Ihana ja pelottava lumi!

Eilen satoi ensilumi maahan! Aamulla itse katsoin vähän kauhistuneena pihalle, lunta ja märkää. Itse en tykkää lumesta kovinkaan paljoa. En varsinkaan jos on nollakeli tai aste plussaa, jolloin lumi muuttuu äkkiä loskaksi. Eilinen pysyteltiin visusti tyttöjen kanssa sisällä ja ihasteltiin maassa olevaa valkoista ihmettä.


Tänään aamulla heräsin ja katsoin paljonko ulkona on lämmintä. Mittari näytti, että vähän ollaan pakkasen puolella. Jes! Lupasin tytöille, että kun aamupala on syöty niin voidaan lähteä ulos. Ajatus lumisesta maasta, leikkipuistosta ja kivasta aamupäivästä.. Noh, ei mennyt suunnitelmien mukaisesti.


Pääsimme ovesta ulos ja Vanessa astui katoksesta lumeen. Epäileväinen katse ja äkkiä pari askelta taaksepäin. Kannustin lasta tulemaan äidin perässä vaikka lumi olikin hieman pelottavaa hänen mielestä. Hyvin äkkiä Vanessa uskaltautui ottamaan muutaman askeleen eteenpäin ja pian oltiinkin jo leikkipuistossa.

Puistossa ei kuitenkaan hirmuisen kauaa ehditty olemaan, kun molemmat tytöt halusivat kotiin. Isompi seisoi rattaiden vieressä ja ilmaisi haluavansa istumaan niihin. Pienempi itki pelokkaana, ei uskaltanut kävellä eteenpäin ja halusi syliin. 
Oli meillä kuitenkin hetki ihan kivaakin ja molemmat lapset kävelivät ihmeissään.


Viime talvena Josefiina vietti päiväkodissa paljon aikaa ulkona. Vanessalle lumi on vähän uudempi juttu, mutta ehkä hän vielä tottuu siihen? Mikäli ei, niin sitten vietetään koko talvi neljän seinän sisällä vain ikkunasta ulos katsellen. No ei sentään, vitsivitsinä! 


Lumi tuo kyllä ihanasti valoa ulos, eikä ole niin synkkää ja pimeää.

2 kommenttia:

  1. En myöskään ole varsinainen lumifani, mutta siitä olen samaa mieltä, lumi tuo ihanasti valoa! :) (Mullekin sopis se talven vietto neljän seinän sisällä, tilaisin pitsaa ja katseltais vaan ikkunasta kun ulkona on kylmää :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Valmista ruokaa kotiin tilattuna, nam! Harmi et nousis talven ajaks ruokakulut aika paljon :D

      Poista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...