Äidit on pahimpia - hävyttömiä ja ajattelemattomia - ainakin välillä

Otsikko kuvastaa hyvin tilannetta ja pelkästään se kertoo jo paljon. No valotetaanpa tilannetta hieman lisää:


Heräsin yöllä ja huomasin saaneeni viestin, kyseessä oli vanha kaverini johon en ole pitänyt yhteyttä aikoihin ja nähnyt varmaan viisi vuotta sitten viimeksi. Olin siis ladannut instagramiin seuraavanlaisen kuvan ja tekstin. Esikoinen yleensä nukkuu hyvin, onhan hän jo iso tyttö. Ehkä lähes kokonaan valvotun yön jälkeen voi olla väsynyt ja saa sen tuoda esille, mitä sitä peittelemään. Ei kotiäitiys pienten lapsien kanssa voi aina olla helppoa ja pelkästään iloa ja naurua.


Kotiäitiyden yksi osa on se, että välillä väsyttää ja on rankkaa. Välillä voi turhauttaa ettei jokin asia onnistu millään ja välillä on ihan oikein pyytää apuakin joltain jos sitä kokee tarvitsevansa. Lapset ei aina voi olla kilttejä, varsinkaan siinä vaiheessa kun on uhmaikää havaittavissa ja perheeseen tulee uusi pieni ihminen. On mustasukkaisuutta, jonka seurauksena kiukuttelua, ohimeneviä asioita! Kaikkien asioiden tekeminen ei ole aina niin itsestäänselvää kun voisi kuvitella. Jos on ollut rankka vuorokausi tai useampi, silloin on täysin ymmärrettävää väsymys ja ettei välttämättä koti näytä samalta kuin suursiivouksen jälkeen. Ehkä jotkut kotiäidit peittää oman väsymyksen silloin kun sitä on ja lopulta on ihan loppu? Sain myös toisenlaisen viestin:


Kauneus on katsojan silmissä. Jokaisella ihmisellä on omat mielipiteensä, mutta se on eri asia mikä kannattaisi pitää omana tietona ja mikä tuoda julki. Juttelin parin ihmisen kanssa tuosta viestistä jonka sain, lähinnä ihmettelyä siitä kuinka joku kehtaa sanoa noin ja pohdintaa siitä, että ihmisellä todennäköisesti on itsellään paha olla ja yrittää purkaa sitä ulkopuolisiin ihmisiin. Hävytöntä, pöyristyttävää, ilkeätä ja varsinkin todella ala-arvoista touhua. Kyllä tuollainen viesti satuttaa, vaikka itse tiedostankin meillä olevan kaksi kaunista tytärtä joita rakastetaan T:n kanssa. Erään ystäväni sanat helpottivat huomattavasti: 


Mun mielestä melko säälittävää on se, että jotkut keskittyvät aivan liikaa toisen elämään. Kuka oikeesti ottaa yhteyttä ihan vaan sanoakseen, että olisi rumia lapsia? - joku sellainen ihminen jolla ei selkeästikkään ole tarpeeks omassa elämässään, joku sellainen joka hakee huomiota muualta, ehkä joku sellainen jolla ei yksinkertaisesti ole parempaa tekemistä. Viestejen lähettäjällä varmasti on ihan tarpeeks siinä että hoitaa omia lapsiaan, mutta näköjään pitää vielä vammailla jotakin. 


Meidän tyttärissä on paljon samaa näköä ja jos vertaa miltä esikoinen nykyään näyttää mun 1-vuotis kuviin niin on todella paljon samaa ulkonäössä. Lapset ovat kauniita monien mielestä, ihania ja rakastettavia. No, tuskin kukaan ajattelee että oma lapsi on ruma, joten kuinka joku ulkopuolinen viitsii edes tulla sanomaan sillälailla. Ei kaikki voi olla maailman kauneimpia tai komeimpia, mutta maailmassa kaikki on edes jonkun mielestä kauniita/komeita.


Jokainen on erilainen, jokainen on oma yksilönsä, jokainen on jollain tapaa kaunis. Jos ajatellaan vaikka ihmistä joka on reilusti ylipainoinen ja ei välttämättä nätit kasvonpiirteet, niin hän voi olla sisäisesti kaunis. Jollain voi olla kaunis kroppa muuten, mutta kasvot ei niin kauniit tai päinvastoin. Mielestäni jos joku ei ole niin kaunis, sen voisi pitää omana tietona. Tuskin kukaan haluaa kuulla sanottavan "olet ruma" tai vielä vähemmän kukaan haluaa kuulla että oma lapsi on ruma. Joskus olisi hyvä pitää mielipiteet ominaan, sillä vaikka ne toisi ilmi niin lopputulokseen ei vaikuta! 


