Rakkaita vieraita

Maanantaina 28.12 äitini ja sisarukseni tulivat meille kylään. En ollut nähny heitä taas yli kolmeen kuukauteen, joten oli ihana saada heidät kylään. Kokkasinkin makaronilaatikkoa, että he saivat pitkän ajomatkan jälkeen ruokaa. Syötiin, juteltiin, avattiin muutamat lahjat, äitini pusutteli vauvaa ja lopulta illan tullessa mentiin äidin kanssa kauppaan. Vauva oli myös mukana ja ensimmäistä kertaa ns isossa kaupassa. Ei menty ainoastaan lähellä olevaan ässään, vaan Prismaan.


Jokainen voi vaan arvata kuinka kävi kun pääsen todella harvoin autolla kauppaan. Oi kyllä, äitini auton takakontti oli täynnä ja pari pussia vielä takapenkin jalkatilassakin. Mukaan tarttui vaippoja lapsille, ruokaa esikoiselle, ruokaa meille vanhemmille, kosteuspyyhkeitä, wc- ja talouspaperia, sekä rahat meni. Kassalla oleva nuori mies ei kovin iloiselta näyttänyt kun yksi kerrallaan soseita ja muuta pientä joutui siitä vetelemään ja liukuhihnakin vielä hajos! 


Ilta tuli ja kaupastakin tultiin vasta myöhään takaisin. Nukkumaankin päästiin vasta 22.30 aikaan, sillä Josefiina ei malttanut nukkua aikaisemmin vieraiden takia ja nukuttaminen oli haasteellista. Vauvalle uni maistui, vaikkakin tissillä roikkui reilusti yli puolituntia pidempään kuin yleensä syödessä. Meillä asuu vauva joka käyttää mua tuttina, sillä tutti ei meinaa kelvata. 

Tiistaina aamulla herättiin ja tehtiin aamutoimet, jonka jälkeen pian suuntasinkin jo äidin ja pikkusiskon kanssa kaupungille, toki pikkutypy oli myös mukana. Josefiina jäi kotiin T:n ja pikkuveljeni kanssa. Kävimme vain muutamissa vaatekaupoissa, sillä tavoitteeni oli etsiä ristiäisiin vaatteet. Löysinkin Vilasta 60€ (alennuksessa puoleenhintaan) pitkän tunikan, jota voin käyttää joko housujen tai leggareiden/sukkahousujen kanssa. Lisäksi ostin toisesta liikkeestä itselleni farkut ja lapsille vähän vaatetta. Myös polarn o pyretin alemyyntei piti käydä kattoo, josta tarttuikin mukaan Josefiinalle yksi paita. Kalliita housuja en tytölle osta, sillä hän on alkanut konttaamaan kaikki housut puhki. Meillä yhdet me & i merkkiset pöksyt menikin jo rikki, joten äitini saa korjata ne. 


Keskustasta kotiuduttua syötiin ja sitten T lähti pikkuveljeni kanssa kaupunkiin. Ainoana ostoksena oli housut ristiäisiin, sekä vyö. Pakko sanoo että vaikka en makutuomarina ollutkaan niin T osti housut jotka näyttää hänen päällään törkeen hyvältä, tai siis se asukokonaisuus joka ristiäisiin tulee on täydellinen. No, kuitenkin.. Ristiäisitä lisää vasta kuukauden päästä (juhlitaan 30.1). 


Tiistaina Pätkis pääsi myös ensimmäistä kertaa kylpyyn, hän tykkäsi. Äitini kylvetti Josefiinan vauvana ekaa kertaa ja niin myös toimittiin tämän toisenkin kohdalla. Mummi the ensikylvettäjä. Illan tullessa mentiinkin nukkumaan ja Josefiina oli niin väsynyt, että nukahti velliä juodessa syliin. Aamulla heräsikin kyllä sitten kesken unien pikkusiskon itkuun. Pakko sanoa, että on ihana kun käy vieraita ja varsinkin kun mun äidistä on aina hyötyä kun käy kylässä. 

3 kommenttia:

  1. Eikö tulisi halvemmaksi tehdä ite soseet????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta meillä asuu lapsi joka ei suostu syömään kun harvoja kotitekoisia ruokia, omatekoset sörsselit ei meinaa kelvata joten mennään helpon kaavan mukaan ;) Joku vois olla eri mieltä ja opettaa lapsen heti syömään kaikkea samaa kun me, mutta meillä tässäkin asiassa mennään lapsentahtisesti.

      Poista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...