausta olen kirjoitellut tässä pitkin päivää, joten voi olla hyvinkin sekavaa tekstiä.

Aamu lähti käyntiin klo 7.31. Pikkuneiti kääntyi mahalleen, nosti pään ja sano "ämmä", tai siltä se kuulosti :D en tiedä mitähän tuo tarkoittaa, sillä hokee aivan yhtenään ämmä tai ällöä (mistä lienee oppinut). Annoin typylle puhelimeni, niinkuin joka aamu, että itse saan heräillä rauhassa. Itse oon todellakin sellainen  aamutorkkuja, että en haluaisi yhtään herätä aamulla aikaisin. Makoiltiin vartin verran sängyllä, jonka jälkeen siirryttiin alakertaan.

Ensin hammaspesu, vessassa käynti, hiusten harjaus ja sitten tytön aamupuuron teko. Sillä aikaa kun puuro jäähtyy, hoidetaan yleensä Josefiinan hammaspesu. Se on yksi asia jota meidän tyttö inhoaa enemmän kuin mitään muuta. Hammasharjan näkeminenkin riittää siihen, että Josefiina painaa suun mutruun ja niin tiukasti kiinni, ettei harjaa kovin helpolla suuhun saa.  Eli tästä aiheesta saa tapella aina tytön kanssa. Ehkä hän joskus vielä oppii, että omaksi parhaaksi se on. 

Kuva on otettu vasta myöhemmin päivällä, eli ei aamupalalla. Sopi mielestäni tähän väliin tekstiä kuitenkin!
8:05 alkoi aamupuuron syöttäminen ja samalla laitoin itselleni teeveden kiehumaan (ah, mansikkateetä, mun raskaushimo). Josefiinalla on outo tapa aina aamupalaa syödessään alkaa ähisemään ja haisemaan pahalle.. Joten monesti aamulla saa vaihtaa vaipan kesken ruokailun. Tänään tosin söi puuron kokonaan kiltisti ja sitten vasta vaipanvaihtoon ja päivävaatteet päälle.

8.35 oli aamutoimet tehtynä, itse en ollut vielä aamupalaa tosin syönyt. Tyttö leikkii olohuoneen lattialla ja itse syön aamupalan, jonka jälkeen yhteiset aamuleikit voi alkaa. Josefiina rakastaa hämähämähäkki laululeikkiä. Tässä samassa välissä usein tyhjennän tiskikoneen, Josefiina tosin auttaisi aivan todella mielellään minua siinä. 

Hieman kello yhdeksän jälkeen alkaa jo tuttu aamuinen kitinä, sillä usein meillä herätään aamulla liian aikaisin. Siihen on vain yksi syy: nälkä! Josefiina kylläkin viihtyy yleensä vielä kitinän alottamisen jälkeenkin sylissä ja jos huomioi tyttöä kunnolla. Joten valvottiin vielä jonkin aikaa, Josefiina joihieman velliä ja sitten suunnattiinkin yläkertaan yhdessä päiväunille. Klo 10.45 maattiin sängyssä ja silloin katsoin viimeisen kerran kelloa ennen nukkumatin saapumista.

                                        

Yleensä meillä nukutaan aamupäikkärit arkena sisätiloissa, sillä itse myös nukun silloin. Tänään Josefiina heräsi 12.16 ja puolyhden aikaan oltiin ruokapöydän ääressä syömässä. Tai itse en kylläkään vielä syönyt ruokaa, mutta tytölle ruoka kelpasi!



Ruokailun jälkeen yleensä me ollaan kotona, katotaan muumeja, leikitään tai kylvetään. Välillä jos on oikein nätti ilma niin mennään ulkoilemaan. Oon itse äärimmäisen laiska lähtemään yksin lapsen kanssa mihinkään leikkipuistoon, joten siitä syystä harvemmin ulkoillaan. Jos on sellainen päivä, että käyn yksin kaupasta hakemassa ruokaa ja muita tarvittavia asioita niin se suoritetaan myös 1-3 välillä ja silloin tulee myös usein käytyä keinumassa tai hiekkalaatikolla tytön kanssa.

Klo: 15.20 alkoi Josefiinalla olla taas nälkä, joten ei muuta kuin jälleen syöttötuoliin, valjaat kiinni, ruoka mikroon ja sen jälkeen reippaalla tahdilla syömään.
Josefiina on jännä lapsi, sillä hän ei tosiaankaan syö jos on omasta mielestä huonon makuista ruokaa, koostumus väärää tai jos maha tulee täyteen. Juomiseen mitä tulee, niin meillä ei ole toivoakaan että ruuan yhteydessä juotaisiin, vaan 1-2h sen jälkeen menee 1-2dl velliä tai smoothieta. Itse en ota tuosta asiasta mitään stressiä, pääasia on kuitenkin se, että ruoka ja juoma maistuu edes jotenkin ja kun tyttö kasvaa. 

Ruuan jälkeen Josefiina sai tänään touhuta hetken omia juttujaan ja sitten suunnattiinkin jo kaupalle. Jos mennään arkena koko perhe kauppaan, niin se tapahtuu aina T:n työpäivän jälkeen ja tällöin tavataan kaupan pihassa klo:16.25. Yleensä pyritään siihen, että kerran viikossa vain tarvitsisi töiden jälkeen kauppaan mennä. Lähes joka viikko käyn kerran yksin arkena kaupassa, ostan vain ja ainoastaan ihan pakolliset jutut tällöin ja maitoa nyt voi aina hakea 500m päässä olevasta siwasta.



