Lapselle 250€ maksavat Parikan kengät!

Kun ostat lapselle Minna Parikan kengät. Oikeastaan kahdet. Saa kyseenalaisia katseita, kuulla kyseenalaisia kommentteja. Kun hintalapussa lukee hinta 250€, on summa aika hirmuinen yksistä kengistä. Eihän ne kovinkaan kauan lapsen jalkaan mahdu - vai mahtuuko? Päälle on läntätty alehinta. Se on normaalista hinnasta 70% pois.

Alennus on merkittävä, eikä Parikoille jää hintaa yhtään enempää kuin superfiteille tai vaikkapa Eccon kengille.
Onhan ne merkkikengät, ei niissä enään ainoastaan laadusta makseta. Kuinka moni kääntyy pois viimeistään siinä vaiheessa kun ovh hinta huitelee lähemmäs kolmea sataa? Myönnän etten tosiaankaan itse olisi lapselle ostanut normaalihintaisena kyseisiä kenkiä. Alennuksen jälkeen hinta oli ok ja kotiutin meille kahdet parikat, kahta eri kokoa.


Ai että kun sain kun sainkin ihanan keskusteluketjun aikaiseksi. Omalla seinälläni, yhdessä lastenvaateryhmässä ja myöskin äityleissä (en edes itse ole kyseisessä ryhmässä).

Jengi vetäs perskarvansa niin solmuun siitä että mihin kukakin rahansa käyttää. Perisuomalainen kateusko siihen ajaa? Jos toinen ostaa laatukengät ja säästää siinä ettei ole vaikkapa sitä autoa, eikös asia ole tällöin ok. Jos toinen ostaa kalliin auton ja ostaa tokmannilta vaatteet niin onhan sekin ok. Kaikki on valintoja.


Jos lähdetään siihen että "turhuuksiin ei tuhlata" - linjalle, niin nyt kaikki myy sen autonsa pois ja kulkee kävellen tai vaihtaa vaikka halvempaan ratkaisuun kuten marketista ostettavaan pyörään. Kukaan ei mee ulos syömään, ainakaan mäkkäriä kalliimpaan, eikä kukaan mene baariin juhlimaan edes kerran vuodessa. Jos kotona on fiskarsit, niin voihan niilläkin hiukset leikata, joten missään nimessä kampaamoonkaan ei tarvitse ikinä mennä. Punttisalille ei tarvitse mennä, sillä voihan kotonakin nostella vaikka kauppakasseja. Rahantuhlausta kaikki.

No ehkä ei enempää provota. Ihmisten arvostelu on ala-arvosta. Äityleiden alotuksessa luki silmiin pistävästi "sossurahat laitetaan parikoihin". Ai saakeli, kertokaa toki jos sossusta heruu ylimäärästä rahaa. Itse oon saanu käsityksen et sitä ei kovin herkästi anneta - mitä nyt muiden juttuja olen kuunnellut. Itsehän en ole ikinä sossusta vinkunut senttiäkään.


Toinen huvittava kohta oli "vanhemmat kulkee ryysyissä". Ou jeah! Hienoa kuulla tämä. Tietenkin käsitys siitä mikä on hienoa voi olla jokaisella erilainen. Mies pukeutuu usein villakangastakkiin, itselläni on päälle 300€ toppatakki. Kumpi on ryysy? Vai onkohan ne usein mun jalassa olevat papun polvipaikat jotenkin ihan blaah - itse satun niistä tykkäämään ja omistankin useat erilaiset. Ai hitsi, olikohan se sittenkin niin että joku on kateellinen. Mulla ei oo jalassa ne 15€ kangaskengät jotka prismasta sais, vaan vähän paremmat ja laadukkaammat.

Nykyaikaa. Lihavia saa arvostella, laihoja ei. Merkkiä ostavia saa arvostella, markettivaatteita ostavia ei. Entäs jos just sun lapses pukeutuu halpa-hallista ostettuihin kenkiin ja joku tulee sanoo "ai hitsi, eiks sul oo edes converseihin varaa". Ihan yhtälailla siitä varmasti sais kohun aikaseks. Onneks toi äityleiden alotus sai huomattavasti enemmän mua jollain tapaa puolustavaa kommenttia.


Esim Gugguu. Ostamalla tuetaan kotimaista yrittäjyyttä, myös jälleenmyyjien kautta kotimaisia pienyrittäjiä. Samalla tiedetään ettei näitä vaatteita ole tuotettu kurjissa oloissa lapsityövoimalla, materiaalit on tarkoin valittuja, myrkyttömiä kestäviä ja sanotaan nyt vielä että hyvän näköisiä. Jos ostat kyseiseltä brändiltä esimerkiksi merinovillapipon uutena, voi sen hinta olla 45e. Käytät pipoa lapsella sen ajan kun se mahtuu, myyt sen ja saat siitä n40e tai ehkä jopa enemmän mitä itse oot maksanut. 

Jos taas ostat pipon h&m:ltä, maksat siitä 15e. Käytät sitä ja ehkä joudut ostaa jopa uuden ku menee rikki tms. Et saa sitä myytyä tai jos saat niin max 3 eurolla ja lisäksi tuet ulkomaista vaateteollisuutta ja lapsityövoimaa, etkä myöskään tiedä mistä materiaalit on peräisin.

Ja kyllä! Ehdottomasti oli tarve avautua tänne ja jatkossakin tulen pukemaan lapseni niillä sossurahoilla (joita ei ikinä oo saatu/haettu) rodiniin ja parikoihin.

6 kommenttia:

 1. Hei, mulla ei itsellä ole lapsia, mutta ystävä kuuluu tuohon äitylit ryhmään jne, joten sitä kautta tänne päädyin. Ja mä fillaan sua ihan 100% musta tuntuu, että tuo lasten merkkivaate juttu on tavallaan myös.. hmm, "harrastus"? Mua kritisoidaan usein siitä että pistän meikkeihin satoja euroja. Miksi kritisoidaan? Se on mun intohimo ja mun harrastus hahaha. Ei pitäisi ketään muuta liikuttaa mihin OMIA rahojaan laittaa, jessus sentään.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä ��

  VastaaPoista
 3. Antaa kateellisten kuhista. Ihanat kengät, olisin itse ostanut samat jos olisin kerinnyt ostaa tuollaisella alennuksella. Muistappa minua kunhan myyt, jos sopisi meidän tytöille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyl ihania! Ostinpa hiljattain kolmet parikat lisääkin! (Itelleni ja molemmille tytöille)

   Poista
 4. Meille just kotiutu parikat myös ja kyllä ostan gugguuta, rodinia ja muita merkkivaatteita. Yhtenä uutena rakkautena on noussut kaiko.
  Oli hauskaa kun tutut oli ottanut kuvankaappauksia ostoistani ja lähetti ne mulle kauhistellen miten mä voin ostaa lapselleni niin kalliita vaateita sulla varmaan meni satoja euroja. Todellisuudessa rahaa oli menny alle satanen kun alennuksista bongasin.

  Saas nähdä mitä päivittelyä tulee kun huomaavat noi super söpöt parikat.annan ihmisten puhua ja puhkua. Itse aijon rauhassa nauttia ihanasta harrastuksesta. Enpä itsekkään mene arvostelemaan jos vaatteet ei ole merkkiä, niin miksi pitäisi sitten arvostella meidän merkkivaatteita.

  VastaaPoista

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...