Hoplop - uhka vai mahdollisuus?

Kaksi lasta, yksi aikuinen. Kaksi lasta, kaksi aikuista. Hoplop, kivaa? Helppoa? Hikipisaroita? Tuskaa? Hermojen menetystä? Mitä kaikkea siitä voikaan seurata.


Onko hoplop vanhemmille vapaa rentoutumishetki kirjan parissa, vai pitääkö juosta hikihatussa yhden tai useamman lapsen perässä? Yksin se on haaste, jos pieniä lapsia on enemmän kuin yksi. Jos mukana on kaksi aikuista ja kaksi pientä se on helppoa kuin pullan teko (okei, en osaa tehä kunnolla pullaa, mut sanonnan mukaan).


Pitkästä aikaa tänään itse lähdin lasten kanssa viettämään aikaa hoploppiin. Suuntasimme junalla Saviolle, josta käveltiin n 1,5km määränpäähän. Hullun hommaa, ehkä vähän ainakin.


 Meillä oli todella kivaa tyttöjen kanssa, vaikka itse sainkin juosta jatkuvasti suuntaan jos toiseen. Voin sanoa, että en muista millon viimeks mulla olisi ollut yhtä kuuma kuin tänään. Ahtaissa muovitunneleissa mönkiminen ei myöskään oo ehkä ihan mun omin juttu, mutta Vanessan kanssa vähäsen kiipeiltiin ja möngittiin.


Josefiina on huomattavasti rauhallisempi ja ujompi, jos verrataan Vanessaan. Josefiina ei halunnut kiivetä, eikä laskea liukumäestä. Saimme äitini seuraksi ja hän laski kuitenkin kerran tytön kanssa mäkeä. Vanessa myös alkuun pelkäsi vähän niitä tunneleita,putkia yms juttuja. Pari kertaa ensin kun mentiin yhdessä, niin tyttö olis jo mennyt ihan iteksiin. Ei kuitenkaan uskaltanu vielä päästää yksin, sillä oltiin kuitenkin isojen puolen liukumäellä.


Missään nimessä ei voi sanoa, että hoplopissa käyminen olisi rentoutumista itselleen. Pienen lapsen äitinä sinne ei voi ottaa kirjaa mukaan ja istahtaa pöytään. Pienten lasten kanssa se on juoksemista paikasta toiseen, vahtimista ja tarvittaessa auttamista. Ehkä sitten isojen lasten kanssa voikin ottaa sen oman hetken pöydässä istuen jos lapset touhuu keskenään?


Meillä oli kiva päivä, mutta nyt väsyttää. Lapset nukkuu unia ja jospa sitä itse myös menis moikkaamaan nukkumattia. Huomenna saadaankin taas viikonlopuksi vieras ja aamusella nähdään Josefiinan ihanaa kummitätiä!

3 kommenttia:

 1. Ensikosketukseni HopLopiin oli muutama vuosi sitten n. 10v hoitolapsen myötä. Hikihän siellä saatiin vaikka varmasti vilkkaudessa ja vauhdissa hävittiin pienemmille.

  Seuraavalla kerralla otettiin hoitalapsen pari vuotta nuorempi siskokin mukaan ja mun tehtäväksi jäi nauttia kahvista ja kirjasta kun tytöt paineli tunneleissa keskenään 🖒

  Nyt oma tytär lähestyy vuoden ikää, ihan vielä ei ole Hoplop aika. Sitten kun on, nakitetaan ehkä nuori ja vetreä kummitäti mukaan 😂

  VastaaPoista
 2. Hoplop on kyl kiva paikka :) olin esikoisen kanssa ekan kerran kun oli 1v. Kuopus nyt sen 1v 8kk ja perässä sai mennä kyllä hillitöntä vauhtia :D

  VastaaPoista
 3. Meidän perheeseen saatiin siltä ainokaiselta Hoplop reissulta kihomatoja.

  VastaaPoista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...