Vahvatahtoinen rakas

Otsikko kuvastaa todella hyvin meidän kuopusta. Lisäksi hän kiipeilee jokaiseen paikkaan, eli on vähän apina. Omistaa vahvan tahdon ja osaa kiljua sekä huutaa, itkua unohtamatta. Keskitytäänpäs nytten yhden postauksen verran meidän rakkaaseen pikkutyttöön!


Vanessa on nyt vähän päälle kaksvee. Hän on ollut vahvatahtoinen jo pienempänä. Vauvana tahtoi jatkuvasti roikkua tissillä, eikä tutti kelvannut. Pian tuli sylivaihe ja sitten pitikin päästä kovaa vauhtia isosiskon perään. 
Nykyään kaikkien vieraiden pitää mennä "pois" ja Vanessa on sitä mieltä, että kaikki lelut on hänen.


Tyttö jatkuvasti repii äitiä kädestä ohjatakseen mieluiseen paikkaan. Sohvankulmasta leikkitelttaan istumaan, ruokapöydän äärestä nukenrattaita työntämään tai jotakin muuta. Jos äiti kieltäytyy, yleensä tulee järkyttävä huuto joka voi kestää PITKÄÄN. 
On siis kaksi vaihtoehtoa: Vanessa alkaa itkemään tai hän huutaa kovaan ääneen "ei" useamman kerran ja katsoo tuimasti.


Nykyään hän on jo iso tyttö ja äärettömän ylpeä, jos saa auttaa äitiä tai isiä. Päivittäin Vanessa auttaa arkisissa asioissa, kuten tiskikoneen tyhjentämisessä, kahvin keittämisessä, smoothien tekemisessä tai pyykkien koneeseen laittamisessa.
Pyrin ajoittamaan nämä tekemiset päivän eri kohtiin, yleensä sille hetkelle kun lapsi on äreä. Kysymys "tuutko auttamaan äitiä" luo lapsen kasvoille hymyn ja saan vastauksena kuulla sanan joo.Vanessa osaa riisua osan vaatteista itse. Aamusin pyydän tyttöä riisumaan yöpuvun, josta hän selviytyy täysin itsenäisesti. Hän osaa esimerkiksi riisua paidan ja ulkoa sisälle tullessa ottaa kengät pois. Välillä onnistuu myös itsenäisesti pukemaan paidan päälleen, sekä housujen pukeminen onnistuu myös (välillä väärin päin).


Kahden vuoden ikäinen Vansu on taitava ja osaa monia asioita! Hän osaa tehdä 10-20palan nuppi palapelejä. Tyttö puhuu paljon yksittäisiä sanoja ja välillä yhdistää niitä, kuten "Emmä halua". 

Hän ymmärtää puhetta ja osaa toimia ohjeiden mukaisesti, jos haluaa. Nykyään suuttuessaan hän saattaa heitellä tavaroita, tänään esimerkiksi lensi pikkuauto kohti tytön isää!


Neuvolakuulumisia saatte kuulla vasta kun tyttö on 2,5v, sillä täällä ei ole 2v neuvolaa!

1 kommentti:

Lapsiperheen simppelit arkiruuat!

Viimeaikoina monet on laittaneet instagramin puolella mulle viestejä ruokaan liittyen. On pyydetty reseptejä ja on kehuttu, että näyttää her...