Kyllähän lähes jokaisen mielestä oma lapsi on maailman kaunein ja toisten lapset tulee sitten sen jälkeen vasta, sehän on itsestäänselvä asia. Ehkä viestejen lähettäjällä on jotain hampaankolossa ja kateellinen mulle kun pitää haukkua mua + tyttäriäni, sekä väittää että tuntee mut ja tietää minkälainen ihminen nykyään olen, vaikka tosiaan moneen vuoteen ei olla pidetty yhteyttä. 


Pakko vielä hehkuttaa että oon aivan ihanassa facebook-ryhmässä jossa voidaan keskustella aiheesta kun aiheesta ja kaikki ollaan samassa tilanteessa, eli kotiäitejä. Tästäkin asiasta saatiin keskusteluketju aikaiseksi ja ihania kommentteja tulikin, hyvin samanlaisia ajatuksia kuin minulla. 


16 kommenttia:

 1. ♡Kauneus on katsojan silmissä, mutta ainakin Vivi ja kummitädin pikkumuru ovat super suloisia!♡ ja totta tosiaan jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin sitten voi vaikka pitää sen naaman kiinni. Sairasta jos siitä saa jotain iloa, että tahalteen satuttaa toisen tunteita ja tekee pahan mielen! Mutta kuten aiemmin sulle sanoin, jätä tommoset idiootit omaan ala-arvoseen maailmaansa. Sulla on ihanat lapset ja piste♡

  VastaaPoista
 2. Ohhoh :O En ole sinun blogiasi aiemmin lukenutkaan, nyt osui silmään facessa tämä teksti ja olipas erikoinen tyyppi tämä kommentoija, eipä kai siihen voi paljon muuta sanoa. Jätä tommoset omaan arvoonsa, miten se nyt menikään tämä "viisas" sananlasku, sääli on ilmaista mutta kateus täytyy ansaita ;)

  VastaaPoista
 3. Siis hyi, sori kielenkäyttöni, vittu mikä ihminen! Mä itse näen ton sun instagrampäivityksen tekstin sellaiseksi ehkä vähän "pilke silmäkulmassa" kirjoitetuksi muutenkin. Mulle ei tulisi ikinä mieleen mennä inisemään jonkun whatsappiin siitä, KUINKA VÄSYNYT MINÄ OLEN, KATSO MINUA OLEN PALJON VÄSYNEEMPI" ja jumalauta tota toisten lasten haukkumista, sitä en kyllä käsitä, en alkuunkaan. Ja tuota "oon muutenkin sua kauniimpi :)" mikä hänellä on hätänä? Sori kamalasti tästä pitkästä ja kiukunsekavasta novellista MINUAKIN 1V KAKSOSET VÄSYTTÄVÄT ja 4 vuotias poika. :-D Mutta hei, hyvää uuttavuotta sulle, t:lle, ja söpöille tytsyille! :-) <3

  VastaaPoista
 4. Ei ole todellista!!!! Millaisia ihmisiä tässä maailmassa oikein on? Ja kuka (sensuroidut kirosanat) menee haukkumaan toisen lapsen piirteitä?

  Mua niin korpeaa se, että aina on joku, jolla on jokin huonommin/jotain enemmän/on tehnyt paremmin jne. Jos sinä olet väsynyt, niin se on sinun kokemuksesi ja sinulla on oikeus siitä sanoa. Ja toki ymmärrän, että varmasti joku voi olla väsyneempi, mut sen sanominen ei helpota sun tilannetta.

  Kävipäs nyt jotenkin ihan liikaa ärsyttämään tää sun puolesta!

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä Melissa,tällä tyypillä nyt jotain muita ongelmia itsensä kanssa,niin itteään täynnä oleva tapaus �� että kehtaakin...moni kakku päältä kaunis,mitäs sielt sisält löytyykään? Ihan sitä itteään ��

  VastaaPoista
 6. Ohhoh! Jätäppä omaan arvoonsa tuollaiset törkeydet! Ja muutenkin, ei äitiys ole kilpajuoksua siitä kuka on väsynein tai kellä on rankinta. Mun mielestä sitä ei voi edes kukaan ulkopuolinen arvioida. Mutta älä ota tosiaan itseesi tollasista törkeyksistä, kertoo enemmän viestien lähettäjästä tuollaiset kommentit. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Jättäisin aivan omaan arvoonsa tuollaiset. Luulen ettei niiden viestien lähettämällä olen aivan kaikki kotona. Ei täysjärkinen, normaali AIKUINEN ihminen sano tuollaista. Kuulostaa ihan jonkun hidasälyisen tai jälkeenjääneen tekstiltä. Tai pikkulapsen.

