Helppo ja nopea aamupala

Monet valmistaa lapsilleen banaanilettuja tai keittelee joka aamu kaurapuuroa. Itse oon vähän laiska äiti ja meillä on todella harvoin oikein itse keitettyä puuroa. Aamupalana toimii hyvin vaikka leipä tai murot. Myös tämän mustikkapannarin voi tehdä jo illalla valmiiksi seuraavaa aamua varten.

Viimeaikoina oon aika usein tehnyt mustikkapannaria. Ihana mummoni antaa meille marjoja aina kun käy kylässä ja mustikoita oon muuten huono syömään, oikeastaan en pidä erityisesti mustikoista. Tässä muodossa ne kelpaavat jopa minulle. 


Äärimmäisen helppo tekovaihe, jonka jälkeen saa vain unohtaa pannarin uuniin. Tämän voi tehdä joko sokerilla tai sokerittomana, ihan kuinka itse haluaa.
Eilen syötiin iltapalana kyseistä herkkua ja siitä riittää vielä helposti tämän päivän välipalalle. 

Jos joku lukijoista haluaa kokeilla tehdä, niin tässä olis ohje! Itse olen myös tehnyt vadelmalla tätä ja se oli oikein maukasta myös.

3 kananmunaa
6dl maitoa
1 rkl sokeria
3dl vehnäjauhoja
Puol desiä sulatettua voita
1tl suolaa
200g mustikoita

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot, 1 rkl sokeria, suola ja rasva. Anna turvota n. 30 min.

Lisää mustikat ja 1/2 dl sokeria. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min, huomaat kun on valmista.
Pannarin kanssa sopii hyvin vaikkapa vaniljajäätelö :)

1 kommentti:

  1. Meillä ipana syö mustikat mieluiten jäisenä. Aamu-unisen (ja laiskan) äidin unelma 😂

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...