3v neuvola!

Meillä oli tänään Josefiinan 3v neuvola. Aamulla klo 8.45 piti olla neuvolan odotustilassa ja T meni töihin yhdeksäksi, joten hän ei valitettavasti päässyt tällä kertaa mukaan. Me tyttöjen kanssa oltiin kerrankin jo hyvissä ajoin paikalla! (jopa 10min ennen aikaa odotustilassa)


Itse heräsin vajaa tuntia ennen lähtöä, syötiin aamupala ja sit saatiinkin jo pukea päivävaatteet, sekä ulkovaatteet. Nyt on pakko todeta, että onneksi on kevät! Ei tarvitse pukea sataa kerrosta vaatetta päälle jotta tarkenee, usein pelkkä takki, hanskat, pipo ja kengät riittää.

Neuvolassa meni ihan kivasti. Tytöt leikkivät keskenään paljon, mutta he myös halusivat molemmat istuskella samaan aikaan mun sylissä. Tytöt piirsivät myös todella hienot taideteokset.

Juteltiin neuvolassa paljon erilaisista asioista ja multa kysyttiin esimerkiksi Josefiinan nukkumisesta. Meni tädin ilme vähän kummastuneeks, kun kerroin Josefiinan nukkuvan isänsä kanssa sohvalla. Tytöllä on ollut jo jonkin aikaa vaihe, ettei oma sänky kelpaa. Jouduin hetken aikaa selittelemään kuinka parisuhde voi ja onhan tämä ohimenevä vaihe. Eli meillä kyllä menee ihan hyvin tällä hetkellä, vaikka eri huoneissa nukutaankin.


Lisäksi haluttiin tietenkin ottaa mitat lapsesta. Kuinka hän on kasvanut? Josefiinasta saatiin pituudeksi 94cm ja painoksi vähän päälle 15kiloa. Iso tyttö! Kasvua vuodessa on tullut 3,3kg ja hurjat 10cm! Nyt sitten seuraavan kerran Josefiinan kanssa mennään neuvolaan vasta vuoden päästä. Sitä ennen onkin muita käyntejä, kuten pian tuleva neurologikäynti sekä hammaslääkärille on myös varattuna aika.

Yleensä Josefiina on iloinen ja osittain omatoiminen tyttö. Hän syö usein itse, osaa pukea pipon, hanskat, housut ja kengät, sekä osaa riisua myös itse osan vaatteistaan. Josefiina haluaa kävellä itse ulkona ja viime viikon aikana ei tuplarattaita käytetty kuin paristi. 


Tyttö osaa kertoa jos hänellä on nälkä tai jano. Josefiina tuo tarpeitaan esille pääosin eleillä ja lyhyillä sanoilla/äänteillä. Myös omaa tahtoa löytyy, sekä tunneilmaisut voi olla äärimmäisen vahvoja. Josefiina on myös todella pikkutarkka joidenkin asioiden suhteen, kuten jos kädessä on puuroa niin se täytyy pyyhkiä heti pois (ennenkuin tulee känkkäränkkä).
Meille siis kuuluu hyvää ja varsinkin Josefiinalle. Ihanaa alkanutta viikkoa jokaiselle lukijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...