Pikku per**leet!

Otsikko kertoo jo paljon. Kyllä, ne pienet ja inhottavat yksilöt! Mä niin vihaan kaikenmaailman luteita, itiöitä, torakoita, punkkeja, pikkuötököitä.. niitä yääk hyi!


Eilinen päivä ei todellakaan alkanut toivotulla tavalla. T on iltavuorossa tämän viikon, joten aamulla olisin saanut nukkua pitkään. Haaveeksi jäi, sillä päiväkodilta oli tullut tekstiviesti. Itse en tietenkään unissani sitä ollut lukemassa, joten T:n puhelin soi hetken päästä. Päiväkodissa on liikkeellä täitä, joten piti hakea meidänkin täi-pää kotiin.

Turhautuminen, ärsyyntyminen, viha, inho.. ahdistus! Pitihän siinä pienet ahdistusitkut vetää ennen kuin pysty edes ajattelemaan. 

Kävelin edestakas kämppää ja mietin mitä kaikkea pitää tehdä. Sauna äkkiä päälle, ensimmäisenä kaikki peitot ja tyynyt useaksi tunniksi 80-90asteiseen saunaan.


Eilisen päivän tehtävälista oli kutakuinkin seuraavanlainen:

1. Pestiin kaikkien päät täishampoolla ja kammattiin täikammalla!
2. Pesin useamman koneellisen pyykkiä 60-asteessa (vaatteita ja lakanoita)
3. Yli 80-asteinen sauna, jossa oli useamman tunnin lasten tärkeimmät pehmolelut, ulkovaatteet, hatut, hanskat, petivaatteet.

4. Imuroitiin äärimmäisen huolella sohva, sänkyjen patjat, matot.
5. Kaksi isoa jätesäkillistä vietiin varastoon pehmoleluja, nukenvaatteita ja kaikki hiukselliset nuket.
6. Puhtaat lakanat sänkyyn, hiusharjat uusiksi.

7. Useita kirosanoja ja väsymystä.
8. Rentoutumista illalla omatekoisen pizzan kera.


Täit tarttuvat äärimmäisen helposti. Kun lapset leikkivät lähekkäin, painivat ja taistelevat, on yhdistelmä valmis. Onneksi meillä tämä ongelma havaittiin hyvin varhaisessa vaiheessa, eikä sitten kun koko perheen päät olis ollut täynnä ällötyksiä.

Ehkä me nyt päästiin eroon noista ällötyksistä, mutta varmuuden vuoksi uusinta käsittely viikon päästä! Siihen asti joka päivä käydään hiukset läpi täikammalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...