  VastaaPoista
 8. En oo ennen sun blogia lukenut, mutta tämä teksti tuli facessa vastaan ja aikaisin ja luin tän kyyneleet silmissä. Järetöntä sanoa kenellekään noin. Kuinka joku voi sanoa mitään noin kamalaa. Tätä olen usein miettinyt myös omalla kohdalla kun kuulen mitä minusta ja lapsestani ja perheestäni netissä kirjoitellaan, tuntematta minua ja tietämättä tosiasioita. Helppo sanoa mutta älä välitä nuista ilkeistä kommenteista, sinulla on kauniit tyttäret ja he ovat sinulle maailman rakkaimmat ja kauneimmat. Tsemppiä paljon sulle ja anteeksi kun näin nimettömänä tuun kommentoimaan.

  VastaaPoista
 9. Kertoo lähinnä kirjoittajan itsetunto ja mielenterveysongelmista. Melkeen voisin kuvitella että meillä on yhteinen kaveri mut lapsiluku ei täsmää :D

  VastaaPoista
 10. Teillä on ihanat lapset ja sinä olet kaunis myös! Jätä ihan omaan arvoonsa tuollainen ihmiskakka joka ei ymmärrä miten toisia ihmisiä kohdellaan. Puspus ♥

  VastaaPoista
 11. Hei! Minä henk.koht. poistaisin/estäisin tuollaisen kirjoittelijan samantien. Tosi töykeää puhua noin sinusta/sinun lapsistasi. Uutena vuotena veljeni kaveri tuli käymään vanhemmillani ja kutsui 10kk:n ikäistä tytärtäni hirviöksi ja syöväksi. Heitin koko jampan ulos talosta, koska kenenkään ei tarvitse sietää nimittelyä. Tsemppiä ja leuka pystyyn, olette ihania juuri noin ja mielestäni lapsesi näyttävät oikein suloisilta. :)

  VastaaPoista
 12. Sanaton. Uskomatonta, miten joku voi olla noin typerä ja ilkeä. Minä näin kaksi kaunista tyttöä ja kauniin äidinkin. :) anna tuollaisten ihmisten jäädä omaan arvoonsa - heille kaikista parhain (ja pahin) rangaistus on, että joutuvat elämään omana itsenään 365 päivää vuodessa elämänsä loppuun saakka.

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti hän saa mielenterveysapua, sitä hän tarvitsee.

  VastaaPoista
 14. Luin noita viestejä ja en voi muuta todeta kuin että huh huh! Jotenkin ihan uskomatonta, miten joku voi olla noin ilkeä? Toivottavasti hän saa apua pahaan oloonsa ja mahdollisiin arjen haasteisiin.

  Mukavaa kevään jatkoa ♡ Jätä tuollaiset ihmiset ja kommentit omaan arvoonsa.

  P.S. Kyllä olisin itsekin kuin perseeseen ammuttu karhu tuollaisen yön jälkeen, mikä teillä oli ollut.

  VastaaPoista
 15. Jokainen reagoi elämään eri tavoin ja mikään niistä tunteista ei ole väärin. Kukaan ei voi sanoa milloin on oikeasti väsynyt ja milloin sen saa sanoa ääneen.
  Ei tuon tyyppisellä ihmisellä ole kaikki kunnossa.

  VastaaPoista
 16. Karma. Se kostaa. Mokoma itsensä korokkeelle nostaminen napsahtaa vielä omaan nilkkaan...
  Toivottavasti viestien lähettelijä näkee tämän sun tekstin ja lukee tarkasti, jospa siellä aivoissa joku pikku lamppu syttyis ja viestittäis että ei järin viisasta kommenttia ole heittänyt. Jotenki tuntuu että anteeksi pyyntöä on turha odottaa, mutta hei, ihmeitä sattuu.
  Mukavaa loppukesää sulle ja kauniille tyttärille ❤️

  VastaaPoista

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...