Silloin kun ei tarvitse kauppaan mennä varmistan, että ruoka olisi suunnilleen siihen aikaan valmista kun T tulee töistä kotiin. Kokkaan yleensä tosin vain joka toinen päivä. Lisäksi aina mahdutan päiviin pyykinpesua, lelujen keräämistä (tyttö nauttii kun saa levittää ne uudestaan), tv:n katsomista, keittiön ylläpitoa ja kaverisuhteiden ylläpitoa. Vaikka aikaa meneekin paljon Josefiinan hoitamiseen ja hänen kanssaan touhuumiseen, niin ei lapsi "estä" vanhempia tekemästä myös omia asioita. Toki sitä vähemmän on aikaa omalle rentoutumiselle, mitä useampi lapsi on. Tänään ei tarvinnut kokata, sillä ruokana oli eilistä makkarakasvismakaroni-hässäkkää ja sen ruuanlaittoajan sain käyttää erilaisiin asioihin. 

                                                          

Kaupasta tultiin kotiin suunnilleen viiden aikaan, jonka jälkeen pyykkikoneenkin jaksoin laittaa päälle ja pyykkitelineen tyhjentää kuivista vaatteista. Itse kerkesin myös suihkuun, jonka jälkeen tein huomista ruokaa varten esivalmisteluja. Kuorin perunat kattilaan, jotta pääsen huomenna helpommalla kiukkuavan hampaitatekevän lapsen kanssa. Välissä syötin Josefiinalle pienen välipalan ennen iltapalaa, eli rahkaa. 

Pyykit kuivumassa, aina yhä inhottavaa puuhaa!


Seuraavaksi avasimme miehen kanssa pleikkarin ja alettiin katsomaan serranon perhettä yksi jakso. Siinä on meidän yhteinen hetki arkisin, välillä katsotaan Josefiinan ollessa hereillä ja välillä silloin kun tyttö nukkuu. Muuta yhteistä usein arkisin ei tule tehtyä, siis jos perinteisiä arkijuttuja ei oteta huomioon. Eikä me joka päivä katsota edes telkkariakaan yhdessä, riippuu siis hieman päivästä. 


Klo 19:30 alkoi tytön väsykiukkukitinä, jolloin päivävaatteet lähti pois päältä ja yövaatteet tulivat tilalle. Josefiina oli niin väsynyt tänään, että iltapuuron syönnistä olisi tullut lähinnä tappelua vain, joten velli korvasi hyvin puuron (ei tosin yhtä täyttävä vaihtoehto, joten yöllä saa lisää velliä jos tahtoo). Velliä juodessa tuli hyvin uni silmäänkin, joten tänään nukahdettiin todella aikaisin. Usein meillä aletaan nukkua vasta yhdeksän-kymmenen aikaan illalla, joten kauhulla aamua odotellessa. Varmaan herätään jo neljältä! Täytyykin itse mennä kanssa pian nukkumaan, jotta kerkeää kerrankin nukkua pitkät yöunet ja huomenna sitten jaksaa paremmin. 



5 kommenttia:

  1. Oho syödäämpäs teillä paljon velliä vielä. Ja syökö tyttö jo itse? :) Tosi suloinen lapsi on sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syötiin aikasemmin velliä vain illalla, mutta tissiä reilusti. Nyt kun ei tissillä käy kuin sillon tällöin, ei edes joka päivä niin velliä menee 3-4 purkkia vuorokaudessa. Ei syö itse, mutta antaa suhteellisen nätisti syöttää :) ja kiitoksia!

      Poista
    2. Aijaa, okei. :) Meillä kummatkin pojat söi jo itse tuon ikäisenä, eikä tissillä käynyt ollenkaan, mutta tapansa kullakin :)

      Poista
    3. Aivan, kuten sanoit niin tapansa kullakin :) Itse en oo halunnu vierottaa tyttöä rinnasta, sillä ollut niin helppoa kun aina juoma mukana ja omasta mielestäni ei ole kuitenkaan liian iso vielä. Nykyään tosin harvoin enään käy, eli aikalailla lapsentahtisesti mennään ja maitokin alkaa olee jo aika lopussa :D oon aikasemmin kirjottanu pitkän postauksen imetykseenkin liittyen, joten enempää en tähän avaudu :)

      Poista
  2. Aika normaalin kuulosta arkea :) Meil herätään 6-8 välillä. Sit aamupuuro ja toimet yhdes ja leikitään. Samalla kotitöitä jos jaksaa heti aamusta edes :D täällä kova apuri kans ;) tosin siitä nyt ei iha tuu mitä pitäs :D Sit on lounas joskus 9-11 aikaan päikkärit 1-2 h ja sit välipalaa ja ulos tai leikitään tai käydään asioilla. Iltapäivät menee leikkiessä tai välillä kyläillään serkkupoikien kans leikkimäs tai mummolas. Sit joskus 16-17 aikaan päivällinen ja sit leikitään yhdes lisää ja välil lepäilen itse ja katon ku poika leikkii. 18-18.30 kylpyyn ja 19 iltapuuro. Suunnilleen 20-21 unille :)

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...